SquidGuard install ve uninstall problemi



  • Arkadaşlar forumdaki dökümanlardan yararlanarak Multiwan + Squid + SquidGuard kurulumu yapacaktım.
    Zaten sistemimde multiwan çalışıyor. Üzerine Squid'i kurdum.
    Şuanda oda çalışıyor.

    Ama gel gelelim SquidGuard'ı bir türlü install edemedim. İlk kurulum sırasında hata'da vermedi. Ama ne yaptım ne ettiysem bir türlü kuramadım. Kurulu gibi görünüyor. Menüde ismi yok.

    Uninstal yapmaya çalıştığında :

    Backing up libraries…
    Removing package...
    Starting package deletion for squidGuard-1.4_4...done.
    Starting package deletion for squid-2.7...done.
    Starting package deletion for cyrus-sasl-2.1...done.
    Starting package deletion for openldap-client-2.4...done.
    Starting package deletion for perl-5.12...done.
    Starting package deletion for db42-4.2...done.
    Starting package deletion for db41-4.1.25_4...done.
    Starting package deletion for db3-3.3.11_3,1...done.
    Starting package deletion for cyrus-sasl-2.1.25_1...done.
    Removing squidGuard components...
    Tabs items... done.
    Menu items... done.
    Services... done.
    Loading package instructions...
    Deinstall commands...

    deyip kalıyor….

    Yeniden install etmeye kalktığımda ise…

    Removing squidGuard components…
    Tabs items... done.
    Menu items... done.
    Services... done.
    Loading package instructions...
    Deinstall commands...

    şeklinde kalıyor. Nedir ne değildir bir türlü anlayamadım. Daha önce başına gelen varmı? Bir önerisi olan varmı?
    SSH Üzerinden kurmaya çalıştığımda kuruyor. Ama yine menüye gelmiyor.. İlginç bir durum…



  • Selam,

    Şu şekilde yapabilir misiniz? Sistemdeki genl config dosyasını lokal bilgisayarınıza alıp, genel confiig dosyası içerisinden "installed packages" satırını bulup squidguard ı buradan silip tekrar geri yükleyip. Daha sonrasında da sistemi yeniden başlatıp paketi yüklemeyi dener misiniz?

    Sevgilerle,
    SGTR



  • Gerekli satırları sildim. Ama şuanda int. kesebilecek durumda değilim. :) O yüzden denemeyi gece 12'de yapacağım. Bunun haricinde bir önerisi veya çözüm yolu olan varsa onuda dinlemek isterim…



  • Arkadaş bende de squidguard kurulmuyor. Kafayı yiyecem. Sorunsuz pfsense kurdum, arkasından squid'i kurdum 2 dk. sürüyor zaten. Arkasından squidguard ı kurarken kurulum ilerliyor en son "execute custom_php_install_command()… " satırında kalıyor. bekliyorum bir türlü done yazmıyor. Ne kadar beklemem gerekiyor bilemedim. Kurulu paketlere bakınca yüklenmiş gibi gözüküyor ama Services menüsünde filter server satırı gözükmüyor. Pfsense 64bit lik versiyonunda da aynısını yapıyor. Sorunun nedenini anlayan biri varsa lütfen yardımcı olsun.



  • @geeiamswell:

    Arkadaş bende de squidguard kurulmuyor. Kafayı yiyecem. Sorunsuz pfsense kurdum, arkasından squid'i kurdum 2 dk. sürüyor zaten. Arkasından squidguard ı kurarken kurulum ilerliyor en son "execute custom_php_install_command()… " satırında kalıyor. bekliyorum bir türlü done yazmıyor. Ne kadar beklemem gerekiyor bilemedim. Kurulu paketlere bakınca yüklenmiş gibi gözüküyor ama Services menüsünde filter server satırı gözükmüyor. Pfsense 64bit lik versiyonunda da aynısını yapıyor. Sorunun nedenini anlayan biri varsa lütfen yardımcı olsun.

    Selam,

    Kurulum esnasında kuvvetli büyük bir ihtimalle squid kurup hemen peşine de squidguard ı kuruyorsunuz değil mi?

    Sevgilerle,
    SGTR



  • squid ayarlarını yaptıktan sonra da kurulumu denedim fakat squidguard da aynı yerde kalıyor. kurulum tamamlanmıyor.

    Beginning package installation for squidGuard…
    Downloading package configuration file... done.
    Saving updated package information... done.
    Downloading squidGuard and its dependencies...
    Checking for package installation... Loading package configuration... done.
    Configuring package components...
    Additional files... done.
    Loading package instructions...
    Custom commands...
    Executing custom_php_install_command()...  aha burda kalıyor.

    Naapcaz yardımcı olursan sevinirim.



  • @geeiamswell:

    squid ayarlarını yaptıktan sonra da kurulumu denedim fakat squidguard da aynı yerde kalıyor. kurulum tamamlanmıyor.

    Beginning package installation for squidGuard…
    Downloading package configuration file... done.
    Saving updated package information... done.
    Downloading squidGuard and its dependencies...
    Checking for package installation... Loading package configuration... done.
    Configuring package components...
    Additional files... done.
    Loading package instructions...
    Custom commands...
    Executing custom_php_install_command()...  aha burda kalıyor.

    Naapcaz yardımcı olursan sevinirim.

    Selam tekrar,

    Kurulumunuzu yaptıktan sonra internete girebiliyor musunuz? Bir de pfSense DNS olarak hangi DNS server ip bilgilerini girdiniz?

    Sevgilerle,
    SGTR



  • DNS olarak 195.175.39.39 da denedim yeni kurulmuş pfsense'de olmadı.
    Yeni kurulum yaparak 8.8.8.8 de denedim yine olmadı. Şuanda sizin dediğiniz gibi config dosyasında instalpackage kısmını sildim yeniden başlatıp deniyorum. Durumu yazarım tekrar…



  • :) Gece ayarları uzaktan yapıp yeniden başlattım makineyi, heralde birşeyleri yanlış sildim config içinde açılmadı makine tekrardan. Şuanda tertemiz bir sistem kurdum. Hiçbir ayar yapmadım. DNS vs'de girmedim. Kablonet  modemler hangi dns'i aldıysa onlar duruyor. herşey problemsiz. Kurulumları tekrar deneyeceğim. Config dosyasının yedeğini aldım boş haliyle…



  • Pfsense internete giriyor girmese zaten paketleri nasıl yükleyecek ki, hatta üzerinden client makinada nete girebiliyor.  Telekomun dns lerini yazdım. 195.175.39.40 ve 195.175.39.39. Sorun dns lerden kaynaklandığını düşünmüyorum. Çünkü dns leri yazmayınca sayfa açılmıyor. squidguard paketleri karşı tarafdan indiriliyor,açılıyor. Yüklenirken  "Executing custom_php_install_command()…" satırında kalıyor. Bence congif yapılandırma kodlarında hata var. O da beni aşıyor. Çünkü pfsense işine daha yeni girdim ve anlamakta zorlanıyorum. Sorunla karşılaşan ve sorunu çözen arkadaşlardan yardım bekliyorum. Herkese şimdiden teşekkür ederim.



  • @geeiamswell:

    Pfsense internete giriyor girmese zaten paketleri nasıl yükleyecek ki, hatta üzerinden client makinada nete girebiliyor.  Telekomun dns lerini yazdım. 195.175.39.40 ve 195.175.39.39. Sorun dns lerden kaynaklandığını düşünmüyorum. Çünkü dns leri yazmayınca sayfa açılmıyor. squidguard paketleri karşı tarafdan indiriliyor,açılıyor. Yüklenirken  "Executing custom_php_install_command()…" satırında kalıyor. Bence congif yapılandırma kodlarında hata var. O da beni aşıyor. Çünkü pfsense işine daha yeni girdim ve anlamakta zorlanıyorum. Sorunla karşılaşan ve sorunu çözen arkadaşlardan yardım bekliyorum. Herkese şimdiden teşekkür ederim.

    Kurulum yaparken dikkat ettiniz mi bilemiyorum ilgili servisler için bazı paketleri internetten indiriyor. Ülkemizde internette bazı sitelere erişimde engeller yaşamıyor değiliz. Bir diğer nokta da kurulumlarınızı yaparken servisleri peşpeşe kurmaktansa ör: squid servisini kurduktan sonra squid in dogru olarak çalıştıgını görüp sonra diğer servisleri aktif ediniz. Kurulum esnasında sorun yaşamamış olabilirsiniz belki de yapılandırmanızı gözden geçiriniz. (Squid yapılandırmanızı) Bir yerde birşeyi ya fazla yapıyorsunuz ya da eksik. Kurulumunu 23bit mi 64 bit mi?

    Sevgilerle,
    SGTR



  • @geeiamswell:

    Pfsense internete giriyor girmese zaten paketleri nasıl yükleyecek ki, hatta üzerinden client makinada nete girebiliyor.  Telekomun dns lerini yazdım. 195.175.39.40 ve 195.175.39.39. Sorun dns lerden kaynaklandığını düşünmüyorum. Çünkü dns leri yazmayınca sayfa açılmıyor. squidguard paketleri karşı tarafdan indiriliyor,açılıyor. Yüklenirken  "Executing custom_php_install_command()…" satırında kalıyor. Bence congif yapılandırma kodlarında hata var. O da beni aşıyor. Çünkü pfsense işine daha yeni girdim ve anlamakta zorlanıyorum. Sorunla karşılaşan ve sorunu çözen arkadaşlardan yardım bekliyorum. Herkese şimdiden teşekkür ederim.

    Bir başka çözümü de /usr/local/pkg/squidguard_configurator.inc dosyası içerisinde 452 nolu satırı aşağıdaki kodla değiştirip dener misiniz?

    if (function_exists('squid_resync')) {
    squid_resync();
        }

    Bunu yaptıktan sonra da paketi yeniden kurar mısınız?

    Sevgilerle,
    SGTR



  • hem 32 bit hemde 64 bit versiyonun da aynı sorun yaşanınca sorunun kesinlikle kod hatası olduğunu anladım ve bu iş beni aşacağından başkalarından yardım aldım. Global moderator lerden biri yardımcı oldu sağolsun. Bana cevap olarak;

    /usr/local/pkg/squidguard_configurator.inc dosyasında ki

    squid_resync();  Bu kod satırı yerine

    bu alttaki kodları yazdım.

    if (function_exists('squid_resync')) {
      squid_resync();
        }
    Sonra tekrar reinstall yapınca şak diye yükledi. Sorun çözülmüş oldu ;)



  • Sorunu bende şu şekilde çözdüm.

    Temiz bir kurulumda olsa kurmuyordu hiç bir şekilde. Benim eski kurulum sıram,

    Squid, SquidGuard'dı…

    –-----------------------

    Çözüm olarak :
    Bilmiyorum etkisi olurmu olmazmı ama, diğer paketleri de kurup en son SquidGuard'ı kurayım belki bir eklenti vs. istiyordur dedim...

    **Kurulumu şu şekilde yaptım..

    Squid, Squid3, Lightsquid ve son olarak'da SquidGuard…**

    Sorunsuz bir şekilde kuruldu ve menüde yerini aldı :)


Log in to reply