Bağlantıları paylaştıramadım, ben nerde hata yaptım….
-
selamlar. ben pfsenseyi okuluma kurdum. 2 tane internet hattı var. modemleri bridge mode alıp bağlantıyı pfsense üzerinden yapıyorum. hattın birisini idare kullansın diğer hattı labaratuvarlar kullansın istiyorum ama ne kadar uğraşırsam uğraşayım bi türlü sağlıklı çalışmadı.kural oluşturuyorum ama yinede hızlı olan internet bağlantısı (idare için kullanmak istediğim) kullanılıyor. yavaş olan bağlantıyı çok nadir kullanıyor. Allias bölümünde iplere Host(s) tipini seçerekten bütün bilgisayarları iplerine göre grupladım sonra Rules içinde Lan sekmesi içine bu grupları protokol olarak TCP/UDP protokolünde ip gruplarına göre kullanacakları gatewayleri berlitmeme rağmen yine çalıştıramadım. pfsense 2.0.2 kullanıyorum. ne yapmam lazım. yardımcı olurmusunuz?
-
ikinci kural da tüm LAN net'ini yönlendirmişisin diğer kurallar devre dışı bu durum da.. sıralamaya dikkat etmek gerekiyor..
-
@AydinY:
ikinci kural da tüm LAN net'ini yönlendirmişisin diğer kurallar devre dışı bu durum da.. sıralamaya dikkat etmek gerekiyor..
kuralların uygulanmas sırası nasıl; en önce en üstteki kuralmı uygulanır yoksa en alttaki kuralmı???
-
- Sıralama yukarıdan aşağıyadır.
- Herhangi bir kural ile eşleşme olursa, alttaki kurallara geçilmez
-
Selamlar,
Burada dikkat etmeniz gereken bir nokta da eğer ki siz LAN iplerini farklı bir gw üzerinden nete ulaştırmak istiyorsanız dest,ination kısmına değil source kısmına LAN alias tanımlamalısınız. Sıralamadan sonra bu da önemli bir noktadır.
Sevgilerle,
SGTR