Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

3 modem ve kullanıcılara şifre

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    5 Posts 2 Posters 2.4k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • F
      faceofboys
      last edited by

arkadaşlar ben şu an tek hat ve pfsense kullanıyorum bi problem yok
      kullanıcılara şifre ile giriş yaptırmak istiyorum captiva portal bu işi yapıyor sanırım ama benim 100 tane kullanıcı açmam gerekiyor bunu desteklermi? veya başka bişey kullanabilirmiyim?
      birde 3 tane hattım var hepsini pfsense e bağlamak istiyorum
      ne yapmalıyım?

yardımlarınız için teşekkürler

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        sgtr
        last edited by

Selam,

Captive Portal servisini kullanarak 100 kişiye hizmet verebilirsin herhangi bir sıkıntı yaşamadan ve yaşatmadan local user kullanarak. Sayı artarsa o zaman işin seyri değişiyor o zamanda da başka bir servis devreye giriyor. 3 tane hattınıda kullanabilirsin hiçbir engel yok. Yapılacak işlemler sırasıyla herbir hat için bir ethernet takman gerekiyor. Bunları gruplayacaksın. Default gateway için oluşturdugun grubu tanımlayacaksın. Sonrası da kullanıcı adı ve şifreleri tanımlayacaksın. (Dhcp, DNS, Squid, belki squidGuard vb. gibi servislerin ayarları var onlara girmedim.)

Sevgilerle,
        SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• F
          faceofboys
          last edited by

teşekkür ederim

captiva portalda maksimum kaç kullanıcı açabilirim?

birde captiva portalı kurdum çalışıyor.
          kullanıcı adı ve şifreyle giriş yaptım fakat sonra bağlantıyı sonlandırmak istiyorum nasıl olacak
          (bilgisayar başından kalkınca bağlantıyı bir tuşa basıp sonlandırabilirmiyim?

• S
            sgtr
            last edited by

Selam,

Rica ederim. Captive Portal ile ben düşük bir cihaz (dual core, 2gb ram ve 40gb hdd) bahsi geçen sistemi çalıştırdım sorunsuz çalışıyor. Burada dikkat etmeniz gereken tek nokta local user ile tahminim 200-300 kullanıcıdan sonra sistem zorlanıyor. Bu gibi durumda devreye Radius giriyor bunda da 5000 ve daha fazlasını rakamların çalışıtırıldığını forumlarda gördüm herhangi bir sıkıntı yaşamadan. Senin yapına uygun olarak local user ile bunu halledebilirsin düşüncesindeyim.

Sevgilerle,
            SGTR

• S
              sgtr
              last edited by

Ayrıca bu konuyla alakalı olarak Sık sorulan sorular kısmını inceleyebilirsiniz. Sayın Blasterreal'in çözümüne de bir göz atın.

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,45312.msg236293.html#msg236293

Sevgilerle,
              SGTR

• First post
                Last post
              Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.