Pfsense Update sorunu
-
DashBoard`önce şöyle bir yazı görüp heyecan yapıyor … Obtaining update status... Ardından Unable to check for updates... yazısını görüp saç baş yoluyorum :)
TuzsuzDeli arkadaşta eski mesajlarında bu konudan bahsetmiş hemen her konuyu her seçeneği bende denedim , paket listesine gelince bir modül kurmak istediğimde ; Beginning package installation yazısı ardından Installation halted yazısı beliriyor.
Kullanıcılar internete girmekte sıkıntı yaşamıyor , Multi WAN olayı sağlıklı çalışıyor Squid dosyasını ve Times allowed devreye girmediği için squidfilter.conf dosyasını oynadıktan sonra sorunlar başladı (şu an paket olarak LightSquid kaldı diğerleri kurulu görünmüyor) /usr/local/pkg içindede Squid ve Squid Filter görünmüyor
Fikri olan var mıdır acaba?Herşey internetin yavaş olduğu şikayeti sonrasında başladı
Yada Firmware Update üzerinden tekrara 2.0.2 yi kurup güncellesem sorun düzelir mi? Onca ayar gitmesin ?
-
Multi Wan kullanıyorsanız bu noktada pfsense update veya extra paket yüklemeniz durumunda internet çıkışını tek hatta düşürmeniz gerekiyor. Isleminiz bittikten sonra tekrar multi Wan kullanabilirsiniz.
-
Ayrıca squidfilter.conf dosyasında ne gibi bir degisiklik yaptınız.
-
Sistem > Routing'dan GW'lerden birini default yaparsanız muhtemelen problem çözülecektir. squidGuard.conf neden editleme gereği duydunuz? GUI bu tarz durumlar için her türlü opsiyonu sağlıyor.
-
conf dosyasında senin önerdiğin white list maalesef bir işe yaramadı (Times sekmesinde ki kurallar devreye girmiyordu) bu nedenle bende bu sayfada önerilen
http://forum.pfsense.org/index.php/topic,41747.0.html
uyguladım
@aydinY
zaten varsayılan durumda AğGeçitlerinden bir tanesi ,şimdiye dek bir hata vermiyordu.Fakat tavsiyeni üzerine MultiWanì devre dışı bıraktım,tek ağa düşürdüm ,sonuç yine aynı ,System Logs`ta belirgin bir hata görmüyorum
-
Şöyle birşey oldu,fikrinizi alayım
UPNP servisini etkinleştirmiştim.Servisi kapattım ve "eureka" sistemde güncelleme var uyarısını veriyor şimdi. Bu servisin ne problemi olmuş olabilir?
-
UPNP'nin bu durumda bir etkisi olacağını sanmıyorum, bu işlem öncesinde birşey yapmış ve etkinleştirme/pasifleştirme sırasında uygulanmış olabilir. Bazen yaptığımız ama uygulamadığımız/unuttuğumuz işlemler bu gibi durumlar da aktifleşebilmekte.
Ayrıca DNS adreslerinizde neler var? DNS'ler de bazen domain çözme de problem yaşatabilir. Son olarak update kısmı pfsense.org'dan versiyon bilgisini çektiği için geçici erişim sorunları da yaşanmış olabilir.
-
an itibari ile sistem yine aynı hatayı veriyor
DNS bilgileri
WAN adresi
WAN adresi 2
Open DNS
Open DNS şeklinde görünüyor (öncesinde google vardı fakat çok geç cevap veriyordu)bu arada SQUID paketi (X86 için) linki var mı? En azından onu Manuel olarak yükleyeyim ,belki bir etkisi vardır