Load balance ve failover bir arada yardım.
-
merhaba ,
2 wan hattını load balance olarak kullanıyorum. failover için gerekli grup tanımlamalarını yaptım. fakat firewall üzerine bunlarla ilgili yazılması gereken kuralları bilemiyorum. resimleri mesajlara ekliyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
-
ek2
-
ek3
-
ek4
-
ek5
-
sorunu hallettim galiba , ekteki kuralları yazdım ve opt1 modemini yeniden başlattım. o sırada internet sayfalarını açabildim.
eğer eksik bir durum varsa yazarmısınız. teşekkürler.
-
yukarıdaki kurallarda TCP olan bölümü unutmuşum "any" yaptım.
-
lan'a yazdığınız son iki kurala gerek yok aslında.
-
sildim , fakat hatlardan biri offline olduğunda diğerinden sistem çalışmaya devam edecek mi ? yani failover grup tanımladıktan sonra başka bir ayar varmı ?
ayrıca 2 hattı bridge moda alıp pfsense üzerinden pppoe ile ayarlıyorum. adsl olan hat hemen bağlanıyor fakat vdsl2 olan hat bağlanmıyor. modem airties 5650 vdsl2 ile ilgili farklı bir ayar mı var ? adsl hattı için sadece kullanıcı adı şifre ve MTU 1492 ayarlayıp girebiliyorum.
-
ilk paragrafın cevabı, sistem çalışmaya devam edecek.
ikinci paragrafın cevabını bilmiyorum. -
teşekkür ederim. vdsl2 ile ilgili airties firmasını aradım. konunun uzmanı olan bir arkadaş arayıp yardımcı olacakmış. sonucu ve çözümü buraya yazacağım.
-
biraz önce airties firmasından aradılar. Air 5650 modem cihazında vdsl2 hatlarda bridge modda problem çıkartıyormuş. bununla ilgili firmware güncellemesi nisan ayı içerisinde web sitesinde yayınlanacakmış.
-
sisteme 2 adet huawei HG655D bağlayıp bridge moda aldım. problemsiz çalışıyor.