Kurulum Problemi
-
pf 1.2.3 kurulu makineme bugun
pfSense-2.0.1-RELEASE-i386 yükleyecektimki daha kurulum ekranına gelmeden aşağıdaki hataları alıyorum.
ad2: FAILURE - READ_DMA timed out LBA=40718156
ad2: FAILURE - READ_DMA timed out LBA=40718159
ad2: FAILURE - READ_DMA timed out LBA=512
ad2: TIMEOUT - READ_DMA retrying (1 retry left) LBA=128
ad2: TIMEOUT - READ_DMA retrying (0 retries left) LBA=128Çözüm bulamadım. Ramleri değiştirdim. IDE kabloyu değiştirdim.
Çözüm için fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler.
-
Merhaba,
Büyük bir ihtimalle optik sürücünüzden kaynaklanıyor,
saygılar,
-
şimdi optik sürücüyüde değiştirdim.
2 defa daha pfSense-2.0.1-RELEASE-i386.iso yuksek hızda ve düşük hızda çektim hala aynı. -
@MuratRaci:
Merhaba,
Büyük bir ihtimalle optik sürücünüzden kaynaklanıyor,
saygılar,
katılıyorum aynı hatayı bende almıştım, kurulum dosyalarını okuyamama hatası, optik sürücünüzde problem yoksa image dosyasını tekrar yazdırın…
-
donanım bilgisini yazarmısınız?
-
İntel Pentium 4 - 2.4 Ghz
P4VMM2 Anakart
DDR 400 512 MB Ram
40 GB Maxtor HDD
1 x VIA VT6103 10/100 Mbps Fast Ethernet
2 x Realtec RTL8139D 10/100 Mbps Fast PCI Ethernet
Lite-On Cd-RW –-> (Değiştirip Denenen Donanım) Samsung DVD-RW -
HDD ile ilgili olabilir. imkanınız varsa onu değiştirmeyi deneyin.
-
pf 1.2.3 kurulu makineme bugun
pfSense-2.0.1-RELEASE-i386 yükleyecektimki daha kurulum ekranına gelmeden aşağıdaki hataları alıyorum.
ad2: FAILURE - READ_DMA timed out LBA=40718156
ad2: FAILURE - READ_DMA timed out LBA=40718159
ad2: FAILURE - READ_DMA timed out LBA=512
ad2: TIMEOUT - READ_DMA retrying (1 retry left) LBA=128
ad2: TIMEOUT - READ_DMA retrying (0 retries left) LBA=128Çözüm bulamadım. Ramleri değiştirdim. IDE kabloyu değiştirdim.
Çözüm için fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler.
Bios ayarlarınızdan HDD bölümünde "IDE" "SATA" şeklinde bir seçenek olmalı. Onu IDE yapın ve 32 bit pfsense 2.0.1 versiyonunu indirip yeniden yazdırıp tekrar kurun. Sorun devam ederse harddiskinizi harici bir ortamda tekrar formatlayıp sıfırlayın. Ve partition atamadan tekrar kurulum yapın. Yine sorun devam ederse diskinizi değiştirin. Kolay gelsin.
-
HDD kaynaklanıyormuş KİLLDISK wipe yaptım düzeldi. Teşekkürler
-
Çözüm sonrası verdiğin cevap için teşekkürler. Çünkü bazılarımız sorunu çözdükten sonra çözümü paylaşmıyoruz. Bu sorunu yaşayan diğer arkadaşlara örnek bir topic oldu. Kolay gelsin iyi çalışmalar.