Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Voucher şifresi için mail sistemi

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    9 Posts 5 Posters 4.0k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • A
      arakis
      last edited by

Arkadaşlar Merhaba

Voucher sistemi için nasıl bir mail scripti kullanabiliriz.

hakka elinizde var script paylaşırsanız sevinirim çünkü baya bir uğraştım ama yapamadım :(

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • E
        eXcitinG
        last edited by

@arakis:

Arkadaşlar Merhaba

Voucher sistemi için nasıl bir mail scripti kullanabiliriz.

hakka elinizde var script paylaşırsanız sevinirim çünkü baya bir uğraştım ama yapamadım :(

böyle birşey olursa cok iyi olur gerçekten.

• V
          vgumus
          last edited by

şunu sormak istiyorum kişi geldi. şifrenin mail ile gelmesi lazım diyelim. adam zaten internete bağlanamadığı için maile girip nasıl şifreyi okuyacak.

• S
            StrGt
            last edited by

@vgumus:

şunu sormak istiyorum kişi geldi. şifrenin mail ile gelmesi lazım diyelim. adam zaten internete bağlanamadığı için maile girip nasıl şifreyi okuyacak.

aynen o şekilde :D interneta baglanamadıgı halde nasıl maile girip kodu alacak :D
            ancak sizin dediginiz sms olabilir.

• E
              eXcitinG
              last edited by

@StrGt:

@vgumus:

aynen o şekilde :D interneta baglanamadıgı halde nasıl maile girip kodu alacak :D

neden olmasın ki mesela pfsense üzerinden izin verebildigimiz siteler olabiliyor mu ?

mesela hotspot a bağlandıgı zaman k.adı ve şifre girmeden belirledigimiz sitelere giriş izni verilirse eğer ki
              bu mikrotik de var pfsense de var mı bilmiyorum.

hotmail gmail vb bir kaç siteye erişim izni verirsiniz
              oradan kişiler size rahatlıkla ulaşabilirler.

pfsense de erişim izni verebilme imkanı var mı varsa nasıl yapıyoruz bu işlemi nereden ?

• M
                MrPerFormance
                last edited by

@eXcitinG:

@StrGt:

@vgumus:

neden olmasın ki mesela pfsense üzerinden izin verebildigimiz siteler olabiliyor mu ?

mesela hotspot a bağlandıgı zaman k.adı ve şifre girmeden belirledigimiz sitelere giriş izni verilirse eğer ki
                bu mikrotik de var pfsense de var mı bilmiyorum.

hotmail gmail vb bir kaç siteye erişim izni verirsiniz
                oradan kişiler size rahatlıkla ulaşabilirler.

pfsense de erişim izni verebilme imkanı var mı varsa nasıl yapıyoruz bu işlemi nereden ?

İzin verme var ama benim deneyip gördüğüm biraz sorunlu oluyor gibi.

• A
                  arakis
                  last edited by

@vgumus:

Captive portalda istediğin sitelere izin verebiliyorsun. hotmail,gmail vs. gibi sitelere giriş izni verirsen girebilir :)

• E
                    eXcitinG
                    last edited by

nereden veriliyor bu izinler bir inceliyeyim olmazsa bende işimize yarayabiliyor cünkü.
                    peki izin verdigimiz kisi internet kullanım hızını falan ayarlaya biliyormuyuz yoksa limitsiz mi hızı alabiliyor ?

• A
                      arakis
                      last edited by

@eXcitinG:

nereden veriliyor bu izinler bir inceliyeyim olmazsa bende işimize yarayabiliyor cünkü.
                      peki izin verdigimiz kisi internet kullanım hızını falan ayarlaya biliyormuyuz yoksa limitsiz mi hızı alabiliyor ?

bildiğim kadarıyla ve incelediğimö kadarıyla kullanma zamanı ve hız belirliyebiliyorsun log tutabiliyorsun.
                      voucher şifresi ile giriş yapmacak (System>User Manager) bölümden kullanıcı adı şire belirliyebiliyorsun voucher sistemi ile girecekse belirli kodlar belirliyor onların sayesinde giriyor. Voucher kullanma amacın firmana gelen misafir kullancılar için daha kullanışlı modem şifresi olmadan geçici bir şifre ile kullanabiliyor.
                      ama bir AD sistemi oluşturursan ve pfsense entegre edersen Voucher daha kullanışlu olur zaten forumda bir araştırma yaparsan Voucher ile ilgili bütün bilgilere ulaşırsın
                      ama şuan benim için olan önemli olan mail sistemi :) ve halen kimseden bir cevap yok :)

• First post
                        Last post
                      Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.