IpSec Dosya Erişim
-
Ipsec VPN kurulumu konusunda yardımcı olan ve yol gösteren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Uğraşılar sonucunda 1 tane bağlantıyı yaptım (Nasıl olduğunu anlamış değilim aynı ayarları belki 100 sefer girdim ) artık sıra diğerlerinde umarım onlarda çalışır.
Sizlere sormak istediğim iki kısa konu var bunlardan biri
IPSec ile 2 şube 1 merkez birbirine bağlanabilir mi yani Şube1-Şube2 , Şube1-Merkez, Şube2-Merkez şeklinde bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim.
Diğer sormak istediğim ise
Kurduğum tünelde (Şube1-Şube2) her iki ayrı network birbirine ping atabiliyor ancak şube 1 şube 2 deki dosyalara erişebilirken şube2 şube1 deki dosyalara erişemiyor bunun sebebi ne olabilir tüm yapılandırmayı kontrol ettim her iki pfsense ayarları birbirinin aynı ne yapmam gerek yardımcılı olursanız çok sevinirim.
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
-
Selamlar,
Bununla alakalı olarak yazmış oldugunuz kurallarınızın görüntülerini ekleyebilirseniz olası gözden kacan bir detayı görebilelim. Kurallarda eksik ya da fazlalık olabilir düşüncesindeyim.
Sevgilerle,
SGTR -
Selamlar
Pfsense IPSec VPn ayarları ekteki gibidir. Ayrıca arkadaşlar bu ayarların aynısını ve port yönlendirmelerini başka pfsensede işliyorum ancak VPN bağlantısı kurulmuyor nedendir sizce.
Teşekkürler.
-
Selam Tekrar,
Sizden ricam ek olarak ipsec loglarını da ekleyebilir misiniz? Nasıl bir hata aldıgınızın çok önemi var bu gibi durumda. Static Routing yaptınız mı?
Sevgilerle,
SGTR -
Ayrıca Firewall /Rules /ipsec rule'larına ekleyin ve ADSL metro hangisinde ne kullanıyorsunuz. Pfsense<>Pfsense arasındamı yoksa Pfsense<>Modem arasındamı ipsec yapıyorsunuz