Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense ile iki şehirdeki ofisleri birleştirmek istiyorum ! nasıl ?

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    3 Posts 3 Posters 1.8k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • L
      lostlostlost
      last edited by

iki tane ofisim var istanbul, ankara..
      istanbul ofiste hali hazırda bir pfsense kullanıyorum, bunun yanısıra 10-15 tane pc, 2 tane network printer var
      ankara ofiste, 5 tane pc, 1 tane network printer var.

istiyorumki,

• istanbuldaki bir bilgisayar  ankaradaki printerdan realtime çıktı alsın,
      • ankaradaki  pc realtime istanbuldaki yazıcıdan çıktı alsın.
      • ankaradaki pc ler istanbuldaki 2008 dc ye login olsun. paylaşımlı klasördeki haklarıyla okusunlar yazsınlar
      • ankaradaki pc internete çıkarken, istanbuld wan ip si ile çıksın..

pptp vpn ile buna benzer bir yapı kurdum fakat :;!*?

istanbul pfsense üzerinde pptp vpn kurdum  vpnankara adında bir kullanıcı yarattım.. ankaradaki  ofise  dd-wrt alıp wan'dan pptp ile vpnankarakullanıcısı ile internete bağlan ayarlarını yapıp  istanbul pfsense'e bağlanıyorum.. iki tarftaki ip ler birbirine ping atabiliyor.. print alabiliyorum.. yalnız 5 dk içinde bağlantı o kadar çok drop oluyorki..pingliyorum 10 tane ping atıyor sona kesiliyor….farklı router'lar denedim sonuç hep aynı.. sürekli bağlantı kopuyor tekrar bağlanıyor kopuyor tekrar bağlanıyor..

bu şekilde bir yapı kuran varmı ? yapıyı ipsec yada openvpn ilemi kurmalıyım ?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • A
        agasar_ts61
        last edited by

bende farkli illerde 2pf arasi ipsec attim hic sorun olmadi ama yazici olayin dusunduruyo olurmu olmazmi gibisinden  ???

• tuzsuzdeliT
          tuzsuzdeli
          last edited by

Çözümünüz IPSec

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• First post
            Last post
          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.