Multiwan Yapısında Squid Havp Parent Proxy Problemi (ÇÖZÜLEMEDİ)
-
Merhaba Arkadaşlar,
Pfsense 2.0.2 kullanıyorum. Squid, Squid Guard, Lightsquid, Havp servislersini diğer versiyonlardan bu yana sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Havp' ı parent proxy modunda kullanıyorum. Bu yapı içerisinde şu an multiwan ihtiyacı oldu. Multiwan kurulumunu yaptım. Havp'ın parent proxy modun haricinde yani standart modda vs. multiwan gayet başarılı bir şekilde çalışıyor. Parent Proxy modunda Squid Custom Options kısmına "never_direct allow all;cache_peer 127.0.0.1 parent 3125 0 name=havp no-query no-digest no-netdb-exchange default" bunları ekliyor. Sonrasında da "redirect_program /usr/local/bin/squidGuard -c /usr/local/etc/squidGuard.conf redirector_bypass off url_rewrite_children 5" bulunmaktadır. Extra olarak bunu "tcp_outgoing_address 127.0.0.1" ekledim. Ancak problemim devam ediyor. Problemim browser da sayfalar açılmıyor. Çok nadir açılsada sonrası gelmiyor. Bu problemin önceki yapımı bozmadan bir çözümü varmıdır.
Saygılar
Kolay Gelsin -
HAVP kurmadan önce MultiWan nasıl yapılandırdınız?
Nadiren açılıyor dediğiniz kısım muhtemelen https ile proxy üzerinden çıkmayan kısmıdır.
-
http://forum.pfsense.org/index.php/topic,34810.0.html buna uygun olarak yaptım. Havp zaten önceden kuruluydu. Birde paket kurmak için 2 nci wan ı çıkarmam gerekiyor. Yani 2 wan online ise paket kurarken hata veriyor.
-
multiwan da paketi birden fazla istek ile indirmeye çalıştığı için paket gelmiyordur, bu durum da tek wan ile yapmak daha doğru yol olur.. Denemedim ama belki pfsense'in paket kısmına kural yazılarak da tek wan üzerinden yönlendirilebilir..
-
Anlaşıldı paket yüklemelerini tek wan ile çözebiliriz bunda sorun yok. Asıl sorunumuz olan Havp' ın parent proxy modunda multiwan ile nasıl çalıştırabilirim ??? :-\
-
Hatırladığım kadarı ile MiltuWan, squid ve HAVP aynı anda çalıştırılamamıştı son testlerde.. Yine de araştırmak lazım sonuçta çözenler de bizim gibi ihtiyaç sonucu deneme/yanılma ile çözüme ulaşıyorlar..
-
bir arada çalışıyor ancak havp parent proxy moduna getirice sorun oluyor. Bunun dışında gayet düzgün çalışıyor. Varmıdır başka fikri olan yada bunu daha önce yapan
-
Yok anlaşılan
teşekkürler