"bump sched buckets to 64 (was 0) pfsense" Hatası
-
Arkadaşlar 9-10 aydır Pfsense 2.0.1-RELEASE (i386) kurulu. Paket olarak ise "squid, squidguard, light squid, free radius2" kurulu. Kullanıcılar captive portal+freeradius2 ile internete çıkıyorlar. Hız limitleyici olarak ise Traffic Shaper ile hız sınırı koyup rules'tan gerekli ayarları yaptım.
Hiçbir sıkıntımız yoktu, ta ki az önceye kadar. Önce Pfsense web arayüzüne ulaşamadığımı gördüm. Acaba bilgisayar mı kapandı derken monitörden bu hatayı verdiğini gördüm. Alt alta baya uzamış gitmiş. Bilgisayarı yeniden başlatınca normal pfsense geldi internet de geldi fakat bu hatadan birkaç satır verdi.
Yeniden başlatırken gördüğüm squidguard'ın yanında yazıyor gibiydi bu hata. Neden olduğunu ve nasıl çözeceğimi bilen varsa sevinirim. Forumda arattım sadece ingilizce kısmında bulabildim ama onda da nasıl çözebileceğimi anlamış değilim.
-
Selam,
Paniklenecek herhangi bir durum yok. Bu uyarı traffic shaping yaptığınız için alıyorsunuz. Traffic shaping kuralınızı disable ya da kaldırırsanız bu uyarının da gittiğini göreceksiniz.
Sevgilerle,
SGTR -
Selam,
Paniklenecek herhangi bir durum yok. Bu uyarı traffic shaping yaptığınız için alıyorsunuz. Traffic shaping kuralınızı disable ya da kaldırırsanız bu uyarının da gittiğini göreceksiniz.
Sevgilerle,
SGTRTeşekkür ederim, cevabınız için. Ben de sistemi baştan kurmayı düşünmüştüm. :) Bir dahakine Restart atsak sorun düzelecek sanırım.
-
Bir diğer dikkat etmeniz noktada pfSense için kullanmış oldugunuz ram miktarı nedir? Bu da etken olabilir. Uyarı traffic shaping ile alakalı lakin netin gitmesi ve cihazınıza ulaşamamanızın arkasında başka bir neden var gibi görünüyor.
Sevgilerle,
SGTR -
Sistemim Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.80GHz ve 2gb Ram. Uzun süredir kullanıyorum aslında 9-10 ay gibi. Hız limitini de captive portal ve freeradius2'den yapıyordum aslında ama sonradan forumdaki başlığı görünce Traffic Shaper ve Rules'tan ayarlayınca daha basit gelmişti açıkçası.