Pfsense ile ultrasurf gibi MEB hattı engelini aşma
-
Mesela facebook, youtube, ve bazı forumlara getirilen engel.
-
Soruyu soran ve cevaplayan-cevaplayacak arkadaşlara, yapılanın etik olarak doğruluğunu gözden geçirerek konuya devam etmelerini öneririm.
-
Konuda sıkıntı yapacak bir durum olacağını zannetmiyorum. çünkü biz zaten meb hattının engellemelerde yetersizliği yüzünden pfsense ile bir daha engelleme yapıyoruz.
-
merhaba arkadaşlar,
okulumuzda MEB hattı kullanıyoruz. normalde ultrasurf v.b programlar ile engel kaldırılabiliyor. ultrasurf kullanmadan MEB hattı engelini pfsense vasıtasıyla kaldırabilirmiyiz?
benim bu cümleden anladığım şudur…
meb hattını ultrasurf gibi programla zaten aşıyoruz ama (muhtemelen program kuramıyorsunuz artık) ultrasurf kullanmadan pfsense'yi kullansak daha rahat çıkabilirmiyiz..
pfsense'yi kullanarak meb bağlantısının engeline ek olarak bir kez daha engelleme yapmak istediğinize dair bir cümle yok...
-
Selamlar Herkese,
Bu konuda ilgili kurumun engel getirmesini birkaç noktada çok normal karşılıyorum. Asıl amaç öğrenci bilgilerinin merkezde toplanabilmesi, velilerin öğrenci bilgilerine erişebilmesi, okulun müfredatlarının güncel olması (değişen yönetmelikler vs.) diğer konulara girmiyorum konu burayla alakalı değil. Bu nokta da sizin talebinizi gerçekleştirmek Tuzsuzdeli'nin de dediği gibi etik olmayacaktır. Burada oluş gayemiz tecrübe(leri)mizi uygun ölçülerde faydalandırmaktır.
Sevgilerle,
SGTR -
Arkadaşlar bu konuyu devlet meselesi haline getirmeyin lütfen. Bunu yapma gayemiz ikinci bir adsl hattı kullanmamak. aslında zaten ikinci bir hat var. çünkü meb hattı çoğu yere girmiyor. bu işlem gerçekleşirse 2. hattı iptal ederek öğretmenlere daha geniş yetkili bir şekilde meb hattından internete bağlamak. bu olayla ilgili hiçbir yasal sıkıntı yok. zaten olayın yasallıkla ilgisi yok.
-
Hocam meb'de kullanıcı adından yola çıkarak kendi transparan proksisi ile engelleme yapıyor. yani senin meb engeli dediğin şeye adsl kullanıcı adının yanındaki @meb sebep oluyor. Türkiye'de her internet kullanıcısına transparan proksi ile engel koyulduğu gerçeğini unutmazsak, bilgi birikimime dayanarak bunu yapamazsın. Bildiğim kadarı ile pfsense harici bir proksi ile direk haberleşmiyor.
-
Arkadaşlar bu konuyu devlet meselesi haline getirmeyin lütfen. Bunu yapma gayemiz ikinci bir adsl hattı kullanmamak. aslında zaten ikinci bir hat var. çünkü meb hattı çoğu yere girmiyor. bu işlem gerçekleşirse 2. hattı iptal ederek öğretmenlere daha geniş yetkili bir şekilde meb hattından internete bağlamak. bu olayla ilgili hiçbir yasal sıkıntı yok. zaten olayın yasallıkla ilgisi yok.
Türkiye ' deki çoğu memurlarda bilinç olmadığından dolayı bugün bu kısıtlamalar var. Memura kısıtlama konulmazsa işlerin aksamaması söz konusu bile olamaz. Önceden kızardım bu kısıtlamalara, hastane sırasında beklerken memurun okey oynadığını görünce deliye döndüm ve bu tür kısıtlamalara hak verdim. Orada adamı dövsen hastanede şiddet derler. :)
Sözümüz meclisten dışarı -
Türkiye ' deki çoğu memurlarda bilinç olmadığından dolayı bugün bu kısıtlamalar var. Memura kısıtlama konulmazsa işlerin aksamaması söz konusu bile olamaz. Önceden kızardım bu kısıtlamalara, hastane sırasında beklerken memurun okey oynadığını görünce deliye döndüm ve bu tür kısıtlamalara hak verdim. Orada adamı dövsen hastanede şiddet derler. :)
Sözümüz meclisten dışarıKonuyu bu şekilde çok uzatmasak daha iyi olur.
-
Sosyal toplum çok fazla gruptan oluşmaktadır. Bu gruplar içerisindeki fertlerin şahsi hatalarının genele mal edilerek tümünden şikayetçi olmak haksızlıktır. Neyse arkadaşımızın dediği gibi fazla uzatmayayım. cevaplardan dolayı herkese teşekkürler.