1 WAN 2 LAN (LAN 2 Internet Çıkmıyor)
-
Yapı şöyle:
WAN: 192.168.0.71/23
LAN: 192.168.1.1/24LAN üzerinden internete çıkıyorum.(Çıkamıyordum, WAN ile LAN ı bridge yapınca çıktım.)
Gelelim OPT1 e. Yapılandırması şöyle:
1- OPT1 enable yaptım.
2- IP sini: 10.0.0.1/24 yaptım.
3- DHCP:
Start: 10.0.0.2
End: 10.0.0.50
Gateway: 10.0.0.1
4- Firewall->Rules bölümünden OPT1 e girip LAN ınki gibi ayarladım:
Source: OPT1 Subnet
Protocol: any
Destinatation: any
5- Interfaces->(assign)->Bridge bölümünden WAN ile OPT1 i bridge yaptım.
(LAN da başıma gelince buna da yaptım yani Bridge bölümünde iki tane yapılandırma olmuş oldu.)PC yi OPT1 bacağına bağladım düzgün bir şekilde IP aldı fakat internet yok.
Emin olmak için IP ile Google' a açmaya çalışıyorum ama açmıyor.Firewall loglarına bakıyorum normal pass gösteriyor aşağıda:
LAN 10.0.0.2:2376 173.194.47.95:80 TCP:S
-
anladığım kadarı ile WAN adresin modemden statik ip ile alıyorsun.
interface wan bölümünde /23 subnet kullanmışsın onu 24 olarak değiştir
sonra System : routing de gateways bölümüne ip adresini tanımla ve tekrar interfaces wan içinden gateway olarak onu göster.
sonra eklediğin o bridge kurallarını sil.
en son olarak tanımladığın opt1 için filrewall rules kısmından opt1 subnet için any kural oluşturki internete çıkabilsinler.not benim önerim modem adsl hatta sahipsen modemi bridge modunda kullanarak kullanıcı adı ve şifre doğrulama için pfsense yi wan olarak pppoe olarak ayarlaman o zaman subnet ve gateway gibi şeylerle uğraşmazsın.
-
1-
interface wan bölümünde /23 subnet kullanmışsın onu 24 olarak değiştir
Networkümüzün yapısı gereği subnet 23 yani:
IP aralığı: 192.168.0.1~192.168.1.254
Subnet: 23 (255.255.254.0)2-
System : routing de gateways bölümüne ip adresini tanımla ve tekrar interfaces wan içinden gateway olarak onu göster.
Gateway bölümünde zaten modemin IP si tanımlı.
3-
sonra eklediğin o bridge kurallarını sil.
Sildim.
4-
en son olarak tanımladığın opt1 için filrewall rules kısmından opt1 subnet için any kural oluşturki internete çıkabilsinler.
Zaten önceki yazımda oluşturduğumu yazmıştım:
Interface: OPT1 Subnet
Protocol: any
Destinatation: anyAma ne LAN dan ne de OPT1 den internete çıkamıyorum.
-
daha önce oluşturduğum fiber swich ile motronet bağlantı arasında herhangi bir bridge işlemi yapmadan sağlıklı olarak internete çıkış yaptım.
eğer gateway olarak kullandığınız yönetilebilir ise daha önceden tanımlı olan bir mac filtresi felan varmı kontrol ediniz. aklıma başka bir şey gelmiyor.
-
Wan ip blogunu degistirip deneyiniz.
Sevgilerle
SGTR -
Wan ipsini değiştiremiyorsanız LAN ip sini değiştiriniz 192.168.10.1 gibi
-
Selam;
Bu konuyu detaylıca incelersen sorunu çözersin http://forum.pfsense.org/index.php/topic,59350.30.html takıldığın bir yer olursa yardımcı oluruz yalnız iyice inceleyin ;)
-
Selam tekrar,
Router (Yönlendirici) amacı iki farklı networkleri birbirine yazılan kurallar çerçevesinde yönlendirmektir. Bu noktada sizin yapınızda WAN ve LAN networkleriniz aynı network id içerisinde oldugu için route/yönlendirme yapılamaz iletişim kuralları gereği. Netice olarak ya LAN network id nizi değiştireceksiniz daha da basiti WAN ip blogunuzu değiştirerek bu işlemi daha basit bir şekilde aşabilirsiniz.
Sevgilerle,
SGTR -
PFSense deneme sürecinde modemin yapılandırmasını değiştirmemiştim deneme bittiğinde bridge e alacaktım. PFSense' i yeniden kurdum hiçbirşey yapmadan(dediğiniz gibi) modemi bridge moda aldım hiçbir sıkıntım kalmadı LAN dan internete girebiliyorum. OPT1 için de rules yazarak oradan da interete çıktım.
Yardımlarınız için çok teşekkürler.
-
PFSense deneme sürecinde modemin yapılandırmasını değiştirmemiştim deneme bittiğinde bridge e alacaktım. PFSense' i yeniden kurdum hiçbirşey yapmadan(dediğiniz gibi) modemi bridge moda aldım hiçbir sıkıntım kalmadı LAN dan internete girebiliyorum. OPT1 için de rules yazarak oradan da interete çıktım.
Yardımlarınız için çok teşekkürler.
size zaten direk bridge modunda kullanmanızı önermiştim sorunu çözdüğünüze sevindim iyi çalışmalar.