Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

PfSense 2.0.1 i ağa dahil etmek

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    7 Posts 4 Posters 3.2k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      magmaHSS
      last edited by

Merhaba arkadaşlar,

Başlığı nasıl yazacağımı bilemedim.

pfsense 'nin tüm özelliklerini kullanıp ağa client gibi dahil etmek istiyorum. Resimdeki yapıda bunu yapmam mümkün mü? Eğer mümkünse nasıl yapabilirim.

Saygılarımla,
      basic_network_scheme.jpg
      basic_network_scheme.jpg_thumb

Beyin Bedava!

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        tcjackal
        last edited by

merhaba,
        şu post'u inceleyebilirsiniz.
        http://forum.pfsense.org/index.php/topic,48783.0.html

pf 1.2.3 versiyonu için how to
        pfsense.trendchiller.com/transparent_firewall.pdf

keyifli çalışmalar

• S
          sgtr
          last edited by

Selam,

Eğer ki kullanmıs oldugunuz switch yönetilebilir bir switch ise bunu yapmanız kolay olur.

Sevgilerle,
          SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• N
            nmnoztrk
            last edited by

Doğru hatırlıyorsam burdaki  konu sayesinde yapabiliriz.

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,48483.0.html

PFsenseTR facebook sayfası https://www.facebook.com/PfsenseTr
            PFsenseTR facebook Grubu. https://www.facebook.com/groups/357767757608050

• M
              magmaHSS
              last edited by

Cevaplarınız için teşekkür ederim ancak, benim pf 'yi araya koyamıyorum. Ağa dahil edebiliyorum. önerdiğiniz postalrdan birinde çözüm diğer firewalldan sonra  bağlamak diye tavsiye ediliyor ve daha sonra da coslat isimli bir firmaya yönlediriliyor.

ikinci postta da samba kurulumu anlatılıyor. kkonu ile hiç alakası yok.

saygılarımla

Beyin Bedava!

• T
                tcjackal
                last edited by

@MuratRaci:

Cevaplarınız için teşekkür ederim ancak, benim pf 'yi araya koyamıyorum. Ağa dahil edebiliyorum. önerdiğiniz postalrdan birinde çözüm diğer firewalldan sonra  bağlamak diye tavsiye ediliyor ve daha sonra da coslat isimli bir firmaya yönlediriliyor.

ikinci postta da samba kurulumu anlatılıyor. kkonu ile hiç alakası yok.

saygılarımla

tekrar merhabalar,
                öncelikle bir yanlış anlaşılmayı düzeltelim. Sorunuzdan anladığım,
                pf tarafında filtreleme ve port yönlendirme yapıp nasıl ağa gw olmadan dahil edebilirim ki,
                ben şemanızdan gördüğüm gw modeminiz olacak, doğal olarak cevapta,

ama juniper modem gw iken siz pf'yi sisteme ek olarak dahil ettiğinizde trafik üzerinden geçmediğinden limitleme ve raporlama vb. servisleri kontrol edemez.
                illaki kontrol edebilmesini istediğinize takdirde, pf'yi bridge mod'a almak durumundasınız. buda servislerden yararlanamamanız anlamına gelir, ki freebsd ve php tarafında ciddi bir bilgiye sahip değilseniz

olmalıdır. Yanlış mı anladım ?

coslat link'i vermemin sebebi, pf ile transpran mod'da şuana kadar çalışma yapan firma olarak gördüğüm ve o post'un sahibine bir fikir olabilmesiydi.
                Reklam yada ticari bir çalışma kesinlikle yoktur.

Ayrıca çözümler arasında direk how to link'ide vermiş bulunmaktayım ki transpran mod için şuana kadar bilinen bir yöntem.

Çözüm önerisi yada sorunun anlatılışında bir sorun var ise düzeltirseniz memnun olurum.
                Keyifli çalışmalar

• M
                  magmaHSS
                  last edited by

Değerli tcjackal,

sakın yanlış anlamayın ben bir imâda bulunmak istemedim. Sadece cevabınızın beni çözüme ulaştırmadığını ifade etmek istedim. bu konu ile alakalı olarak çalışmalarım devam ediyor eğer bir çözüme ulaşırsam burada paylaşacağım.

Saygılarımla,

Beyin Bedava!

• First post
                    Last post
                  Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.