Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

DNS sorunu

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    27 Posts 8 Posters 11.4k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      Skinokey
      last edited by

arkadaşlar merhaba benim kullandığım pfsense de bir problem çıktı tekrardan kurulum yaptım ama bu seferde farklı bir arıza ile karşılaştım.
      paket kurulum bölümüne geldiğimde "Unable to communicate with www.pfsense.com. Please verify DNS and interface configuration, and that pfSense has functional Internet connectivity. böyle bir hata ile karşılaştım. DNS forwarder i kapatığımda paket listesi geliyor bu seferde paketler kurulmuyor. acil yardımcı olursanız sevinirim

pfsense 2.0.1 kurduğumda DNF forwader enable durumda idi.
      DNS forwarder tam olarak ne işe yarar. enable olması gereklimidir.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • E
        ercanbaskaya
        last edited by

wan bacağını ve dns leri elle mi yapılandırdın

• S
          Skinokey
          last edited by

öncelikle 2 adet vdsl hattım var. bunlar modemden bridge modda bağlı pfsense pppoe ile bağlı

dns leri elle tanımlamadım. sürekli yaptığım gibi dns ler türk telekom otomatik alıyor.

• A
            agasar_ts61
            last edited by

elle dns verebilirmisin ?

• O
              OGUZ
              last edited by

195.175.39.39
              195.175.39.40

Bu dnsleri manual olarak pfsense ye ekleyin

Oğuz BAYBAHAN | Computer Engineer

Vodafone IT Manager

• O
                OGUZ
                last edited by

Ayrica dnsleri otomatik olarak alıyorsanız.  Multi wan bagkanti yapın ve default gateway inizi kontrol edin lütfen

Vodafone IT Manager

• S
                  Skinokey
                  last edited by

hocam cevaplar için çok tşk. ederim öncelikle.
                  benim sorun haloldu ama nasıl odu pek anlayamadım "Dashboard" kısmında dns olarak 195.175.39.39-195.175.39.40-192.168.1.1-127.0.0.1
                  görünüyordu. dns forwarder i devre dışı bırakınca 192.168.1.1-127.0.0.1 nolu dnsler kayboluyor sadece türktelekomun dns leri kalıyordu. bu seferde dhcp den ip alan makinalara dns dağıtmıyordu. bende dns forwarderi devre dışı bırakıp pfsenseyi yeniden başlattım. pfsense açıldığında dns forwarder i tekrar enable yaptım bu seferde "Dashboard" da 195.175.39.39-195.175.39.40-127.0.0.1 dns ler göründü ve sorun halloldu.

ama bu dns forwarder tam olarak ne amaçlı kullanılıyor. ve aktifmi olması gerekiyor.
                  bu konuda bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim.

saygılar sunar iyi çalışmalar dilerim

• O
                    OGUZ
                    last edited by

dns forwarder adında anlaşılacağı gibi DNS yönlendirmesi yapar. Enable olması gerekiyor çünkü pfsense makinası bu dns i yönlendirecekki cihazlar internete çıksın.

Vodafone IT Manager

• O
                      OGUZ
                      last edited by

Sana önerim şu olabilir. Bazı Modemler Bridge Modda sapıtma yapabiliyor. Modemlerinin DHCPlerini açık tut, bridge mode yi iptal et normal olarak kalsın ve pfsense dhcpden modemlerin wan bacağına ait ipleri otomatik olarak alsın. Lan kısmında DHCP aktif ettikten sonra setup wizard dan yeni kurulum yap. yanlız dnsleri el ile girme tamamen boş bırak. Pfsense bunu zaten otomatik olarak alacaktır. bu şekilde daha performanslı çalışabilirsin.

Vodafone IT Manager

• S
                        Skinokey
                        last edited by

sağolun oğuz bey

ama şu anda yukarıda anlatıklarımı yaptıktan sonra bir sorun kalmadı.
                        ama sanırsam benim pfsense makinamda donamımsal bir sorun var bir sorun var.  yaklaşık 3-4 saat çalıştıktan sonra
                        "xl0: watchdog timeout (missed Tx interrupts) – rcovering" şeklinde bir hata verdi ve ethernet devre dışı kaldı. diğer hatt devreye girdi ve xl0 olan hat la çalışmıyor. derken ardından "ad0 timeout - write_dma retrying (1 retry left) lba=31990131" şeklinde bir hata almaya başladım.
                        sanırsam hem ethernet kartım hemde diskimde sorun var.
                        bu konuda yanılıyormuyum yukarıdaki verilen hatalar bu yöndemidir. iyi çalışmalar

• O
                          OGUZ
                          last edited by

"ad0 timeout - write_dma retrying (1 retry left) lba=31990131"

Bu hata diskinde bir sorun olduğunu belirtiyor. Pfsenseden Diagnostics-> Backup/restore bölümünden all seceneğini tıkla ve dilediğin yere sistemenin yedeğini al.

Daha sonra başka bir disk tak ve yeni kurulum yap. ve yedekelrini geri aktar.

Vodafone IT Manager

• O
                            OGUZ
                            last edited by

Ayrıca Ethernet kartı olarak Ne kullanıyorsun. ve Pfsense Sürümün nedir. Bununlada ilgili donanımsallarını yazarsan uyumluluk kontrolü olup olmadıgına bakalım.

Vodafone IT Manager

• S
                              Skinokey
                              last edited by

PFSENSE 2.0.1-RELEASE (i386)
                              ETHERNET KARTIM 3COM 3C905B-TX
                              P4 2.66 İŞLEMCİ
                              1GB DDR2 400 RAM
                              40 GB İDE HDD

BEN KISA BİR ARAŞTIRMA YAPTIM UYUMLULUKLA İLGİLİ BİR SIKINTI GÖZÜKMÜYOR.
                              AMA BENİM ETHERNET KARTI VE HDD DE BİR SIKINTI VAR. HATALARI VERDİKTEN SONRA
                              SİSTEMİ YENİDEN BAŞLATIYORUM 3-4 SAAT SIKINTI YOK DAHA SONRA SIRAYLA HATA VERİYOR.
                              BU GÜN 3 SEFER HATA VERDİ.

• O
                                OGUZ
                                last edited by

dediğim gibi harddiskinde sıkıntı ver logta belirttiği hata hdd hatası dediklerimi yap yeniden kur ve backup tekrar geri yükle

Vodafone IT Manager

• S
                                  Skinokey
                                  last edited by

tamam oğuz bey yardımlarınız için çok teşekkür ederim
                                  iyi çalışmalar

• O
                                    OGUZ
                                    last edited by

işlemlerinizi bitirdikten sonra geri dönüş yapın lütfen…

Vodafone IT Manager

• S
                                      Skinokey
                                      last edited by

iyi günler oğuz bey
                                      hdd ve etherneti değiştirdim sistemi yeniden kurdum. ama yine bir hata ile karşılaştım
                                      pfsense kurulum bittikten sonra bir türlü boot etmedi,sürekli "boot f1" yazan ekranda kaldı
                                      cd-rom"u da değiştirdim hiç bir sorun kalmadı şu anda sistem 2 gündür sorunsuz ve sıkıntısız çalışıyor.
                                      yardımlarınız için çok tşk. ederim iyi çalışmalar.

• M
                                        masterweb
                                        last edited by

merhaba aynı sorunu bende yaşamaktayım işlemleri yaptım dnslerde görünüyor ama aynı hatayı alıyorum.

![Ekran Al?nt?s?.JPG](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s?.JPG)
                                        ![Ekran Al?nt?s?.JPG_thumb](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s?.JPG_thumb)

• N
                                          newceri
                                          last edited by

Pfsense aynı anda 2 bridge modemle çalışamıyor. Çalışıyor fakat hatalar vermeye başlıyor. Çünki bridge modda modemin alması gereken dış ipyi pfsense aldığından aynı anda 2 dış ip alamayacağı için böyle durumlar oluyor. 1 tanesini bridge 1 tanesini Router olarak çalıştırman lazım.

• tuzsuzdeliT
                                            tuzsuzdeli
                                            last edited by

@newceri:

Pfsense aynı anda 2 bridge modemle çalışamıyor. Çalışıyor fakat hatalar vermeye başlıyor. Çünki bridge modda modemin alması gereken dış ipyi pfsense aldığından aynı anda 2 dış ip alamayacağı için böyle durumlar oluyor. 1 tanesini bridge 1 tanesini Router olarak çalıştırman lazım.

Bu kadar kesin konuşmayın bence.
                                            Gayet de düzgün çalışıyor.
                                            Siz 2 modemi de brdige moda aldığınızda ne gibi hatalar vermeye başlıyor ?

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• First post
                                              Last post
                                            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.