Konfigürasyon Konusunda Yardım
-
Selam Tekrar,
Eğer bunu yaparsanız halihazırda çalışan sanal sunucularınızın iç network ile bağlantısını da kesmiş olursunuz burada yapılması gereken mevcut tümleşik olan etherneti lan olarak ayarlamak yeni takılanları WAN olarak tanımlamak.
Sevgilerle,
SGTR -
Hali hazırdaki LAN ımın kesilmesi çok elzem değil. En uygun tasarım hangisi olacaksa onu yapmayı isterim. Yeni aldığım ethernetler 1 gbit. Makinenin üzerindeki 100 mbps
-
dns server ayarlarını nasıl yapılandırıyor burada ?
resimli anlatımınızda genel setup dan wan ları seçip google nin dns leri girilmiş.
yanlız bende öyle girmeme rağmen kablosuz veya kablolu durum bağlantısında dns olarak bende router in ip adresi gözüküyor.
dns ler eklenmemiş galiba başka yerden de bunu aktif mi etmek gerekiyor ?
DNS Forwarder den falan ?
şuanda gösterdigi dns ler pfsense üzerinde şunlardır ;
127.0.0.1
213.243.1.31
83.66.22.5
8.8.8.8
8.8.4.4birde şuanda ben kurulum esnasında ip dağıtımını 1.1 den yapıyorum pfsense nin web arayüzü kısmından
interfaces ve dhcp server sekmesinden elle dağıtılan ip adres blogunu değiştirsem bir sorun olur mu ?
1.1 yerine 10.0.0.1 olarak ayarlasam sorun cıkartır mı ?
yoksa pfsense makina üzerinden konsol dan tekrar mı yapılandırmak sağlıklı olur ?
-
-Hp server in Pci-x slotlu olmasına takılmayın o slotlara normal pci kartlar da takabilirsiniz.
-Mümkün olduğunca iyi markalı ve fiyatlı bir ethernet kartı bulun. Kıyıda köşede kalmış ucuz ethernetler takmayın, Pfsense için
desteği tam ve temiz çalışan kaliteli ethernet çok önemlidir.
-Çok iyi denk gelmiş, bu iş için biraz büyük ve fazla enerji harcayan bir makine olmasına rağmen taş gibi sağlam olacaktır. -
Merhaba arkadaşlar,
pfsense kurulumunu başarıyla yaptım. ancak konfigürasyonu konusunda fikir sahibi değilim. bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
–----------------------------------------------------------
Mesela kurulumda hiç bir paket gelmedi.
Avaliable Packages e tıkladığımda aşağıdaki hatayı alıyorum.Unable to communicate with www.pfsense.com. Please verify DNS and interface configuration, and that pfSense has functional Internet connectivity.
bende sana tavsiye ben öyle yaptım sık başlıklar içerisinde pfsense a dan b ye diye bir yazı var kitapçık onunla başla ve forum sayfasında gez inanıyrumki kafana takarsan çok şey yaparsın ama burayada bağımlı kalma google abiye yaz ve araştır çok şey bulacaksın %50 çözdüm mesela :) buda şuan için bana fazlasıyla yetiyor