Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

PfSense üzerinde vlan tanımlama ( videolu anlatım )

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    6 Posts 5 Posters 7.1k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • G
      gsezen
      last edited by

Video da pfSense üzerinde nasıl vlan tanımlanacağı ve switch ( cisco ) tarafında da nasıl vlan oluşturulacağı anlatılmıştır.
      Youtube Video

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • N
        nmnoztrk
        last edited by

**kardeş ellerine  sağlık. gerçekten güzel bir video olmuş. vlan name oluşturmayı unuttun  diyordum videoyu izlerken sonradan farkına  vardın.

Cisco switchleri  fazla  kullanan olmuyor. genelde hp procurve  kullanılıyor  piyasada.

Ben  cisco  taraftarıyım ama maddi imkanlar bazı  firmalarda mümkün değil…

Bu  arada gns3 ü  kullanman çok iyi. başarıların  devamını dilerim. Kolay  gelsin....**

PFsenseTR facebook sayfası https://www.facebook.com/PfsenseTr
        PFsenseTR facebook Grubu. https://www.facebook.com/groups/357767757608050

• G
          gsezen
          last edited by

Evet cisco kullanan pek yok ;D Aslında videoyu gns3 ile yapmamın sebebi test ortamının biraz daha gerçekçi olmasını istediğim içindi.

Vlan oluştururken önce var olanları sileyim kafa karışıklığı olmasın dedim ama sonrasında oluşturmayı unutmuşum ;D sistemin çalışmadığını görünce farkına vardım.

Asıl ben teşekkür ederim.

@nmnoztrk:

**kardeş ellerine  sağlık. gerçekten güzel bir video olmuş. vlan name oluşturmayı unuttun  diyordum videoyu izlerken sonradan farkına  vardın.

Cisco switchleri  fazla  kullanan olmuyor. genelde hp procurve  kullanılıyor  piyasada.

Ben  cisco  taraftarıyım ama maddi imkanlar bazı  firmalarda mümkün değil…

Bu  arada gns3 ü  kullanman çok iyi. başarıların  devamını dilerim. Kolay  gelsin....**

• B
            bilalbird
            last edited by

@speedy:

Video da pfSense üzerinde nasıl vlan tanımlanacağı ve switch ( cisco ) tarafında da nasıl vlan oluşturulacağı anlatılmıştır.
            Youtube Video

Çok güzel bir video çok hora geçti. Allah razı olsun

• yakarY
              yakar
              last edited by

Elinize sağlık güzel anlatım, aslında hp procurve için de hazırlansa çok güzel olurdu, genellikle firmalar fiyat nedeniyle hp tercih ediyorlar..

Forum da video anlatımların artması gerçekten çok sevindirici bir durum, bilgilerin video ile paylaşılması anlatım hatalarını en aza indirip görsel kalıcılığı da arttırıyor.

Bilgi paylaştıkça artar!
              5651 sayılı kanun (güncel)
              pfSense alt yapısı üzerine kurulu iSafe ile işletmelere özel çözümler.

• B
                Bparlayan
                last edited by

Arkadaşlar biz cisco üzerine bir vlan tanımlaması yaptık. ben switch üzerinde 2 adet vlan tanımladım

Vlan10
                Vlan20

Cisco 1042 ap 'ler üzerinde 2 adet vlan oluşturdum, Aynı tanımlamaları Pfsense üzerinde yaptım

dedim ki, Vlan10 üzerinden gelenler 172.16.19.X ile çıksın vlan10 dhcp si dağıtsın , sonra Vlan20 üzerinde 192.168.1.X ile çıksın vlan20 çıksın. Ayrı olarak LAN bacağımda 172.16.18.X tanımlı

Ben bu tanımlamayı yapmama rağmen vlan10 ve vlan20 Lan bacağındaki ip yi dağıtıyor.

Sizce neden olabilir.

Teşekkürler.

• First post
                  Last post
                Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.