Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

SquidGuard - BlackList ekleme sonrası derleme problemi (ÇÖZÜLDÜ)

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    15 Posts 2 Posters 5.2k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • D
      drj
      last edited by

Selamlar,

Pfsense üzerinde squid devreya aldıktan sonra squidguard paketini yükledim. Yükleme sonrası  http://www.shallalist.de/Downloads/shallalist.tar.gz adresinden ilgili blacklist'i download ettikten sonra general->apply diyerek süreci tamamladım. kategoriler sorunsuz şekilde geliyor ancak, Common ve Group ACL'de değişiklik yaptığımda veya yeni birşey ekledikten sonra save dediğimde bir süre sonra sayfa görüntülenemiyor. Baştan aynı ekrana geldiğimde değişiklikleri uygulamadığını gördüm. Loglara baktığımda herhangi bir sıkıntı göremedim.

Problem konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim,

teşekkürler.

Pfsense: 2.0.2-RELEASE (i386)
      Squid:2.7.9 pkg v.4.3.3
      SquidGuard:1.4_4 pkg v.1.9.2

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • yakarY
        yakar
        last edited by

Common ve Group ACL'de işlem yaptıktan sonra "apply" yapmalısınız. Save işlemi mevcut ayarların kaydı içindir, bu ayarların geçerli olabilmesi için mutlaka "apply" tıklamalısınız. Bu size tüm ayarlarınızı yapıp daha sonra da aktif edebilme imkanı tanımaktadır.

Bilgi paylaştıkça artar!
        5651 sayılı kanun (güncel)
        pfSense alt yapısı üzerine kurulu iSafe ile işletmelere özel çözümler.

• D
          drj
          last edited by

Selamlar,

Örnek olarak common ACL'de socialnetwork allow, default'u deny yapıyorum. Save dersem yapamıyor, kum saati sürekli dönüyor. bir süre sonra https://ur/pkg_edit.php sayfasına atıyor ve "The connection to the server was reset while the page was loading." hatası veriyor. Save demeden apply diyebiliyorum ancak tekrar common acl sayfasına geldiğimde bir önceki yaptığım config parametreleri default haline geri geliyor.

General Options->BlackList Options->Blacklist checkbox'unu kaldırdığımda url'den çektiğim kategoriler gidiyor ve default üzerindeki kategoriler çıkıyor. Bu durumda iken save ediyor, ancak blacklist işaretli ilen save edebiliyor olmam lazım.

• yakarY
            yakar
            last edited by

Blacklist'i seçip kaydedin, daha sonra "Blacklist" tabından yeniden "download" deyip tekrar güncelleyip, yükleme ile ilgili bir sorun olmuş olabilir. Ayarları değiştirdikten sonra ilk önce "save" demeniz gerekiyor daha sonra "apply" tıklamalısınız.

Son olarak problem çözülmez ve sisteminiz aktif değil ise squidGuard'ı yeniden yüklemenizi tavsiye ederim.

Deneyip bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Bilgi paylaştıkça artar!

• D
              drj
              last edited by

sonuç değişmedi, problem devam ediyor.

İlave olarak, Group ACL oluşturma aşamasında save dedikten sonrada aynı problemi veriyor ve group acl oluşturamıyorum…

• D
                drj
                last edited by

Deneme için farklı adresten blacklist indirdim "http://squidguard.mesd.k12.or.us/blacklists.tgz" sorunsuz çalıştı problem yok.

"http://www.shallalist.de/Downloads/shallalist.tar.gz"  adresinden indirdiğimde problem var.

Referans başka bir blacklist varmıdır? veya sizlerdef çalışanı paylaşabilirmisiniz?

• yakarY
                  yakar
                  last edited by

Ben shallalist.de kullanıyorum sürekli, birçok işletme de kullandım herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Blacklist bölümün de "restore default" tıklayıp blacklist'i yeniden yüklemeyi deneyin.

Bilgi paylaştıkça artar!

• D
                    drj
                    last edited by

pfsense versionu olarak ne kullanıyorsunuz*

• yakarY
                      yakar
                      last edited by

1.2.3, 2.0 RE, 2.0.1, 2.0.2 ..

Mevcut yapıyı tüm versiyonlar da kullandım sorunsuz olarak.

Bilgi paylaştıkça artar!

• D
                        drj
                        last edited by

kullandığınız blaclist'i benimle paylaşabilirmisiniz?

• yakarY
                          yakar
                          last edited by

Mesajlarımı okuyor musunuz yoksa sadece aklınıza geleni mi soruyorsunuz?

Bilgi paylaştıkça artar!

• D
                            drj
                            last edited by

Selamlar,

mesajlarınızı okuyorum. son kullandığınız shallist ' i isteme sebebim, güncel olanda problem olabileceğini düşündüğümden kaynaklanıyor.

Farklı blacklist'ler import ettiğim zaman problem olmadan çalışıyor. Görünen, sadece shallist problem yapıyor…

• D
                              drj
                              last edited by

birkaç blacklist ile tekrar deneme yaptım. Ortaya çıkan sonuçta küçük boyutlu blacklist'leri import ettiğimde herhangi bir problem yaşanmazken, büyük boyutlu blacklistlerde problem yaşanıyor.

• yakarY
                                yakar
                                last edited by

Dün bende shallalist.de'de problem yaşadım, muhtemelen shallalist.de'de host problemi veya yoğunluktan ötürü indirme sorunu yaşanıyor. Dosyayı indirip farklı bir hosta yükleyerek denediğimde problem yaşanmadı..

Sanırım pfSense wiki projesinden sonra shallist.de'nin de yansısı veya bize özel bir versiyonunu yapmak gerekecek..

Daha önce bir arkadaş black list ile ilgili bir proje oluşturmuştu, ne durumda bilmiyorum fakat "sabit" konulardan birinde olması lazım konu başlığı, deneyebilirsiniz.

Bilgi paylaştıkça artar!

• D
                                  drj
                                  last edited by

Evet, türkiye için özelleştirilmiş güzel bir database oluşturulabilir. Elimizden geldiğince katkıda bulunabiliriz.

Bu arada yaşadığım problemin sebebini çözdüm. Proje topology'imde dot1q testlerini yapabilmek için lan interface'i silip, ilgili eth üzerinde 2 adet vlan interface oluşturmuştum.  hal böyle olunca boyutu yüksek olan blacklist'lerde problem yaşıyordum.

En son lan interface'i direkt kullandığımda problem yaşamadım.

Vlan testlerinide gns3 üzerindeki sanal switch'leri kullanarak gerçekleştiriyordum. Muhtemel problemde gns3 üzerindeki sanal switchlerden kaynaklanıyor. Belki gerçek bir switch kullansaydım problem yaşamayacaktım. Belkide pfsense'de bir bug…

Detaylı bir şekilde test edilmesi gerek.

Yardımlarınız için ayrıca teşekkür ediyorum.

• First post
                                    Last post
                                  Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.