Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense hakkında

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    5 Posts 3 Posters 2.5k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • F
      firaztimur
      last edited by

Mrb tüm pfsense ailesine.Ben pfsense hakkında bazı sorularım var öncelikle pfsense kurmaya çalıştım nitekim lan çıkışında ip adresini otomatik olarak vermiyor bütün ayarlarını da yaptığım halde. ancak ağ bağlantılarından ip adresini değiştirirsem modeme ve pfsense ulaşabiliyorum dhpc sunucusunu açtığım zaman pfsense de bu sefer modemin arayüzüne bağlanamıyorum ve internetim gelmiyor.Ayrıca pfsense yi hotspot olarak kullanmak istiyorum cihazları swich çıkışına aldığım zaman ap lerin arayüzene ayrıca bir ayar yapmama gerek var mı ve pfsense captive portal bu iş için ne kadar verimli olur şimdiden tşkler…

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        sgtr
        last edited by

Selam,

Öncelikle modeminizin ve pfSense lan ip adresleri aynı subnette olmaması gerekiyor. Bu sebeple ya pfSense lan ip adresini 192.168.1.0/24 dışında bir subnet ile değiştirin ya da modeminizin subnet bilgilerini değiştirin. PfSense hotspot kullanmak için üzerine wireless bir kart takmalısınız ki bu da pfSense uyumlu olması şartıyla daha sonrasında sorun yaşamamanız için. Bununla ilgili olarak forumda türke detaylı yazılar mevcut araştırabilirsiniz. Access Pointlerinizi lokal networkunuzden izole etmek istiyorsanız ap lerinizi farklı bir switch üzerinde ya da destekliyorsa vlan yaparak ayırabilirsiniz. Bunun içinde pfSense bu desteği veriyor. Captive Portal ile bu söylemi olduklarınızı çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Sevgilerle,
        SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• N
          nmnoztrk
          last edited by

**Kurulum yönergesi  yazayım hemen  sana kardeş.

1-Modemin ip adresi ; kurulum esnasında  default lan ip adresi ile aynı olmamalıdır.yani modem 192.168.1.0/24 ise, lan ip adresi otomatik kurulunca 192.168.1.0/24 aralığını verir. Böyle bir durumda pfsense arayüzünde setup wizard ile yeniden yapılandırırsanız düzeliyor.internete çıkamama sorunu kalkıyor.

2- dhcp yapılandırması yapamadıysanız. pfsense makinanızda 2 -set interface >lan diyoruz 2 yani > ip  yapılandırması yapıyoruz > bize Do you want to enable dhcp server diye soruyor orda  yes  diyoruz  ve  bitiyor.

yapılandırma tamam.

Ap cihazlarınıza bir ayar  yapmanıza gerek yok. Hotspot olarak tam ne istiyorsunuz bu önemli. sadece  kullanıcı adı  şifre  yeterli diyorsanız işinizi görür.**

PFsenseTR facebook sayfası https://www.facebook.com/PfsenseTr
          PFsenseTR facebook Grubu. https://www.facebook.com/groups/357767757608050

• F
            firaztimur
            last edited by

Çok teşekkür ederim arakdaşlar hemen deniyecem

• F
              firaztimur
              last edited by

Denedim oldu çok tşkler arkadaşlar.

• First post
                Last post
              Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.