Proxy server mynet video sorunu
-
sistemimde squid+lighsquid+squidguard+captive portal çalışıyor.Squid guard ve lightsquidde sorun yok.Mynet videolarının açılmadığını saptadık ve Squid guard çalıştığı için blacklist sebep oluyor diye düşündüm başta Squid guard ı kapattım hala devam etti.Squidi kapattığımda ise sorun çözüldü ama bu seferde ne lightsquid nede Squid guard çalışıyor.squidde ise Allow users on interface kısmını işaretlemezsem sorun çözülüyor ama diğer hizmetler çalışmıyor.squid ayarlarım;
Proxy interface=lan
Allow users on interface +
Transparent proxy +
Enabled logging +
Log store directory=/var/squid/log
Log rotate=1
Proxy port=3128
What to do with requests that have whitespace characters in the URI=strip
Custom Options=redirect_program /usr/local/bin/squidGuard -c /usr/local/etc/squidGuard/squidGuard.conf;redirector_bypass on;redirect_children 3
yardım ederseniz sevinirim. -
sistemimde squid+lighsquid+squidguard+captive portal çalışıyor.Squid guard ve lightsquidde sorun yok.Mynet videolarının açılmadığını saptadık ve Squid guard çalıştığı için blacklist sebep oluyor diye düşündüm başta Squid guard ı kapattım hala devam etti.Squidi kapattığımda ise sorun çözüldü ama bu seferde ne lightsquid nede Squid guard çalışıyor.squidde ise Allow users on interface kısmını işaretlemezsem sorun çözülüyor ama diğer hizmetler çalışmıyor.squid ayarlarım;
Proxy interface=lan
Allow users on interface +
Transparent proxy +
Enabled logging +
Log store directory=/var/squid/log
Log rotate=1
Proxy port=3128
What to do with requests that have whitespace characters in the URI=strip
Custom Options=redirect_program /usr/local/bin/squidGuard -c /usr/local/etc/squidGuard/squidGuard.conf;redirector_bypass on;redirect_children 3
yardım ederseniz sevinirim.merhaba,
Squid block ve SquidGuard Block loglarına baktınızmı? -
squid block ve squidguard block derken log kayıtlarından bahsediyorsun heralde hocam.onlara bakmadım ama squid guardla alakalı değil.o kapalıykende engelliyor.squid kapalıyken açıyor sadece videoları.
-
Aynı sorunu ben milliyet.com videolarında yaşıyordum. Yaşadığım birçok sorundan dolayı yapıdan proxy i kaldırmak zorunda kaldım.
-
Loadbalance yapıyor musunuz? Yoksa tek wan mı var ?
-
Load balance yapmıyorum daha doğrusu yapamadım.pfsense 2.01 kullaniyorum hat tek wan üzerinden geliyor
-
Sizi yanlış yönlendirmek itemem ama pfsense i sadece proxy amacıyla kullanacaksanız size tavsiyem endian firewall kullanmanız. Proxy konusunda daha iyi optimize edildiğini söyleyebilirim.
-
yardımcı olabilecek bir babayiğit yok mu?
-
sorunu çözdüm arkadaşlar.problem Proxy server: Cache management ile alakalı değerleri ayarladığım taktirde sorun çözüldü.
-
neyi nasıl yaptığınızı da yazsanız da, herkese faydanız dokunsa.
-
Arkadaşlar kusura bakmayın anca yazabildim.Sistemim celeron 2.2 1gb ram 4gb hdd 2 tplink 1 onboard network kartı mevcut.Baya uğraştım halledebilmek için hdd için bana göre minimum değerler verdim.Daha önceki değerler daha küçüktü.Pfsensi silip tekrar kurduğumdada aynı sonu verdi.orjinal ayarlarıda sıkıntı yapabiliyorum sistemde 2.0.1 release mevcut.ekran görüntüleri aşşağıda.

-
proxy server general settings kısmında da iki yer işaretli olması gerekiyor.
Bypass proxy for Private Address Space (RFC 1918) destination ve Disable X-Forward