PFSense IP aralıkları hakkında
-
Pfsense release 1.2.3 kullanıyorum, 70 tane otomatik ve 10 civarı otomatik IP bağlı cihazımız var. Ben bu 10 tane otomatik IP verilmiş cihazın sadece belirli aralıklarda IP almasını istiyorum. Bunu nereden ayarlayabilirim?
-
DHCP
-
DHCP
hocam dhcp server da nereden ayarlama yapacağım, Range kısmından ip aralığı belirlersem statik ip verdiğim cihazların bağlantısında sıkıntı olur mu? mesela xxx.xxx.xxx.155-165 arasını belirledim ama elle ip verilmiş xxx.xxx.xxx.40-41 gibi ip lerim var bu ip lerde sıkıntı olur mu?
-
Selam,
Bununla alakalı olarak öncelikle dhcp aralığınız nedir? Öncelikle c class bir ip aralığını dağıtıyorsanız Ör: 192.168.3.1 - 192.168.3.254 aralığını dhcp ip le dağıtıyorsanız bu biraz sıkıntılı olabilir sizin için. Yapılması gereken adımlar kısaca;
- Dhcp Server sekmesinde ip dagıtım aralığı belirlenir (Ör: 192.168.3.1 - 192.168.3.180)
- Sonrastediğimiz istemcilerin Status sekmesindeki Dhcp Leases kısmına gelip o istemciyi seçerek yan tarafındaki "+" simgesine basıp (Resim 1) resim 2 deki ip ataması gerçekleştirilir.
Sevgilerle,
SGTR