Evde kullanım için pfsense
-
Merhaba,
Bir süredir pfsense'i araştırıyorum ve yakın süre içinde eve kurmayı düşünüyorum. Bana sistem önerebilir misiniz? Yabancı forum kısmına baktığımda 3 lan portlu küçük bilgisayarlara kurmuşlar. Yurt dışında satılıyor herhalde bunlar, Türkiye'de var mıdır? Nasıl yapmalıyım?
Modem le bilgisayar arasına koymayı düşünüyorum.Kullanan arkadaşlar önerilerinizi yazarsanız sevinirim.
-
Selam,
Bende ilk başlarda küçük kapasiteli cihazlar(yurtdışındaki gibi) router board lar araştırdım hem kullanım hemde maliyet açısından (kullanmak isteyen yakın çevrem için özellikle çocukları olanlar) ülkemizde bu tarz ürünlere talep az olması sebebiyle piyasada bunları bulmak biraz zor ve maliyetli. Bende eski pc malzemelerini değerlendirerek (küçük kasaların içerisine yerleştirere) çözüyorum. Daha kullanışlı fiyat/performans olarak. Ya da itx board ve itx kasalarla da kendi çözümlerinizi edinebilirsiniz.
Sevgilerle,
SGTR -
Cevabınız için teşekkürler. Evet dediklerim pahalı ve aynı fiyata daha iyi bir bilgisayar toplanabilir gibi geliyor bana. Peki ben bilgisayar toplasam aklıma takılan şey mesela 3 lan portlu nasıl yaparım onu? Her anakart desktekliyor mu ekstra ethernet kartı taksam? Yoksa şu şu destekli kartlarda mı oluyor?
-
Selamlar. Ben de pfsense konusunda yeniyim. Kendime hazır mini bilgisayar aldım.
Kullandığım makine şu: http://www.ekopc.com/urun/1102663/Dente_Fusion_T70_Atom_D2500_2G-320G(3xCOM-2xGLAN).html
Şimdilik sorunsuz kullanıyorum. Üzerinde ufak bir fan var. Çok yakınına giderseniz hafiften sesini duyabiliyorsunuz.
Çift Gigabit Ethernet olduğu için bunu seçtim. -
Ayrıca arkasına yönetilebilir HP 1810-8G Switch J9802A switch taktım (8 port gigabit). VLAN yapılandırdım.
-
Selamlar. Ben de pfsense konusunda yeniyim. Kendime hazır mini bilgisayar aldım.
Kullandığım makine şu: http://www.ekopc.com/urun/1102663/Dente_Fusion_T70_Atom_D2500_2G-320G(3xCOM-2xGLAN).html
Şimdilik sorunsuz kullanıyorum. Üzerinde ufak bir fan var. Çok yakınına giderseniz hafiften sesini duyabiliyorsunuz.
Çift Gigabit Ethernet olduğu için bunu seçtim.Anladığım kadarıyla switch ile ekstra lan portu sağlıyorsunuz değil mi?
-
Evet. Ben daha çok VLAN yapılandırmak için aldım. Ama böyle bir şey istemiyorsanız ucuz switchler de işinizi görür sanırım.