TIB5651Tr yazılımı (Static-Dynamic-Elle girilen kayıt dışı IP Raporlama)
-
Samba üzerinden klasör paylaşımı çalıştı. Güzel. Acaba bu log ları FTP sunucusuna nasıl gönderebiliriz?
Ekleme…
Log saatlerinde, genel ayarlardan zaman saat dilimini İstanbul ayarlamama rağmen saatler 2 saat geriden log lamakta. Log larda zaman dilimi yugulanmıyormu? Yada başka bir ayar mı var?
Mesela yedekleme saati olan 23:45 yerine 01;45 de gerçekleşiyor..
Ekleme
PFsense 2.1.Release kulllanıyorum. Bunda BandwithD çalışmıyor sanırım başka bir versiyona geçmem gerekecek..
-
Merhaba
FTP sunucusuna gönderme işlemini denemedim. Ancak FTP çalışma prensipleri göz önüne alındığında FTP de bir kullanıcı oluşturmak ve ardından bu kullanıcıya ayrılan alan üzerinde ilgili klasörleri oluşturup tam paylaşıma açmak gerekli. Sonrasında sh dosyasındaki samba parametrelerini düzenlemek gerekir. Tabi bu denemediğim bir yapı ama olurmu bence olur yapılabilir. Biraz deneme yanılma ile :)
Saat dilimine gelince Öncelikle sistemin saati bizim yerel saatimiz olmalı. Bunu setup üzerinden görebilirsin yanlış ise düzelmeniz gerekli. PFsense saat dilimini de İstanbul olarak ayarladığımızda ki İstanbul olduğunu söylüyorsunuz başka bir sorun kalmayacaktır. Zaten TIB5651 cron üzerinde gece yarısı yani 00:00 dan önce çalıştırılmalı. Çünkü gece yarısı cron Squid access verilerini backuplayıp sıfırlamakta, dolayısı ile gece yarısından sonra alınan raporlar bir sonraki günün raporu olmakta ve bu saatlerde kullanıcı olmadığından değerler genel olarak boş gelecektir.
Selam ve sevgilerimle
Bülent ÖZKAN -
Merhaba
Cron otomatik olarak işlemleri yapmıyor, manüel olarak çalıştırdığımda (saatleri 2 saat geri olarak yazsa da) başarılı bir şekilde logları alıyor. pfsense ayarlarından istanbul seçili, cron da ise dediğiniz şekilde yaptım. önerebileceğiniz başka bir ayar var mı bana yardımcı olacak.
cron da kodu /sbin/TIB5651ARPrun.sh şeklinde mi yazalım /sbin/ TIB5651ARPrun.sh şeklinde mi (arada boşluk farkı var sadece), gerçi ikisini de denedim ancak olmadı.
iyi çalışmalar dilerim.
-
Sevgili cenx
Cronla ilgi resim görüntüsü sayfa 7 de mevcut ayrıca tekrar manuel belirteyim
Cron ARP içinminute : */5
hour : *
mday : *
month : *
wday : *
who : root
command : /sbin/TIB5651ARPrun.shCron ANL için
minute : 45
hour : 23
mday : *
month : *
wday : *
who : root
command : /sbin/TIB5651ANLrun.shbunları girmen cron çalışması için yeterli. Ama bende ilk kurulumlarımda cronda çalışmama algıladım. Bunu Cron paketini kaldırıp tekrar kurarak aştım. Unutmadan büyük ve küçük harflere dikkat, biliyorsun sistem bunlara hassas büyük harfi küçük yazarsak çalışmaz
Selam ve sevgilerimle
Bülent ÖZKAN -
Ayarlardan time zone asia İstanbul seçilmelidir. Forumda yazılmıştı. Yoksa bu zaman farkı oluyor.
Ekleme…
Log saatlerinde, genel ayarlardan zaman saat dilimini İstanbul ayarlamama rağmen saatler 2 saat geriden log lamakta. Log larda zaman dilimi yugulanmıyormu? Yada başka bir ayar mı var?
-
Merhaba arkadaşlar,
log dosyalarının son halleri elinizde mevcutmudur veya nerden indirebilirim link verebilir misiniz?
ayrıca defalarca denememe rağmen 2.1 üzerinde hiç bir yoldan log aldıramadım. manuel log kopyalama komutunu çalıştırdığımda komut yok hatası alıyorum. bu konu hakkında da fikri olan var mdıır?
saygılar…
-
Merhaba arkadaşlar,
log dosyalarının son halleri elinizde mevcutmudur veya nerden indirebilirim link verebilir misiniz?
ayrıca defalarca denememe rağmen 2.1 üzerinde hiç bir yoldan log aldıramadım. manuel log kopyalama komutunu çalıştırdığımda komut yok hatası alıyorum. bu konu hakkında da fikri olan var mdıır?
saygılar…
uzun süredir takip edemedim ama 2.1 de sorunları olduğu için 2.0.3 kullanın deniliyordu.
-
az önce 2.0.3 cd si ile yüklediğime yemin edebilirim, ilk açtığımda menüler filan biraz değişikti şimdi 2.1 pfsense karşımda. bunun otomatik güncellemesi filan var mıdır yahu?
bu arada 2.0.3 içinde dosyalar olabilir. çalışan kesin bir sürüm olsun yeter…
rica etsem hani link filan :)
-
bu arada ali vardar üstadın dosyaları elimde mevcut. ama manuel kopyalamayı denediğimde command didnt found gibi bir hata veriyordu ne yazıkki.
-
merhaba loglamayı manuel olarak çalıştırdığımda şöyle bir hata mesajı alıyorum ve windows sistemime hiçbir loglama düşmüyor hali ile yardımcı olursanız sevinirim
a Tib5651_Yasal/UserLog/192.168.2.75
a Tib5651_Yasal/UserLog/192.168.2.105
a Tib5651_Yasal/UserLog/192.168.2.113
a Tib5651_Yasal/UserLog/192.168.2.69
a Tib5651_Yasal/UserLog/192.168.4.211
a Tib5651_Yasal/UserLog/192.168.2.117
a Tib5651_Yasal/UserLog/192.168.2.14
a Tib5651_Yasal/UserLog/192.168.2.86
a Tib5651_Yasal/UserLog/192.168.2.24
a Tib5651_Yasal/UserLog/192.168.2.63
a Tib5651_Yasal/UserLog/192.168.2.22
/libexec/ld-elf.so.1: /usr/local/lib/libiconv.so.3: unsupported file layout -
Merhaba Arkadaşlar
PFsense 2.1 Release (i386)
Cron 0.1.8
Squid 2.7.9 Pkg v 4.3.3
SquidGuard 1.4_4 pkg 1.9.5 versiyonlarında yazılm sorunsuz ben de çalışıyor. Elbette diğer uzman arkadaşlarımızın söylediği gibi 2.0.3 versiyonunda çalışmak PFsense üzerinde daha geniş uygulamalar yapanlar için doğru bir versiyondur.Bende Bu versiyonu kullanmaya başlayacağım ancak Squid3 denemelerini ve HTTPS kayıtlarının durumlarını kontrol ettikten sonra :D
Gelelim DJFUNS hiçbir log alamıyorum mesajına;
a Tib5651_Yasal/UserLog/192.168.2.75
a Tib5651_Yasal/UserLog/192.168.2.105 ve devamı acces.log dosyası analizinde kullanıcı loglarının UserLog dizini oluşturulup bu dizin içerisine IP numaralarına göre ayrıştırılan loglardır. Dolayısı ile access.log dosyasında log var ki bu bilgiler oluşmakta.
/libexec/ld-elf.so.1: /usr/local/lib/libiconv.so.3: unsupported file layout böyle bir hata ile hiç karşılaşmadım ve bir anlamda veremedim. Tabiki bu elinizdeki verilerin içeriğini görmediğimden. Üzgünüm, belki sistemsel bir kurulum hatası da olabilir.
Önceki sayfalarda loglarla ilgili verilen bilgi ve resimler bulabilir faydalanabilirsiniz.Selam ve Sevgilerimle
Bülent ÖZKAN -
ben karşılaştım. Bende oluşturdugu conver sonrasi dosya adında tarihsaat.txt olmasi gerekirken boşluknoktatxtboşluk olarak oluşturdu. O da gecici dosya klasorunde kaliyor sonra silinmiyor. Elle silmek gerekiyor. Dolayisiyla windiwsa da atmiyor. Anladigim kadari ile tallok 2.0.8 kaynakli.
-
Bülent bey merhabalar dosyanızı indirmeye çalşıtım ancak hotfile de usa dışındaysanız diye başlayan birşeyler yazıyor dosya indirme sayfası açılmıyor acaba başka bir yere upload edebilri misiniz
-
Bülent bey merhabalar dosyanızı indirmeye çalşıtım ancak hotfile de usa dışındaysanız diye başlayan birşeyler yazıyor dosya indirme sayfası açılmıyor acaba başka bir yere upload edebilri misiniz
Dosyalar bende var. Ilerleyen saatlerde bilgisayar basina gecebilirim. Eger bulamamissaniz paylasirim. Bulursaniz soylersiniz
-
2.1 için uygun paketlerle ilgili mesaj için bakınız : http://forum.pfsense.org/index.php/topic,70877.msg387566.html#msg387566
-
Ayarlardan time zone asia İstanbul seçilmelidir. Forumda yazılmıştı. Yoksa bu zaman farkı oluyor.
Ekleme…
arkadaşlar yazılan hata nın time zone olarak istanbul seçilmesinden ziyade nerede olduğunu hatırlamadığım (ve şu an için aktif bit pfsens kurulumum olmadığı için kotrol edemediğim) bir yerdeki "log zamanlaması için lokal saati kullan " seçeneğinin aktif olmaması olduğunu farkettim. Detayını üstadlar ekleyebilir.
-
Merhaba Arkadaşlar
Yıl başı nedenleri ile forma pek bakamadım.Özür dilerim.
tuzsuzdeli ve diğer arkaşlarıma destekleri için teşekkür ederim.
Haklısınız Hotfile kapanmış hemde kalıcı olarak (internetten edindiğim bilgi bu).
Yeni bir server buluncaya kadar Tuzsuzdeli arkadaşımın önerilerinden faydalanmanız doğru olacaktır.Selam ve Sevgilerimle
Bülent Özkan -
-
teşekkürler bülent bey
-
Herşeyden önce Bülent Bey'e bir teşekkür etmek istedim.
Şöyle bir durumla karşılaşıyorum. SSH ile bağlanıp ARPrun'ı çalıştırdığımda TibDailyControl altında 4 dosya da oluşuyor. Yalnız cron ARPrun'ı çalıştırdığında sadece Arp.lst dosyası oluşuyor. Tahminen bir yetki hatası diye düşünüyorum ama nereden kaynaklı olduğunu çıkartamadım.
Böyle bir durum yaşayan oldu mu acaba?