Pfsense 2.0.2 iax2 trunk & sip register problem bağlanamıyor
-
Selam arkadaşlar;
pfsense 2.0.2 kullanmaktayım
farklı lokasyonlarda iki ağımız mevcut bu ağların içersinde her iki taraftada asterisk (elastix 2.3) serverler bulunmakta
birbirine iax2 trunk şeklinde bağlamaya çalıştığımda pfsense tarafından bloklama oluyor hatta pfsense olan tarafa
voip telefon ile register olamıyorum
baska router takınca calisiyor sistem
bütün portları açmama forumlara bakmama ragmen (aşşağıda resimleri mevcut) yapamadımneyi yanlış yapıyorum? sizce sebebi ne olabilir ?
yardımlarınızı bekliyorum
![pfsense iax2 problem.jpg](/public/imported_attachments/1/pfsense iax2 problem.jpg)
![pfsense iax2 problem.jpg_thumb](/public/imported_attachments/1/pfsense iax2 problem.jpg_thumb)
-
Her iki lokasyonda da pfsense kurulu ve IP adresin en azindan bir tarafta statikse
bence iki lokasyonu IPSEC vpn ile bagla port yonlendirme vs sorunlari ile ugrasmamis olursun -
Selam, şu an Sip server ve Check Point kullanıyoruz ve Pfsense e geçiş yapmayı düşündüğümüzden bu konu beni de ilgilendiriyor.Daha evvel Pfsense nin başka versiyonunda ve ya başka bir Firewall üzerinde bu yapıyı kullandınız mı?
-
Merhaba.
Bu sekilde bir yapi kullanmadim ancak. iki farkli lokasyona kurmus oldugum voip gateway ile lokasyonlar sorunsuz bir sekilde gorusme yapabiliyor. Ayrica trafik onceliklendirmesi de yapilandirildiginda seste neredeyse hic kesinti yasanmiyor.