DNS sorunu
-
195.175.39.39
195.175.39.40Bu dnsleri manual olarak pfsense ye ekleyin
-
Ayrica dnsleri otomatik olarak alıyorsanız. Multi wan bagkanti yapın ve default gateway inizi kontrol edin lütfen
-
hocam cevaplar için çok tşk. ederim öncelikle.
benim sorun haloldu ama nasıl odu pek anlayamadım "Dashboard" kısmında dns olarak 195.175.39.39-195.175.39.40-192.168.1.1-127.0.0.1
görünüyordu. dns forwarder i devre dışı bırakınca 192.168.1.1-127.0.0.1 nolu dnsler kayboluyor sadece türktelekomun dns leri kalıyordu. bu seferde dhcp den ip alan makinalara dns dağıtmıyordu. bende dns forwarderi devre dışı bırakıp pfsenseyi yeniden başlattım. pfsense açıldığında dns forwarder i tekrar enable yaptım bu seferde "Dashboard" da 195.175.39.39-195.175.39.40-127.0.0.1 dns ler göründü ve sorun halloldu.ama bu dns forwarder tam olarak ne amaçlı kullanılıyor. ve aktifmi olması gerekiyor.
bu konuda bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim.saygılar sunar iyi çalışmalar dilerim
-
dns forwarder adında anlaşılacağı gibi DNS yönlendirmesi yapar. Enable olması gerekiyor çünkü pfsense makinası bu dns i yönlendirecekki cihazlar internete çıksın.
-
Sana önerim şu olabilir. Bazı Modemler Bridge Modda sapıtma yapabiliyor. Modemlerinin DHCPlerini açık tut, bridge mode yi iptal et normal olarak kalsın ve pfsense dhcpden modemlerin wan bacağına ait ipleri otomatik olarak alsın. Lan kısmında DHCP aktif ettikten sonra setup wizard dan yeni kurulum yap. yanlız dnsleri el ile girme tamamen boş bırak. Pfsense bunu zaten otomatik olarak alacaktır. bu şekilde daha performanslı çalışabilirsin.
-
sağolun oğuz bey
ama şu anda yukarıda anlatıklarımı yaptıktan sonra bir sorun kalmadı.
ama sanırsam benim pfsense makinamda donamımsal bir sorun var bir sorun var. yaklaşık 3-4 saat çalıştıktan sonra
"xl0: watchdog timeout (missed Tx interrupts) – rcovering" şeklinde bir hata verdi ve ethernet devre dışı kaldı. diğer hatt devreye girdi ve xl0 olan hat la çalışmıyor. derken ardından "ad0 timeout - write_dma retrying (1 retry left) lba=31990131" şeklinde bir hata almaya başladım.
sanırsam hem ethernet kartım hemde diskimde sorun var.
bu konuda yanılıyormuyum yukarıdaki verilen hatalar bu yöndemidir. iyi çalışmalar -
"ad0 timeout - write_dma retrying (1 retry left) lba=31990131"
Bu hata diskinde bir sorun olduğunu belirtiyor. Pfsenseden Diagnostics-> Backup/restore bölümünden all seceneğini tıkla ve dilediğin yere sistemenin yedeğini al.
Daha sonra başka bir disk tak ve yeni kurulum yap. ve yedekelrini geri aktar.
-
Ayrıca Ethernet kartı olarak Ne kullanıyorsun. ve Pfsense Sürümün nedir. Bununlada ilgili donanımsallarını yazarsan uyumluluk kontrolü olup olmadıgına bakalım.
-
PFSENSE 2.0.1-RELEASE (i386)
ETHERNET KARTIM 3COM 3C905B-TX
P4 2.66 İŞLEMCİ
1GB DDR2 400 RAM
40 GB İDE HDDBEN KISA BİR ARAŞTIRMA YAPTIM UYUMLULUKLA İLGİLİ BİR SIKINTI GÖZÜKMÜYOR.
AMA BENİM ETHERNET KARTI VE HDD DE BİR SIKINTI VAR. HATALARI VERDİKTEN SONRA
SİSTEMİ YENİDEN BAŞLATIYORUM 3-4 SAAT SIKINTI YOK DAHA SONRA SIRAYLA HATA VERİYOR.
BU GÜN 3 SEFER HATA VERDİ. -
dediğim gibi harddiskinde sıkıntı ver logta belirttiği hata hdd hatası dediklerimi yap yeniden kur ve backup tekrar geri yükle
-
tamam oğuz bey yardımlarınız için çok teşekkür ederim
iyi çalışmalar -
işlemlerinizi bitirdikten sonra geri dönüş yapın lütfen…
-
iyi günler oğuz bey
hdd ve etherneti değiştirdim sistemi yeniden kurdum. ama yine bir hata ile karşılaştım
pfsense kurulum bittikten sonra bir türlü boot etmedi,sürekli "boot f1" yazan ekranda kaldı
cd-rom"u da değiştirdim hiç bir sorun kalmadı şu anda sistem 2 gündür sorunsuz ve sıkıntısız çalışıyor.
yardımlarınız için çok tşk. ederim iyi çalışmalar. -
merhaba aynı sorunu bende yaşamaktayım işlemleri yaptım dnslerde görünüyor ama aynı hatayı alıyorum.
![Ekran Al?nt?s?.JPG](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s?.JPG)
![Ekran Al?nt?s?.JPG_thumb](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s?.JPG_thumb) -
Pfsense aynı anda 2 bridge modemle çalışamıyor. Çalışıyor fakat hatalar vermeye başlıyor. Çünki bridge modda modemin alması gereken dış ipyi pfsense aldığından aynı anda 2 dış ip alamayacağı için böyle durumlar oluyor. 1 tanesini bridge 1 tanesini Router olarak çalıştırman lazım.
-
Pfsense aynı anda 2 bridge modemle çalışamıyor. Çalışıyor fakat hatalar vermeye başlıyor. Çünki bridge modda modemin alması gereken dış ipyi pfsense aldığından aynı anda 2 dış ip alamayacağı için böyle durumlar oluyor. 1 tanesini bridge 1 tanesini Router olarak çalıştırman lazım.
Bu kadar kesin konuşmayın bence.
Gayet de düzgün çalışıyor.
Siz 2 modemi de brdige moda aldığınızda ne gibi hatalar vermeye başlıyor ? -
ne yaptıysam olmuyor update patc indirip el ile yapmayı denedim fakat eklentiler gelmiyor gene.
freeradius ve proxy serverı eklemem gerekiyor.
-
ne yaptıysam olmuyor update patc indirip el ile yapmayı denedim fakat eklentiler gelmiyor gene.
freeradius ve proxy serverı eklemem gerekiyor.
tekrar kurulum yaptınız mı ? belki bişeyi atlıyorsunuzdur.
-
DNS forwarder enable yap sıkıntı çözülür.
-
dns forwarder enaple durumda
kurulumuda tekrar yaptım wm üzerinde pfSense-LiveCD-2.0.3-RELEASE-i386-20130412-1022 kurdum.