Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

IpSec Dosya Erişim

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    5 Posts 3 Posters 2.7k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • A
      Apostles
      last edited by

Ipsec VPN kurulumu konusunda yardımcı olan ve yol gösteren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Uğraşılar sonucunda 1 tane bağlantıyı yaptım (Nasıl olduğunu anlamış değilim aynı ayarları belki 100 sefer girdim ) artık sıra diğerlerinde umarım onlarda çalışır.

Sizlere sormak istediğim iki kısa konu var bunlardan biri

IPSec ile 2 şube 1 merkez birbirine bağlanabilir mi yani Şube1-Şube2 , Şube1-Merkez, Şube2-Merkez şeklinde bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim.

Diğer sormak istediğim ise

Kurduğum tünelde (Şube1-Şube2) her iki ayrı network birbirine ping atabiliyor ancak şube 1 şube 2 deki dosyalara erişebilirken şube2 şube1 deki dosyalara erişemiyor bunun sebebi ne olabilir tüm yapılandırmayı kontrol ettim her iki pfsense ayarları birbirinin aynı ne yapmam gerek yardımcılı olursanız çok sevinirim.

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        sgtr
        last edited by

Selamlar,

Bununla alakalı olarak yazmış oldugunuz kurallarınızın görüntülerini ekleyebilirseniz olası gözden kacan bir detayı görebilelim. Kurallarda eksik ya da fazlalık olabilir düşüncesindeyim.

Sevgilerle,
        SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• A
          Apostles
          last edited by

Selamlar

Pfsense IPSec VPn ayarları ekteki gibidir. Ayrıca arkadaşlar bu ayarların aynısını ve port yönlendirmelerini başka pfsensede işliyorum ancak VPN bağlantısı kurulmuyor nedendir sizce.

Teşekkürler.

şube1-1.jpg
          şube1-1.jpg_thumb
          şube1-2.jpg
          şube1-2.jpg_thumb
          sube2-1.jpg
          sube2-1.jpg_thumb
          sube2-2.jpg
          sube2-2.jpg_thumb

• S
            sgtr
            last edited by

Selam Tekrar,

Sizden ricam ek olarak ipsec loglarını da ekleyebilir misiniz? Nasıl bir hata aldıgınızın çok önemi var bu gibi durumda. Static Routing yaptınız mı?

Sevgilerle,
            SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• B
              blasterreal
              last edited by

Ayrıca Firewall /Rules /ipsec rule'larına ekleyin ve ADSL metro hangisinde ne kullanıyorsunuz. Pfsense<>Pfsense arasındamı yoksa Pfsense<>Modem arasındamı ipsec  yapıyorsunuz

• First post
                Last post
              Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.