Squid Cache Hakkında
-
Merhaba,
Squid 2.7.3 Stable ve SquidGuard kullanmaktayım.Squid Proxy Server ayarlarım da yazıya eklediğim resimdeki gibidir. Ancak disk usage'im devamlı %4'den yukarı çıkmıyor. 320 GB HDD kullanıyorum. Yaklaşık olarak 2 aydır durum böyle, acaba cachleme yapmıyor mu diye düşünmeye başladım. Emin olmak adına ayarlarımı kontrol edebilecek ve en stabil ayarı söyleyebilecek bir arkadaş varsa,sevinirim.
Donanım Özelliklerim ise şöyle ;
4 GB DDR3 RAM 320 GB Segate 7400RPM Sata II HDD ve Pentium(R) Dual-Core CPU E6700 @ 3.20GHz işlemcisini kullanmaktayım.
Resimden anlaşılamayabilir diye birde yaptığım ayarları buraya yazayım dedim;
Harddisk Cache System : UFS
Memory Cache Size : 1024
Minimum Object Size : 0
Maximum Object Size : 32
Maximum Object Siz in Ram : 512000
Level 1 Subdirectories : 32
Memory replacement policy : HEAP LFUDA
Cache replacement policy : HEAP LFUDA
Low-water-mark in % : 90
High-water-mark in % : 95Paylaşım için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla,
-
Merhaba,
Squid 2.7.3 Stable ve SquidGuard kullanmaktayım.Squid Proxy Server ayarlarım da yazıya eklediğim resimdeki gibidir. Ancak disk usage'im devamlı %4'den yukarı çıkmıyor. 320 GB HDD kullanıyorum. Yaklaşık olarak 2 aydır durum böyle, acaba cachleme yapmıyor mu diye düşünmeye başladım. Emin olmak adına ayarlarımı kontrol edebilecek ve en stabil ayarı söyleyebilecek bir arkadaş varsa,sevinirim.
Donanım Özelliklerim ise şöyle ;
4 GB DDR3 RAM 320 GB Segate 7400RPM Sata II HDD ve Pentium(R) Dual-Core CPU E6700 @ 3.20GHz işlemcisini kullanmaktayım.
Resimden anlaşılamayabilir diye birde yaptığım ayarları buraya yazayım dedim;
Harddisk Cache System : UFS
Memory Cache Size : 1024
Minimum Object Size : 0
Maximum Object Size : 32
Maximum Object Siz in Ram : 512000
Level 1 Subdirectories : 32
Memory replacement policy : HEAP LFUDA
Cache replacement policy : HEAP LFUDA
Low-water-mark in % : 90
High-water-mark in % : 95Paylaşım için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla,
windows update cache kullanıyormusunuz ?
birkaç sey gözüme çarptı..
bende kendimdeki ayarları yazayım.
Proxy Server kısmındaki
Custom Options'da kullandıgım windows update kodurefresh_pattern ([^.]+.)?(download|(windows)?update).(microsoft.)?com/.*.(cab|exe|msi|msp|psf) 129600 100% 525600 override-expire;redirect_program /usr/local/bin/squidGuard -c /usr/local/etc/squidGuard/squidGuard.conf;redirector_bypass on;redirect_children 3
düzgün bir şekilde çalışmaktadır.
Cache Ekranım ise
-
İlginiz için teşekkür ederim.
Ancak wsus sunucusu kullandığımdan ötürü windows update cache kullanmıyorum pfSense'de. Apple kullanan clientlarımda var onlar için ben, refresh_pattern ([^.]+.|)(download|adcdownload).(apple.|)com/.*.(pkg|dmg) 4320 100% 43200 reload-into-ims; bu komut satırını kullanıyorum.
-
Şu ayarları değiştirin
Memory Cache Size : 2048
Maximum Object Size : 21000
Maximum Object Siz in Ram : 128Ayrıca hard disk cache size olarak da 15000 gibi bir değer yazabilirsiniz
-
Şu ayarları değiştirin
Memory Cache Size : 2048
Maximum Object Size : 21000
Maximum Object Siz in Ram : 128Ayrıca hard disk cache size olarak da 15000 gibi bir değer yazabilirsiniz
Hard Disk tipi UFS ve Cache replacement policy "Heap LFUDA" modunda mı kalmalı ?
Birde bu hesaplamayı neye göre yapıyoruz bunun bir mantığı veya bir karşılaştırma / optimize tablosu varmıdır ? Sonuç olarak bizler işimiz gereği devamlı farklı donanımlarla çalışıyoruz , balık tutmayı öğrenmek çok daha iyi olur, burada devamlı bilgi kirliliğine sebep olmayız. Her seferinde sormak yerine, bizi bu işin mantığı hakkında bilgilendirebilirseniz minnettar olurum.
Teşekkür ederim …
-
Bu iş tamamen web trafiğinizin karakteri ile ilgili. Geçmiş tarihlerde bu konuda bilgi alışverişi yapıldı forumda.
Benim bir önceki mesajımda düzelttiklerim ise sizin trafiğinzden bağımsız. Çünkü sizin mevcut parametreleriniz çok kullanışsız, hani derler ya bunların yerine ne koysan daha iyi diye.Kısaca
-
4gb ram var ise, bunun sadece 1'ini squide ayırmak manalı gelmedi. squid mevcut hafızanın 50%'sini kullanabilir. O zaman 1024'ü 2048 yaptık
-
Maximum object size in ram 512000 gibi çok büyük bir değerdi. Bu kadar büyük dataları hafızada tutmaktansa diske yazmak, ve hafızada daha ufak dosyaları tutmak (erişim süresi avantajından dolayı) çok daha verimli sonuç verir. Bu sebeple bu değeri 128K ile sınırlandırdık
-
Maximum Object Size 32 idi. Yani 32k'dan büyük dosyaları diske hiç yazdırmıyordunuz. Bunun yerine buraya olabildiğince büyük bir değer yazmak daha avantajlı. Böylece 32k'dan büyük dosyaları da disk cache'ine yazabilirsiniz. Burada ben 20megabayt civarında birşey kullanıyorum. Bu değişklik her şekilde, sizin şu anki parametrelerinizden çok daha verimli sonuç verecek.
Network trafiğinize göre bunu olabildiğince büyütebilirsiniz de. Misal 512000 yazarsanız 500 megabayta kadar olan dosyaları diskte tutabilirsiniz. Ben de wsus kullanmam sebebi ile ihtiyacım olmadığı için bu kadar yüksek bir değer yazmıyorum pek.
-
-
Bu iş tamamen web trafiğinizin karakteri ile ilgili. Geçmiş tarihlerde bu konuda bilgi alışverişi yapıldı forumda.
Benim bir önceki mesajımda düzelttiklerim ise sizin trafiğinzden bağımsız. Çünkü sizin mevcut parametreleriniz çok kullanışsız, hani derler ya bunların yerine ne koysan daha iyi diye.Kısaca
-
4gb ram var ise, bunun sadece 1'ini squide ayırmak manalı gelmedi. squid mevcut hafızanın 50%'sini kullanabilir. O zaman 1024'ü 2048 yaptık
-
Maximum object size in ram 512000 gibi çok büyük bir değerdi. Bu kadar büyük dataları hafızada tutmaktansa diske yazmak, ve hafızada daha ufak dosyaları tutmak (erişim süresi avantajından dolayı) çok daha verimli sonuç verir. Bu sebeple bu değeri 128K ile sınırlandırdık
-
Maximum Object Size 32 idi. Yani 32k'dan büyük dosyaları diske hiç yazdırmıyordunuz. Bunun yerine buraya olabildiğince büyük bir değer yazmak daha avantajlı. Böylece 32k'dan büyük dosyaları da disk cache'ine yazabilirsiniz. Burada ben 20megabayt civarında birşey kullanıyorum. Bu değişklik her şekilde, sizin şu anki parametrelerinizden çok daha verimli sonuç verecek.
Network trafiğinize göre bunu olabildiğince büyütebilirsiniz de. Misal 512000 yazarsanız 500 megabayta kadar olan dosyaları diskte tutabilirsiniz. Ben de wsus kullanmam sebebi ile ihtiyacım olmadığı için bu kadar yüksek bir değer yazmıyorum pek.
Bu bilgilendirme için özellikle zaman ayırdığınız için ayrıyeten teşekkürler. şahsım adına gerçekten gayet yararlı olduğunu düşünüyorum. Daha önceki konularda önerdiğiniz şeyleri de denedim ancak fark görememiştim sanırım bunda görecez çünkü anlatımınız ve yaptığımız değişiklikler gayet mantıklı geldi.
Teşekkürler,
Saygılarımla, -
-
:( arkadaşlar ve tuzsuzdeli dediklerinizi yaptıktan sonra squid ve squidGuard çalışmıyor yaptıklarınızın aynısını yaptım ne yaptıysam geri düzelmedi cache de temizledim tüm ayarları aynı eski halene döndürmeye çalıştımmıda hata veriyor
-
@DJM:
:( arkadaşlar ve tuzsuzdeli dediklerinizi yaptıktan sonra squid ve squidGuard çalışmıyor yaptıklarınızın aynısını yaptım ne yaptıysam geri düzelmedi cache de temizledim tüm ayarları aynı eski halene döndürmeye çalıştımmıda hata veriyor
merhaba,
servisler start olmuyorsa logu mutlaka vardır! log ve ekran görüntülerini gönderebilirseniz soruna çözüm yolu bulmamız daha iyi olacaktır…
-
SORUNU BULDUM HARDDİSK CACHE SİZE 10000 YAPMIŞTIM ONU 6000 YAPINCA DÜZELDİ ŞİMDİKİ HALİ BU
http://forum.pfsense.org/index.php/topic,54198.0.html BU KONUDA KOMPLE VERDİM HERŞEYİ DİĞER SORUNUMDA BU KONU :) TEŞEKKÜRLER
-
@DJM:
SORUNU BULDUM HARDDİSK CACHE SİZE 10000 YAPMIŞTIM ONU 6000 YAPINCA DÜZELDİ ŞİMDİKİ HALİ BU
http://forum.pfsense.org/index.php/topic,54198.0.html BU KONUDA KOMPLE VERDİM HERŞEYİ DİĞER SORUNUMDA BU KONU :) TEŞEKKÜRLER
Mesajlarınızda büyük harf kullanmayınız.
Şu başlığı dikaktlice okuyunuz
http://forum.pfsense.org/index.php/topic,27028.msg187462.html#msg187462