2 adsl bridge + pfsense PPPOE
-
Merhaba;
2 adet dsl hattım mevcut. Şuanki sistemim ise ;
2 dsl router mode + pfsense.
Router 1 : LAN : 172.24.10.6 WAN : 212.x
Router 2 : LAN : 172.24.10.7 WAN : 212.xPfsense ;
Wan : 172.24.10.34 ( Router'ların bulunduğu blok - router1'den ip alıyor )
Lan : 172.24.11.12 adet gateway tanımı mevcut ( 172.24.10.6 & 172.24.10.7 ) bu sayede load balance yapabiliyorum.
Ancak 2 adet adsl router'ı bridge mode'a alıp pfsense üzerinde PPPOE olarak sonlandırmaya çalışınca ne yazık ki sadece 1 adet hattı sonlandırabiliyorum. 2. wan'ı pppoe seçip işlem yapınca wan ip alamıyor.
Pfsense versiyon : 2.0.1-RELEASE
Ethernet 1 : Cisco routerın 1.ethernetine bağlı
Ethernet 2 : 2.Cisco routerın 1.ethernetine bağlı
Ethernet 3 : LAN bacağı, iç taraftaki userların kullandığı switch'e bağlıİnterfaces üzerinden ;
Wan1 - pppoe conf. ile isp tarafındaki ip'yi alabiliyor.
Wan2 - pppoe conf. ile isp tarafındaki ip'yi alamıyor.
LAN - iç tarafa dağılımı mevcut, problem yok.Mevcut bu durumda wan1 isp tarafındaki ip adresini kullabilir iken, wan2 neden isp tarafındaki ip adresini alamıyor?
Bu konuda nasıl bir çözüm sağlayabilirim? Neden 2. wan ip adresini alamadığı hakkında yardımcı olabilecek mevcut mu?
-
benim yapımda seninki gibi…
2 adsl modemi bridge moduna aldım
iki modemi de direkt olarak pfsense'ye bağladım
pppoe kullanıcı adı ve şifrelerini girdim..biri dış ip alıyor net var
biri dış ip alıyor net yokmeğersem birinin şifresini yanlış girmişim :) bilgin olsun bazen bu tür şeylerde ufak hatalar gözden kaçıyor
anlattığına göre biri çalışıyorsa
diğerinde ufak bir hata vardır tekrar gözden geçir istersen -
Selam;
2 hattın da username & password olarak set edilişinde herhangi bir problem mevcut değil. Aynı şifreyi router üzerine girince ip alabiliyor :(
-
Merhabalar,
pppoe olarak bağladığın interface(opt1 opt2 diye gider ) lerde adsl modemleri bridge moda al adsl kullanıcı bilgilerini interfacelere tanımını yap kaydet. "Advanced and MLPPP" bölümü görüceksin buraya gir " Click here for additional PPPoE configuration options. Save first if you made changes." Configure a NULL Service name işaretle ve kaydet yaptığın ayarları birde böyle deneye bilir misin ?diyer bir seyde kullandığın adsl isp ne ttnet mi sadece yoksa farklı isp lerden aldığın adsl hizmetimi modeme dikkat et ttnet den gelen modemlerde genelde @ttnet default olarak firemware e yazılmış oluyor eğer ttnet modemini farklı bir adsl isp sinde kullanacaksan modemin orginal firemware ini yüklemen gerekir.
-
mtu değerenin altındaki MSS değerine yazacaz arkadaşlar??