Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

PfSenseTR.org Wiki Projesi

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    11 Posts 4 Posters 3.4k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • yakarY
      yakar
      last edited by

Merhaba Arkadaşlar,

Ben hep aynı şeyleri tekrar tekrar anlatmaktan sıkıldım, siz de soru sormaktan veya forum içerisinde aramaktan sıkıldınız mı? :)

Bugün itibari ile pfsensetr.org wiki projesini başlatıyorum. http://www.pfsensetr.org adresinden ulaşabilirsiniz. Eklenmesini istediğiniz dökümanları "hazırlayan kişinin de onayını alarak" wiki'ye ekleyebiliriz. Bu site özellikle yeni başlayan kullanıcılara ciddi bir destek sağlamış olacak. Aynı zaman da uzmanlaşmak isteyen kişiler için de gelişmiş seçenekler sunacak. İleriki sürümler de eminim ki pfSense'in Türkçeleştirilmesi de dahil olmak üzere birçok güzel proje yürütülecektir.

Yayınlanmasını istediğiniz dökümanları bu konu altına yazarak belirtmenizi rica ediyorum.

Saygılarımla,
      Aydın YAKAR

Bilgi paylaştıkça artar!
      5651 sayılı kanun (güncel)
      pfSense alt yapısı üzerine kurulu iSafe ile işletmelere özel çözümler.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • technicalT
        technical
        last edited by

kayıt oldum bakalım katkımız olur heralde.

Necati Selim GÜNER
        IT Technician

• yakarY
          yakar
          last edited by

Özellikte forum da pfSense ile ilgili "video", "döküman" paylaşımı yapan arkadaşlar buraya konu linki ve paylaşım iznini belirtirlerse hemen ilgili konuya dökümanlarını ekleyeceğiz.

Bilgi paylaştıkça artar!

• technicalT
            technical
            last edited by

pfsense tib ile ilgili dökümanları yayınlayabiliriz. konu içeriği zaten bana ait.
            ama dosyaları barındıran filesharing servisleri sürekli dosyaları siliyor.
            dosyaları atacağim bir mail adresi varsa göndereyim.

Necati Selim GÜNER
            IT Technician

• S
              StrGt
              last edited by

@technical:

pfsense tib ile ilgili dökümanları yayınlayabiliriz. konu içeriği zaten bana ait.
              ama dosyaları barındıran filesharing servisleri sürekli dosyaları siliyor.
              dosyaları atacağim bir mail adresi varsa göndereyim.

eger uygun bir yer bulamazsanız kendi domain'ime ait hostingde dosyalarınızı barındıra bilirim.

• yakarY
                yakar
                last edited by

URL paylaşırsanız gerektiğinde konuyu referans gösteririz ve dosyaları hosta alırız.

Bazı konularda daha ciddi çalışma yapmamız gerekecek tabi bunun için biraz zaman lazım..

Bilgi paylaştıkça artar!

• yakarY
                  yakar
                  last edited by

Shallalist.de'nin domain ve url listesinin gördüğüm kadarı ile en az %30 fazlalık. Denediğim birçok url veya domain ya silinmiş ya da kapalı.. Bunları da yeniden elden geçirmek ve Türkçe url eklemek lazım bol bol.. Bunu da pfSenseTR altında yapabiliriz, ben bugün küçük bir çalışma ile öncelikle bu listeyi DB ekliyorum daha sonra da url ve domainleri check edecek bir sistem yazacağım.

Ayrıntıları yine buradan bildiririm..

Bilgi paylaştıkça artar!

• L
                    lantis
                    last edited by

çorbada bizimde tuzumuz bulunursa ne ala,kayıt yaptım

• yakarY
                      yakar
                      last edited by

Özellikle daha önce döküman hazırlamış arkadaşlar dan izin alarak paylaşımlarını buraya belirtirseniz hemen yayınlarız. Döküman hazırlamak isteyen arkadaşlar da forum da ve wiki de olmayan konulara ağırlık verirlerse seviniriz.

Video eğitimler yazılı dökümanlara göre daha başarılı olmaktadır, bunu da ayrıca belirtmek isterim :)

Bilgi paylaştıkça artar!

• yakarY
                        yakar
                        last edited by

An itibari ile shallalist.de verilerini DB yazmaya devam ediyorum (ediyor). sadece p0rn kategorisinde 700.000 domain var ama sanırım birçoğu kullanılmıyor.. Tabi Türkçe domain de bir o kadar eksik..

Bilgi paylaştıkça artar!

• yakarY
                          yakar
                          last edited by

Sonun da ~1.500.000 civarında bir domain kaydı DB aktarımı tamamlandı.

–-- DB Yapısı ----
                          Tablo: domain
                          Yapı:

• id
                          • domain
                          • kategori_id (kategori tablosuna referans)
                          • aktif (1=aktif, 0=pasif)
                          • eklenme_tarihi
                          • son_kontrol_tarihi

Tablo: kategori
                          Yapı:

• id
                          • ingilizce (kategori adı)
                          • turkce (kategori adı)
                          • alt_kategori_id (ust ve alt kategori yapısı için)

Sırasıyla yapılması gerekenler:

1- bu domainlerin "http status" durumlarının kontrolünün yapılması ve aktiflik durumu ile son_eklenme_tarihinin güncellenmesi,
                          2- arama algoritmaları ile kategori kelimelerinde (ingilizce ve türkçe) arama yapıp sonuçları domain tablosuna eklemek,
                          3- belirli aralıklarla (güncelleme durumuna göre 12 saatlik/günlük/haftalık/aylık) tar.gz dosyasının otomatik hazırlanması,
                          4- kullanıcılardan da öneri ve kayıt alınabilmesi,
                          5- panel sistemi ile çoklu kontrol mekanizmasının sağlanması,
                          ..

NOT: Blacklist için önerileriniz varsa lütfen belirtin.

Bilgi paylaştıkça artar!

• First post
                            Last post
                          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.