Internet cafe için öneriniz
-
bu işte yeniyim şimdi 2 gündür bayabi araştırma yapıyorum yanlız sıkıntım üye oldum yeni bir üyeyim aradıgım bi konuyu buldugumda mesajınız yeterli değil deniyor ne yapayım bilmedigim bir konuda yazımı yazayım bunu belirtmek istedim
wm üzerine pfdense squit proxy flite proxy server kurulumunu yaptım internete girişi yaptım yanlız forumda sizin önerdiginiz acıklama bölümüne giremiyorum bu sistem ineternet cafede sağlıklı çalşıyormu 50mbit vdsl 2 hattım var 35 adet pc mevcut ancak sürekli gelen oyun vs güncellemeleri yüzünden counter strike oyunu nette hızda sıkıntı olmamasına rağmen ve her bir kullanıcı belli bir kb ta kısıtlı olmalarına rağmen bu ping artışından kurtulamıyorum bu sebepden böyle bir arayış içine girdim yani okudukalrımdan beni bu yöne iten neden diyelim youtube den bir video izlendi daha sonra gelen müşteri aynı video yu izlediginde bir daha internetden çekmesine gerek kalmıyor ve oyun pachleri windows güncelleştirmeleride aynı şekilde cok rahar oluyor diye koyuldum bu işe wm ye kurdum bu sistemi nete cıkış aldım flitre çalıştırdım log kaydını yaptım bunlarda sıkıntım yok sağolsun arkaslar yazmıs bizde faydalandık bu noktaya geldik yanlız bu bana avantaş sağlıyacak kısmı ki inanın diğer konular kadar bir bilgi yok nette bu konuda biz cafeci arkdaslar bu konuyu detaylı anlatan bir dökümanı veya bu konu hakkında bir başlık açıp rahatca ulaşabilecek şekilde bir konu olursa çok rahatlarız
-bu sistem biz cafecilerin bu sıkıntısını çözebilecek bir sistemmi
-eğer çözebilecekse ne gibi extra donanım ve programı ihtiyacımız var
-pc de 2 adet gigabit ethernet var wm kullanıyorum haliyle bu ethernet 10/100 olarak gözüküyor bunun çözümü varmı
-ayrı eski bir pc ye 2 adet gigabit ethernet alıp kullansam dahamı verimli olur
not: sunu unutmayalım internet cafeye gelen insanlar genelde her gelişinde sıkınlıncaya kadar aynı videoyu acar eger oyunları söylememe gerek yok sürekli bir güncelleme dir bitmez birde buna kullanılan cafe programının güncellemerini ekleyince baya büyük bir kapasiteden bahsediyoruz ..yardımlarınızı bekliyorum kolay
gelsinTopic: pfSense'in ABC'si - İlk başlayacaklar için kullanım kılavuzu burdaki linkler kırık
-
Merhaba,
Aramızda internet cafe işleten arkadaşlarımız mevcut. Lakin ben internet cafe işletmiyorum doğal olarak işletmeyen diğer deneyimler arkadaşlarım gibi biraz daha net olabilirseniz daha hızlı bir yol almış oluruz. Forumda da diğer cafe işleten arkadaşların iletmiş oldukları sorunlardan yola çıkarak bazılarını çözdüğünüzü anladım. Anlamadığım noktalardan biri açıklama bölümü dediğiniz nedir? Vmware kurulumu yaptıgınız donanım nedir? Sisteminide kullandıgınız switch nedir?(10/100 mü 10/1000 mi).
Diğer anlayamadıklarıma gelince ;
Siz internet cafecilerin nasıl ve ne gibi sıkıntı(lar)ı var?
Not: PfSense'nin ABC'si ile ilgili döküman olarak bende linklerin çalışmadıgını gördüm ve bu durumun giderilmesi için belge ve döküman hazırlıgındayım. Önümüzdeki günlerde hazırlamış olurum. Hatta çalışma yapan biri/leri varsa ortaklaşada yapılabiliriz.
Sevgilerle,
SGTR -
sistemde 2 adet 3com 100/1000 switch bulunmakda ecs890g anakart ustunde 2 adet gigabit ethernet bulunmakta lan uzerinden oyun güncellemelerini yapabilmek kulllandıgımız cafe ve flitre programlarının güncellemelerini lan dan yapatırmak counterde pingleri harekete gecirmeyecekdir en fazla etkilenen ve en fazla oynanan online oyun counter strike yardımlarınızı bekliyorum
-
selam meslekdaşım ben pfsense geçtiğimden beri gayet mutlu ve mesudum. şimdi şu şekilde bir çözüm öneriyorum sana. wan ve opt1 olmak üzere 2 modemin var. ping sorunu olmasını istemediğin oyunların portlarını öğrenip, firewall-rules kısmında tanıttıktan sonra en alttaki "gateway" sekmesine tıklayıp opt1 i seç, böylece o oyunlar sadece 2. modem üzerinden çıkar ve hiç bir şekilde lag sorunu yaşamazsın. dualwan önermem.
-
Selam tekrar,
Cafe işletiyorsanız hızlı bir internetiniz yoksa minimum bu iş için 2 hatta 3 tane (terminal sayısına bağlı olarak) internet hattına ihtiyacınız var. CenX arkadasımın da yaptıgı gibi belli uygulamaları bir hatta geriye kalan uygulamalarıda başka bir hattan internete çıkartabilirsiniz. Ya da load balance yapıp bunun üzerine de traffic shapping yaptınız mı hatlarınızı etkin bir şekilde kullanabilirsiniz.
Sevgilerle,
SGTR -
Selam tekrar,
Cafe işletiyorsanız hızlı bir internetiniz yoksa minimum bu iş için 2 hatta 3 tane (terminal sayısına bağlı olarak) internet hattına ihtiyacınız var. CenX arkadasımın da yaptıgı gibi belli uygulamaları bir hatta geriye kalan uygulamalarıda başka bir hattan internete çıkartabilirsiniz. Ya da load balance yapıp bunun üzerine de traffic shapping yaptınız mı hatlarınızı etkin bir şekilde kullanabilirsiniz.
Sevgilerle,
SGTRtraffic shapping konusunda sağlıklı bir düzen oturtamadım sürekli sıkıntılar yaşadım ya da oluşturduğum kurallar hiç işlemedi. bu konuda post sınırına takılmayacağım bir yazı mevcut mu acaba formda?