Captive Portal Hk.
-
Merhaba Arkadaşlar;
Captive Portal hakkında bütün Web alemini okumuş denemiş ve sorunları üzerinde uzun süreler harcamış biri olarak, çözemediğim bir konu hakkında size danışmak istedim.. Bütün Captive Portal konularına baktım ama bu konu ile ilgili bir konuya rastlamadığım için yeni bir konu açmak zorunda kaldım.. Öncelikle sistemimden bahsetmek gerekirse, üç adet LAN bir adet WAN olmak üzere 4 adet inteface kullanmaktayım. Captive Portal 'ı Yönetilebilir Switch 'ler üzerinde LAN network'ünden farklı bir VLAN değerinde çalıştırarak Hotspot hizmeti vermek istiyorum.. FreeRADIUS 'u kurarak ayarlarını LAN bacağına göre yaptım. Captive Portal 'ı da 3 üncü LAN bacağından veriyorum. Buraya kadar herhangi bir sorunum yok.. IP alıp bağlanmaya çalıştığımda ne yazık ki Captive Portal 'ın kullanıcı şifre ekranı gelmiyor, bir zaman sonra sayfa bulunamadı diye Browser iletisi alıyorum. Fakat Browser 'a 3 üncü LAN bacağının IP 'sini yazdığımda (yani http://192.168.48.1:8000) kullanıcı şifre ekranı geliyor. Burada bilgilerimi girdikten sonra sorunsuz bütün sitelere girebiliyorum. Sizce herhangi bir site adresi yazdığımda kullanıcı şifre ekranının gelmemesinin sebebi ne olabilir_??
Yardımcı olursanız sevinirim..
Teşekkürler..
-
merhaba,
captive portal interface tabı,
dhcp server, cp tarafında bakan interface tabını paylaşırsanız, daha net bilgi verilebilir.
ek olarakFreeRADIUS 'u kurarak ayarlarını LAN bacağına göre yaptım.
anlamadım malesef.
Manageable switch layer 2 mi dir?
keyifli çalışmalar -
Selam,
Bu konu ile alakalı olarak yapıyı biraz daha açabilir misiniz? Ör: kaç interface var? Bunlara ait olan ip blokları nedir? Dhcp ayarlarınızın ekran görüntüleri? Bunları eklerseniz yardımcı olmaya çalışayım.
Sevgilerle,
SGTR -
Merhaba Arkadaşlar;
Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim..
Yapımdan kısaca bahsetmek gerekirse;
WAN
LAN - 192.168.0.100 (Kullanıcıların çalıştığı ip bloğu, ip adresleri statik olarak veriliyor.)
DMZ - 192.168.254.10 (Telefon santrali ve DHCP ile otomatik olarak ip alınan ip bloğu)
HOT - 192.168.48.1 (Farklı VLAN ile çalıştırmayı düşündüğüm ve firewall tarafından DHCP Server kurularak internet erişimi vermek istediğim ip bloğu)olmak üzere toplam dört adet interface 'im var. Squid ile bütün interface'lerde internet erişimi mevcut. Henüz ¨HOT¨ interface 'ine DHCP kurmadım VLAN 'ları tanımlamadığım için.. Fakat statik olarak ip aldığımda captive portal kullanıcı şifre ekranı gelmemekte. Kendim http://192.168.48.1:8000 adresini girip kullanıcı adı ve şifremi doğruladıktan sonra bütün sitelere erişim sağlayabiliyorum.. Belirttiğiniz ekran görüntülerini ekliyorum.. ilgi ve alakanız için teşekkür ederim..

-
Selam tekrar,
Vermiş oldugunuz bilgilerden yola çıkarak client bilgisayar (HOT interface üzerindeki) gateway adresi olarak pfSense ve DNS bilgisi olarakta yine pfSense in HOT bacagını verip dener misiniz?
Sevgilerle,
SGTR -
Hiç denemek aklıma gelmemişti.. Aradığım çözüm buymuş :) Teşekkür ederim..
-
Bu sorunla sık sık karşılaşıyorum. Eğer kullanıcı bilgisayarında bir dns girilmiş ise pfsense kullanıcıyı http://ip:8000 adresine yönlendiremiyor. Sanırım sorun şu ki manuel olarak makine üzerine dns girildiğinde ve kullanıcı bir internet sitesine girmek istediğinde sistem otomatikmen manuel olarak girilmiş dns lerden sorgulama yapmak için çıkış yapmaya çalışıyor. Kısaca pfsense dns ile alakadar olamadan çıkmaya çalışıyor. Pfsense te bu durumda sağlıklı bir şekilde yönlendiremiyor. :-\
-
Bu sorunla sık sık karşılaşıyorum. Eğer kullanıcı bilgisayarında bir dns girilmiş ise pfsense kullanıcıyı http://ip:8000 adresine yönlendiremiyor. Sanırım sorun şu ki manuel olarak makine üzerine dns girildiğinde ve kullanıcı bir internet sitesine girmek istediğinde sistem otomatikmen manuel olarak girilmiş dns lerden sorgulama yapmak için çıkış yapmaya çalışıyor. Kısaca pfsense dns ile alakadar olamadan çıkmaya çalışıyor. Pfsense te bu durumda sağlıklı bir şekilde yönlendiremiyor. :-\
Captive portal'ın çalışmasının en temel gerekliliği zaten dns'in pfsense ip'si olarak yazılı olmasıdır.