AKBS bildirim gonderme prb.
-
AKBS Kimlik bildirimi gonderimlerinde sıkıntı yasıyorum. internet baglantısında herhangi bir problem olmamasına ragmen ucbirim penceresinde ip/host bolumune gerek giykimbil.egm.gov.tr yazark gerekse 82.222.167.157 yazarak erisemiyorum.Surekli "Sunucu bilgisayara erişim kurulamadı" iletisi cikiyor.telnet olarak 9988 portu uzerinden erisim saglıyorum ayrıca firewall tarafında 9988 portu aracılıgıyla 82.222.167.157 ipsine firewalldan bağlantı saglandıgını goruyorum. Buna ragmen baglantı test asamasında sunucu bilgisayara erisim kurulamadı hatası veriyor. Java ve ucbirim programını kaldırıp tekrar kurdum farklı pc lerden denedim, pfsense i komple devre dısı bırakarak sadece modem uzerinden denedim sonuc degismedi. ortamda active directory var ve dns hizmetinide o veriyor. nslookup sorgularındada sıkıntı goremedim delirmek uzereyim ne yaptıysam olmadı. client uzerine wireshark kurup trafigi izledim ama ic acıcı birsey cıkmadı. zaten pfsense de 9988 portuna erisim istegi,verdigi izin bariz goruluyor ama buna ragmen hata iletisi geliyyor. cihazın antivirusunu kaldırdım ayrıca win firewalluda devre dısı bıraktım. evden deniyorum sıkıntı yok.
-
hocam sorun turk telekom kaynaklı aynı sorunu bende yaşıyorum. eğer farklı bır ınternet sağlayıcı uzerınden erısım yapma sansın varsa gonderımı yapabılırsın hıc freewalla yada dıgerlerı ıle ugrasma cumadan bu yana ben bu sekılde gonderım yapıyorum.
-
Hacam cevabın icin tesekkurler foruma daha yeni bakabildim gormemisim ama dedigin gibi en son farklı bir modemin arkasına notebook takarak denedigimde sorunun TT ya da Asayiş tarafı kaynaklı oldugunu bende farkettim. TT tarafında bu konuyla ilgili cozum cıkmadı bir sıkıntı gorunmuyor diyorlar. 2 gundur de Asayiş tarafından bu konuyla ilgili birime ne yazıkki ulasamadım. 3G modem uzerinden gonderimi sorunsuz yapıyoruz…