Download İşlemlerinde Problem
-
Sistemimde
Captive portal aktif
Freeradius2
Havp Antivirüs
Squid
squidguard
imspectorpaketleri yüklü durumda. sorunum hem internet tarayıcısı hemde jdownloader üzerinde dosya indirmelerde sıkıntı yaşıyorum. proxy den kaynaklandığını düşünüyorum ama bütün ayarları düzgün yaptığımı düşünüyorum ki internet üzerinde sıkıntı çekmiyorum. sorunumun çözümünde yardımcı olabilirseniz sevinirim.
-
Sıkıntı nedir?
-
jdownloader ve tarayıcım vasıtası ile birşeyler indirmeye kalktığımda. Ya indirme işlemi çok geç başlıyor yada hiç başlamıyor.
-
Selam,
Squid transparent modda mı? Değilse downloader programına proxy ayarlarını girdiniz mi?
Saygilarla,
SGTR -
havp'ı devreden çıkarıp, bir deneyip, sonucu yazar mısınız ?
-
Scan Broken Executables seçeneğini işaretlemiştim. Kaldırdım şimdi sorunsuz indiriyor :)
-
Yine aynı sorunları yaptı bende havp ı kaldırdım. Şu an gayet stabil bir şekilde çekiyor :) 8)
-
Havp devrede olunca, sistem önce download'ı kendi üzerinde bitirip, tarayıp ondan sonra client tarafına gönderiyor.
Böyle olunca da dosya download edilmiyor gibi görünüyor. -
Vallaha bekliyorum devam edecekmi download diye. Bekliyorum fakat 1byte gibi bir veri indirmesi yapıyor ve sonrası gelmiyordu. Kaldırdım daha iyi oldu ;)
-
Selamlar,
Bir diğer seçenekte eğer ki wan interfacelerindeki gateway girdilerini kontrol edin derim. (wan1 gw, wan2 gw, wanx gwx) Buna benzer bir sorunu gördüğümde wan gatewaylerinden birinin girili olmadıgını görmüştüm.
Sevgilerle,
SGTR -
Havp devrede olunca, sistem önce download'ı kendi üzerinde bitirip, tarayıp ondan sonra client tarafına gönderiyor.
Böyle olunca da dosya download edilmiyor gibi görünüyor.taramak derken dahili bir virüs programı gibi mi işliyor bu havp?
-
Öyle gibi diyebiliriz. Havp aslında bir arabirim. Bunun yanına da bir antivirus koyunca (genelde ücretsiz clamav kullanılıyor ) trafiği tarayabiliyorsunuz