Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense fiber sorunu

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    20 Posts 6 Posters 7.5k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • F
      filtreni
      last edited by

arkadaslar pfsense de hattim 100 mbit fakat http://www.speedtest.net/ ten kontrol ettigim zaman 20 mbit geliyor sizce sorun nerdedir

yuklu paketler

squid3
      squidguard
      lightsquid
      snort

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • O
        OGUZ
        last edited by

fiberinizi pfsense arayüzünü kullanmadan yani pfsenseye bağlamadan direk modem ile test ettiğinzideki sonuc nedir bunu bir deneyiniz ilk önce

Oğuz BAYBAHAN | Computer Engineer

Vodafone IT Manager

• F
          filtreni
          last edited by

direk modemden baglantı alınca 80 mbit goruyorum cook raat ama pfsense den en yuksek 30 mbit gordum acaba bir pfsense uzerinde default gelen bir kısıtlama tarzı bir durum mu vardır tum eternet kartlarım gbit bu arada

• N
            nmnoztrk
            last edited by

**dostum  bende  1Gbit  var. modemde ve miktorik routerboard da 800 Mbit geçemiyorum. pfsense de denemedim.

benim 800 Mbit  aldığım  makinada SSD harddisk ve gbit ethernet  var.  harddisk  çok  önemli ona göre.**

PFsenseTR facebook sayfası https://www.facebook.com/PfsenseTr
            PFsenseTR facebook Grubu. https://www.facebook.com/groups/357767757608050

• O
              OGUZ
              last edited by

1000 mbit fiber internet ile pfsenseyi kullanıyorum herhangi bir sıkıntı söz konusu degil. ayrıca tümm proxy paketleri yüklü. download 882 mbit

Vodafone IT Manager

• O
                OGUZ
                last edited by

Modemin ayarları bridge mod mu yapınızı tam olarak bilmiyorum. Ayrıca pfsense nin performansı da burada cok önemli.  Dedigim gibi yapinizdan biraz bahsederseniz yardimci olmaya çalışırız

Vodafone IT Manager

• F
                  filtreni
                  last edited by

modem bridge modda degil modeme direk bagladıgımda en az 80 mbit alabiliyorum pfsense işlemcisi atom işlemci ve ram de 2 gb ne yapmam gerekıyor işlemci buna bu kadar etki edermi acaba

• O
                    OGUZ
                    last edited by

İşlemci ile alakası olmaz. Bu sizin pfsense de yüklü ek modülleriniz vr yapilandirmaniz ile alakalı bir durum soz konusu

Vodafone IT Manager

• F
                      filtreni
                      last edited by

yazdıgım gibi butun yuklu olanlar squid3 squidguard lightsquid snort cron bu kadar defoult da bir kısıtlama mı soz konusu onu merak ediyorum

• O
                        OGUZ
                        last edited by

normal olrak çıkışınızda sorun yoksa mutlaka yapılandırmanızda bir sıkıntı var

Vodafone IT Manager

• tuzsuzdeliT
                          tuzsuzdeli
                          last edited by

Squid i devreden çıkardığınızda hızınız kaç oluyor?

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• O
                            OGUZ
                            last edited by

tuzsuzdeli arkadaşın dediği gibi squid devre dışı bıraktığınızda hızınızda değişme varmı ilk olarak onu kontrol edin. Ayrıca Pfsense de ilgili DNS lerinizde alınan DNS leriniz ne olarak görülüyor ?

Vodafone IT Manager

• S
                              sgtr
                              last edited by

Selam,

PfSense kurulu cihazınızın tam olarak özellikleri nedir? İşlemci, Ram, Hdd birde etehrnet kartlarınızın marka ve modeli nedir? Ayrıca pfSense 23 mi 64 mü kurulu? Unutmamak gerekir ki işin içine squid girince biraz da kullanmış oldugunuz disk ve cache miktarı da etki ediyor.

Sevgilerle,
                              SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• F
                                filtreni
                                last edited by

cihazım atom işlemcili bir cihaz uzerinde gigabit intel eternet kartı vardır 2 gb 1333 ddr3 ram 320 gb sata 2.5 luk hdd bulunmaktadır ve cihaz daha yeni kurulum bombos squid i durdurdum bir fark olmadı isletim sistemi ise 32 bit tir bilginiz olsun yeniden kurdum squid3 denedim en fazla 28 mbit squid ile 38 filan gordum arkadaslar ama squid i durdurunca fark olmadı

• N
                                  nmnoztrk
                                  last edited by

**dostum  benim sana  tavsiyem bir  tane ssd hdd  alman.
                                  ssd  hdd  alıp  deneme  aşnsın yoksa  pfsenseyi  cd  üzerinden  çalıştırıp  harddiske  kurmadan dene.

yani hdd ye  kurulum  gerçekleştirme.

ram  bellek  üzerine  kurulum  yap.  o  zaman  istediğin  hızlara  ulaşabileceksin.

geri  dönüş  yaparsan  seviniriz..

saygılarımla…**

PFsenseTR facebook sayfası https://www.facebook.com/PfsenseTr
                                  PFsenseTR facebook Grubu. https://www.facebook.com/groups/357767757608050

• tuzsuzdeliT
                                    tuzsuzdeli
                                    last edited by

@nmnoztrk:

**dostum  benim sana  tavsiyem bir  tane ssd hdd  alman.
                                    ssd  hdd  alıp  deneme  aşnsın yoksa  pfsenseyi  cd  üzerinden  çalıştırıp  harddiske  kurmadan dene.

yani hdd ye  kurulum  gerçekleştirme.

ram  bellek  üzerine  kurulum  yap.  o  zaman  istediğin  hızlara  ulaşabileceksin.

geri  dönüş  yaparsan  seviniriz..

saygılarımla…**

İyi de, squid devrede olmadığında bile hız ile ilgili sıkıntısı var arkadaşın. Bu durumda SSD'ye boşa para vermiş olmayacak mı ?

Bahse konu trafik öyle aman aman bir trafik değil ki zaten.
                                    Ben şahsen problem için kablo, switch gibi yerlere bakardım önce.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• S
                                      sgtr
                                      last edited by

Bence bu noktada söylenebilecek en uygun çözümlerden biri de farklı bir cihaz ile test etmek geliyor. Bahsettiğiniz cihazla alakalı olarak daughter card var mı cihazda? Belki ethernetten olabilir gibi de geliyor. Dediğim gibi farklı bir cihaz ile test edip denemekte fayda var.

Sevgilerle,
                                      SGTR

• F
                                        filtreni
                                        last edited by

denemesini yapıcam da pek cihazda oldugunu sanmıyorum goturdum 8 mb olan bir yere direk hayya takınca 6.80 gibi bir deger gordum pfsenseye takıncada o degeri gordüm fark yoktu yanı ama kendi yerimde yavas acaba fiber hatta takılı olan modemle bunun arasına olan bir durummudur acaba modem HUAWEI HG655d budur arkadaslar

• S
                                          sgtr
                                          last edited by

@filtreni:

denemesini yapıcam da pek cihazda oldugunu sanmıyorum goturdum 8 mb olan bir yere direk hayya takınca 6.80 gibi bir deger gordum pfsenseye takıncada o degeri gordüm fark yoktu yanı ama kendi yerimde yavas acaba fiber hatta takılı olan modemle bunun arasına olan bir durummudur acaba modem HUAWEI HG655d budur arkadaslar

Selam tekrar,

Bu noktada sorun büyük bir ihtimalle pfSense cihazında değilde sizin internet hattınızda ya da modeminizde gibi görünüyor. Modemi değiştirme şansınız nedir?

Sevgilerle,
                                          SGTR

• yakarY
                                            yakar
                                            last edited by

Modem ile pfSense cihazı arasındaki kabloyu da kontrol etmeniz de fayda var, standart Modem/Access Point'lerden çıkan kablolar genellikle bu işler için uygun olmuyor.

Son olarak cihazı 8 Mbit bir yerde test etmeniz ile 100 Mbit bir hat ile karşılaştırmanız da doğru bir yöntem değil.. Testi yaparken tüm servisleri deaktif edip öyle denemelisiniz ve test için kullandığınız Laptop/PC pfSense'in kurulu olduğu cihaza direkt bağlamalısınız.

Bilgi paylaştıkça artar!
                                            5651 sayılı kanun (güncel)
                                            pfSense alt yapısı üzerine kurulu iSafe ile işletmelere özel çözümler.

• First post
                                              Last post
                                            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.