TIB5651Tr yazılımı (Static-Dynamic-Elle girilen kayıt dışı IP Raporlama)
-
merhaba sistemi kururarken paketler arasında SquidQuard kurulu ve calışır olmasının sebebi nedir ? sadece tibten yasaklanan kelime ve siteler için mi ?
teşekkürler. -
imzalama hala yok değil mi? şu imzalama işide eklense o zaman harika olacak bu tib5651 loglama…
-
imzalama hala yok değil mi? şu imzalama işide eklense o zaman harika olacak bu tib5651 loglama…
Onun için TİB'e baskı yapacaksınız. Freebsd için program yazacaklar.
-
Onun için TİB'e baskı yapacaksınız. Freebsd için program yazacaklar.
Baskı yaparak freebsd için TİB'e yazılım yaptırmaktan kendi yapmam bana daha kolay ve hızlı geliyor biliyormusunuz? programcılıkla aram hiç iyi değil bu arada. sadece netlik kazanması açısından böyle yazdım. bazı arkadaşların bunun üstüne çalıştığını okumuştum bir zamanlar. anlaşılan hala bir sonuç yok.
bu arada illa freebsd yazılım olması gerekli olmasa gerek. sonuçta pfsense teki paketleri kullanarak shell script ile TİB'in paketleyen uygulamasının yaptığı işi yapan bir yazılılım da iş görecektir.
neyse galiba çok konuştum (yazdım). bu kadar biliyorsan neden yapmıyorsun hala diye düşünceler bana kadar geldi şimdi. keşke bilsem ve vaktim olsa yapsam. böyle bir şey olursa hemen eklerim buraya merak etmeyin.
herkese kolay gele…
-
yanlış anlaşılmayayım
kendi bildiklerimden yola çıkarak,TIB'in, sizin ya da herhangi bir kişinin yapacağı damgalama programı ile damgalanmış dosyaları kabul edip etmeyeceği konusunun ucu açık.
Önce o konuyu netleştirmek lazım. -
TIB'in, sizin ya da herhangi bir kişinin yapacağı damgalama programı ile damgalanmış dosyaları kabul edip etmeyeceği konusunun ucu açık.
Önce o konuyu netleştirmek lazım.kabul ettiği donanımlar var. herhalde bunlar için bir sertifikasyon filan yapmıştır, takibinide bırakmamıştır. bunun için ücret ödemek te gerekiyor olabilir. bilmiyorum. dedimya vakit olacak biraz uğraşacaksın.
-
Merhaba,
Pfsense 2.2.6 üzerinde çalıştırdim. elle çalıştırınca dosyaları paylaşıma aktarabiliyor ancak cron bunu çalıştıramıyor.
-
[2.1.5-RELEASE][root@BorsaFirewall.localdomain]/root(22): /sbin/dhcplistcronftp.sh
Base:Access copy hatasi. : No such file or directory at PFSenseTIB5651.pl line 73.
cd: can't cd to /root/.mozilla/firefox/
cd: can't cd to ./*.default/
Connected to 192.168.1.60.
220-FileZilla Server 0.9.54 beta
220-written by Tim Kosse (tim.kosse@filezilla-project.org)
220 Please visit https://filezilla-project.org/
530 Please log in with USER and PASS first.
331 Password required for ozgur
230 Logged on
Remote system type is UNIX.
Interactive mode off.
local: FormTIB5651.txt remote: dhcplog20160118-144811.txt
ftp: local: FormTIB5651.txt: No such file or directory
221 Goodbyehatasını alıyorum logları bir türlü windows makinaya aktaramdım
yardımcı olurmusunuz -
pf 2.3 için gerekli paketlerin kurulumu için
repo tanımlama:/etc/pkg/FreeBSD.conf
dosyasına
64 bit için:
FreeBSD103: { url: "pkg+http://distcache.freebsd.org/freebsd:10:x86:64/release_3", mirror_type: "srv", signature_type: "fingerprints", fingerprints: "/usr/share/keys/pkg", enabled: yes }
32 bit için:
FreeBSD103: { url: "pkg+http://distcache.freebsd.org/freebsd:10:x86:32/release_3", mirror_type: "srv", signature_type: "fingerprints", fingerprints: "/usr/share/keys/pkg", enabled: yes }
kodları eklenip kayıt edilecek.
paketlerin kurulumu:
pkg update pkg install samba36-smbclient p5-net-smtp-tls
ben denediğimde talloc paketini samba36-smbclient bağımlılığı olarak kurdu. onu tekrar yazmadım. siz kurarken talloc kurulmaz ise
pkg install talloc
komutu ile talloc paketinide kurmalısınız.
bunları test ortamında denedim. ama kurulumu tamamen yapmadım. sadece kurmak isteyipte takılanlara varsa diye ekledim. 2.3 e kurup bitirip çalıştıranlar lütfen haberdar etsinler.
barış.
edit: 32 ve 64 bit için repo tanımı düzenlendi.
-
dosyasına
FreeBSD103: { url: "pkg+http://distcache.freebsd.org/freebsd:10:x86:64/release_3", mirror_type: "srv", signature_type: "fingerprints", fingerprints: "/usr/share/keys/pkg", enabled: yes }
paketlerin kurulumu:
ben denediğimde talloc paketini samba36-smbclient bağımlılığı olarak kurdu. onu tekrar yazmadım. siz kurarken talloc kurulmaz ise
pkg install talloc
bunları test ortamında denedim. ama kurulumu tamamen yapmadım. sadece kurmak isteyipte takılanlara varsa diye ekledim. 2.3 e kurup bitirip çalıştıranlar lütfen haberdar etsinler.
barış.
paket kurulumu yapılamıyor
![Ekran Al?nt?s?.PNG_thumb](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s?.PNG_thumb)
![Ekran Al?nt?s?.PNG](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s?.PNG) -
32 bitlik sistem kullanıyorsunuz herhalde. benim yazdığım 64 bitlik repo idi bunu düzelticem şimdi.
edit: düzelttim. tekrar kontrol ediniz…
https://forum.pfsense.org/index.php?topic=59557.msg611414#msg611414 -
32 bitlik sistem kullanıyorsunuz herhalde. benim yazdığım 64 bitlik repo idi bunu düzelticem şimdi.
edit: düzelttim. tekrar kontrol ediniz…
https://forum.pfsense.org/index.php?topic=59557.msg611414#msg611414düzeltmeden sonra paketler yüklenmeye başladı, ben de atlamışım 32-64 olayını
-
dosyasına
64 bit için:
32 bit için:
FreeBSD103: { url: "pkg+http://distcache.freebsd.org/freebsd:10:x86:32/release_3", mirror_type: "srv", signature_type: "fingerprints", fingerprints: "/usr/share/keys/pkg", enabled: yes }
paketlerin kurulumu:
pkg install talloc
barış.
edit: 32 ve 64 bit için repo tanımı düzenlendi.
paketler sorunsuz kuruldu
Windows bilgisayara log dosyaları ftp üzerinden gönderiliyor , fakat mail gönderiminde hata veriyor![Ekran Al?nt?s?.PNG_thumb](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s?.PNG_thumb)
![Ekran Al?nt?s?.PNG](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s?.PNG) -
Merhabalar.
Mail gönderme hatasının çözümünü ben böyle buldum.
SSL.pm nin eski bir version unu gösterdiği yere atarsan çalışıyor. Birde sanırım smb-client.conf diye bir hata veriyor. gösterdiği yoldaki dosyanın sample kısmını sildim oldu.
Ben şuan kullanıyorum.
Dosyayı eklemeye çalıştım ama yapamadım. -
Merhabalar.
Mail gönderme hatasının çözümünü ben böyle buldum.
SSL.pm nin eski bir version unu gösterdiği yere atarsan çalışıyor. Birde sanırım smb-client.conf diye bir hata veriyor. gösterdiği yoldaki dosyanın sample kısmını sildim oldu.
Ben şuan kullanıyorum.
Dosyayı eklemeye çalıştım ama yapamadım.şu ana kadar EROL52 ve mbunal sayesinde sistem çalışıyor, mail gönderme de çözüldü tek bir nokta var, Cron düzgün çalışmıyor.
Putty ile manuel TIB5651ARPrun.sh çalıştırıp sonrasında TIB5651ANLrun.sh ile sorunsuz loglar ftp den aktarılıyor.
Cron'a kuralları girip log almada sıkıntı oluyor, loglar pc ye geliyor ama içerisi boş hiç bir rapor iletilmiyor.
sanırım cron her 5 dk da bir TIB5651ARP.run çalıştırmıyor ya da başka bir sıkıntı var.
Sizde de aynı sorun oluyor mu ? -
Merhabalar.
cron çalışmama sorununa da başka bir yerden okuduğum şekilde böyle bir çözüm buldum.
"/sbin/" altındaki "TIB5651ARPrun.sh" dosyasını açın ve orada "arp -a > /var/TIB5651Tr/TibDailyControl/Arp.lst" yazan yeri
"/usr/sbin/arp -a > /var/TIB5651Tr/TibDailyControl/Arp.lst" yapın ve kaydedin.
-
Merhabalar.
cron çalışmama sorununa da başka bir yerden okuduğum şekilde böyle bir çözüm buldum.
"/sbin/" altındaki "TIB5651ARPrun.sh" dosyasını açın ve orada "arp -a > /var/TIB5651Tr/TibDailyControl/Arp.lst" yazan yeri
bu yöntemi bende okumuştum, lakin bende işe yaramadı gelen raporların içerisi boş oluyor dosya boyutu 1Kb ,
manuel çalıştırdığımda hiç bir sıkıntı olmuyor, squid3 ten kaynaklanabileceği söylenmiş.
Sizin sistem (pfsense 2.3,squid 3) te düzgün çalışıyor mu ? -
Merhabalar.
bu yöntemi bende okumuştum, lakin bende işe yaramadı gelen raporların içerisi boş oluyor dosya boyutu 1Kb ,
manuel çalıştırdığımda hiç bir sıkıntı olmuyor, squid3 ten kaynaklanabileceği söylenmiş.
Sizin sistem (pfsense 2.3,squid 3) te düzgün çalışıyor mu ?Sistem 2.3 , paket squid3 ve sorun sizin bahsettiğiniz gibiydi. Bahsettiğim düzeltmeyi yapınca sorunsuz çalıştı.Ben otomatik mail alabiliyorum sistemden.
-
Merhabalar.
Sizin sistem (pfsense 2.3,squid 3) te düzgün çalışıyor mu ?Sistem 2.3 , paket squid3 ve sorun sizin bahsettiğiniz gibiydi. Bahsettiğim düzeltmeyi yapınca sorunsuz çalıştı.Ben otomatik mail alabiliyorum sistemden.
Sayın EROL52 mail alma tarafında bir sıkıntı yok, kanunun istemiş olduğu log olayında sıkıntı var, FTP ile gönderilen TIB5651LogImzaTarih.tar dosyası cron ile otomatik atınca içerisi boş geliyor, konsodan manuel yaptığımızda bir sıkıntı olmuyor düzgün geliyor.
-
Merhabalar.
Sayın EROL52 mail alma tarafında bir sıkıntı yok, kanunun istemiş olduğu log olayında sıkıntı var, FTP ile gönderilen TIB5651LogImzaTarih.tar dosyası cron ile otomatik atınca içerisi boş geliyor, konsodan manuel yaptığımızda bir sıkıntı olmuyor düzgün geliyor.
Cevabımda belirttim bende sıkıntı yok. Cron çalışıyor ve bana 5651 logları normal bir şekilde maille geliyor. Düzeltilen yer bu şekilde olacak /usr/sbin/arp -a > /var/TIB5651Tr/TibDailyControl/Arp.lst Atladığınız bi nokta olabilir belki , tekrar gözden geçirirmisin. iyi çalışmalar