Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Bağlantıları paylaştıramadım, ben nerde hata yaptım….

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    5 Posts 4 Posters 2.2k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • L
      lkandemir
      last edited by

selamlar. ben pfsenseyi okuluma kurdum. 2 tane internet hattı var. modemleri bridge mode alıp bağlantıyı pfsense üzerinden yapıyorum. hattın birisini idare kullansın diğer hattı labaratuvarlar kullansın istiyorum ama ne kadar uğraşırsam uğraşayım bi türlü sağlıklı çalışmadı.kural oluşturuyorum ama yinede hızlı olan internet bağlantısı (idare için kullanmak istediğim) kullanılıyor. yavaş olan bağlantıyı çok nadir kullanıyor. Allias bölümünde iplere Host(s) tipini seçerekten bütün bilgisayarları iplerine göre grupladım sonra Rules içinde Lan sekmesi içine bu grupları protokol olarak TCP/UDP protokolünde ip gruplarına göre kullanacakları gatewayleri berlitmeme rağmen yine çalıştıramadım. pfsense 2.0.2 kullanıyorum. ne yapmam lazım. yardımcı olurmusunuz?
      pf1.jpg
      pf1.jpg_thumb
      pf2.jpg
      pf2.jpg_thumb

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • yakarY
        yakar
        last edited by

ikinci kural da tüm LAN net'ini yönlendirmişisin diğer kurallar devre dışı bu durum da.. sıralamaya dikkat etmek gerekiyor..

Bilgi paylaştıkça artar!
        5651 sayılı kanun (güncel)
        pfSense alt yapısı üzerine kurulu iSafe ile işletmelere özel çözümler.

• L
          lkandemir
          last edited by

@AydinY:

ikinci kural da tüm LAN net'ini yönlendirmişisin diğer kurallar devre dışı bu durum da.. sıralamaya dikkat etmek gerekiyor..

kuralların uygulanmas sırası nasıl; en önce en üstteki kuralmı uygulanır yoksa en alttaki kuralmı???

• tuzsuzdeliT
            tuzsuzdeli
            last edited by

• Sıralama yukarıdan aşağıyadır.
            • Herhangi bir kural ile eşleşme olursa, alttaki kurallara geçilmez

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• S
              sgtr
              last edited by

Selamlar,

Burada dikkat etmeniz gereken bir nokta da eğer ki siz LAN iplerini farklı bir gw üzerinden nete ulaştırmak istiyorsanız dest,ination kısmına değil source kısmına LAN alias tanımlamalısınız. Sıralamadan sonra bu da önemli bir noktadır.

Sevgilerle,
              SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• First post
                Last post
              Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.