Pfsense kurulu makineyi kapatıp açtığımda internete çıkmıyor
-
pfsensenin tüm ayarlarını yapıyorum mükemmel çalışıyor.
fakat pfsense kurulu makineyi kapatıp açtığımda internete çıkmıyor ve ping attığımdacannot resolve www.google.com hostname lookup failure
diyor.
modemden tekrar dhcpyi açıp pfsenseye ip atatıyorum. sonra modemden dhcp yi kapatıp
pfsensenin ipsini static e çeviriyorum çalışıyor.hata neden kaynaklanabilir.
pfsense yeniden başladığında otomatik internete bağlanması gerekmiyormu? eksik bir şeyler mi yapıyorum
acil yardımlarınızı bekliyorum
modedit: Forum kurallarına aykırı olan başlık düzeltildi
-
Dns probleminiz var.
Dns ayarlarınızı nasıl yaptınız ? -
Dns probleminiz var.
Dns ayarlarınızı nasıl yaptınız ?modemde sadece dhcp kapattım. routing den hedef ip 192.168.2.2 ağ geçidi 192.168.2.1 yaptım.
pfsense web arayüzünden girip ipsini static yaptım gateway a de 192.168.2.1 yazdım.
dnsle ilgili hiç bir işlem yapmadım. -
pfsense'e herhangi bir dns girmemiş olabilir misiniz ?
-
pfsense'e herhangi bir dns girmemiş olabilir misiniz ?
teşekkür ederim sorun dnsler miş
-
arkadaşlar benimde bazen aynı sorunlar oluyor dns derken System: General Setup içindeki dns leri diyorsunuz demi ben oralara hiçbirşey yazmadım uzun zamandır sorunsuz kullandım ama bu aralar böle sorunlar olmnaya başladı açıp kapatmasamda interneti komple kesiyor sonra geliyor sorun ne acaba yardımcı olursanız sevinirim :)
-
Selamlar,
Bu gibi durumda daha emin olmak için öncelikle sorun yaşadığınız sırada modem(ler)e erişebiliyor musunuz? Bu esnadaki tracert (uzak bir ip ye)görüntülerini paylaşabilir misiniz? Geçerli bir dns sunucusunu pinglediniz mi?
Sevgilerle,
SGTR