Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense PPTP Bağlantısı yavaş

Turkish
    4
    5
    3.7k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • R
      redcoder
      last edited by

arkadaşlar merhaba yapımdan biraz bahsedeyim;
      Pfsense 2.0.1 kurulu yapımda netsis çalışmakta. Lokaldeki bilgisayarlar Netsis'e bağlanırken sorun çıktı. Bu sorunu da Lan Rules'ten Landan Netis'e giden bütün bağlantıları serbest yaptım ve client'ların host dosyasına netsis server ip'yi yazdım. Client'larda sorun yok ama VPN kullancıları uzaktan netsis'e bağlandıkları zaman bağlantı çok yavaş. VPN kullanıcıları lokalde'ki fileserver'a erişirken dosya kopyalama işleminde 50-120 Kb bağlantı hızı olduğunu gördüm. Bunun başka bir sorunu varmıdır? Bağlantı sistemin ADSL 4 download-1 upload. Yapmam gereken başka bir şey varmıdır?

NOT : Pfsense performans artırımı için gereken işlem yapıldı. DNS ayarları opendns'e yönlendirildi.

pfsense ve/veya Squid çalıştırdığınız bilgisayarda
      /boot/loader.conf dosyasında
      kern.ipc.nmbclusters="0"
      satırını, aşağıdaki şekilde değiştirirseniz, daha yüksek performans alırsınız.
      kern.ipc.nmbclusters="32768"

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        sgtr
        last edited by

Selam,

Öğrenmek istediğim bir konu var NETSIS çalışan SERVER dediğiniz cihaz nerede? Internette mi? Güvenli (bina ya da kurum içerisinde) bir alan oluşturup oraya koyup oradan mı hizmeti paylaştırıyorsunuz? Yoksa internette (vhost ya da co location) bir yerde mi? Nerededir bu NETSIS? Bir diğer konu da NETSIS yapısı ve dizaynı gereği çok ciddi bir şekilde SQL request leri gönderir. Netsis client yazılımını kurduktan sonra kullanıcı tarafından gelen komutları NETSIS server üzerine aktarır ve işlemler NETSIS server üzerinde olur. Bu da ciddi anlamda bant genişliği demektir. Halihazırda adsl ile hatlardan en az birini bu iş(VPN) için ayırmadıysanız performan bir o kadar da düşük olacaktır.

Sevgilerle,
        SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• R
          redcoder
          last edited by

Cevabınız için teşekkür ederim. Netsis Lokal ağda bulunuyor. Bende bu ağa herhangi bir yerden erişmeye çalışıyorum. Ama dediğim gibi bağlantı çok yavaş. Bende bunun sonucu olarak VPN kullanıcılarına remote desktop ile sorunu çözüme kavuşturdum. Teşekkürler. İlgili yapım;

ADSL 4-1
          Modem -> Pfsende -> Lan
          VPN -> Lan
          Lan -> Remote desktop şeklinde çözdüm.

NOT : Bunun dışında pptp için yapılabilecek hızlandırma işlemi varmıdır. Yani performans ayar önerisi.

• O
            ozcan
            last edited by

Merhaba,
            zamanında ben de uğraşmıştım aşağıdaki anlatılanları yapınca biraz hızlanmıştı ancak hem uzak ofisin hem de merkezin internetinin iyi olması lazım yoksa yine çok hızlı olmuyor.
            Netsis VPN yavaşlık Sorunu
            –-Uzak lokasyonda remote çalışan yerlerde hız sorununa çözüm olabilmek adına istemci makina üzerine netsisin database hariç tüm klasörleri kopyalanır. İstemcinin lokalinde bir netsis dizini oluşturulmuş olur.Registry de HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Netsis\4.0 kök dizin ve HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Netsis\4.0\Ticari  program dizini(varsa diğer uygulamalarında) lokale çekilir( dosyalar lokalde nereye kopyalandı ise o bilgiye göre düzenlenir.) Daha sonra lokale alınan dosyalardan servis klasörü içerisindeki regkontrol.exe çalıştırılır. Bu işlem ile netopenx gibi registry olması gereken dosyaların lokalden registry edilmesi sağlanır. Kısayollarda lokal dizinden çalıştırılır. Netinfo yani güvenlik dosyasının içinde ana makinenin adı olduğu için ve registryde servername hala ana makine olduğu için sistem lisans dosyasında güvenlik sorunu yaratmaz. Dll ler ve diğer dosyalar lokalden okunur veri okuma ve yazılma işlemi ile lisans kontrolü serverdan yapılır.
            Bu yapılanlar haricinde netsis localden yeniden kurulur. Kurulum yeri olarak “c” klasöründeki netsis dizini gösterilir.

• H
              hoscakal
              last edited by

sql sorgularının vpn üzerinde çok yavaş olduğu bilinen bir şeydir
              bunun için sgtr nin dediği gibi bir hattı sırf bunun için ayırmalısınız..

unutmayınız ki internet bağlantınız 1000mb de olsa karşı tarafın verdiği kadar hızlısınızdır.

yani karşı tarafın upload hızı 1mb ise siz 100kb den daha hızlı çekemezsiniz çünkü veriş hızı bu kadardır..

netsis logo ya da sql ler çok yüksek bant genişliği kullandıkları için ayrı bi ağda tutarak bir nebze hızlandırabilirsiniz ama

4 down 1 up yerine

4 down 4 up olursa performansınız daha da artar..

• First post
                Last post
              Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.