Dhcp'de mac adresine atadığım ipde sorun
-
Dhcp ayarlarından mac adresine ip atadım ama ayarı daha sonra kaldırdığımda bilgisayar aynı ip'yi tekrar alıyor. Başka bir mac adresine aynı ipyi verdiğimde ise ip adresleri çakışıyor, bu sorunu nasıl çözebiliriz ?
Aşağıda da verdiğim ekran görüntüsünde de olduğu gibi ipyi atıyorum mac adresine daha sonra kaldırıyorum ayarı ama bilgisayar yine aynı ipyi alıyor.
192.168.1.20-192.168.1.220 arası ip dağıtıyor pfsense, ilk 19 ipyi kontrol etmemesi için de mac adreslerine onları tanımlamak istiyorum ancak böyle bir sorunla karşılaştım.
-
Selam,
Bunu aşmak adına ip adresinin değiişmesini istediğiniz bilgisayar üzerinde start>run> cmd yazıp enter yaptıktan sonra command prompt (siyah ekranda iken) ipconfig /release yazıp enter yapın. Sonra yine ipconfig /renew yazıp enter yaptıktan sonra ip adresinin değiştiğini göreceksiniz. (Ya da biraz bekleyin bu büyük bir ihtimalle windows işletim sistemlerinde 15 dk da bir dhcp server a gidilip o ip adresinin kendisine ait olup olmadıgını kontrol eder. Dhcp server da ona ait olup olmadıgını söyler)
Sevgilerle,
SGTR