Repeater arkasındaki PC MAC sorunu ve Captive Portal - Radius farkı?
-
Arkadaşlar Sık Sorulanlar kısmına konuyu bulamadım..
Asıl sorum Pfsense kurulu makinadan kablosuz yayın yapan Access Point e bağlı, REPEATER e bağlı PC ler den birisini MAC adres serbestliği ile direk internete nasıl çıkarılır. Accesspoint e dolayısı ile PfSense ye PC/NAS vs.. nin MAC adresi DEĞİL Repeaterin MAC adresi geliyor.
Captive Portal ile Radius kullanım videosunda göre ayarı yaptım. Sadece Access point olursa problem yok. Ama dediğim gibi Bu Access pointe erişimli Repeater arkasındaki cihazın MAC adress problemi oluyor.
Bir de Captive protall dada Radius dada MAC adres ile internet serbestliği var Yani radius kullanımı niye. Ayarlardan az anlasamda Radiusdaki çoğu ayar Captive Protal dada var gibi..
Repeaterde Radius server sunucu port ayarı vs var. Belki Repeater arkasındaki PC nin mac adresini PfSense ye yollar umudu ile REPEATER de Radius ayarlarını, PfSense deki Freeradius ayarlarına yönlendirdim ama bağlanmadı bile..
Çözümü anlatmaya zamanı olmayanlar için link versenizde kafi..Oradan sizi fazla uğraştırmadan öğrenmeye çalışırım. Malum sorunu googleye nasıl sorsam diye düşünüp durdum mecburen sizleri rahatsız etmek zorunda kaldım. Kusura bakmayın. ;D
-
ap ye ap bağladın ve repeater moduna aldın sanırım bide bridge olarak bağlamayı dener misin?
repeater olarak kullandığın cihazın içinden bridge modunu seç ve bağlanılacak ap ye şifresini girerek bağla birde öyle dene bakalım çözüm olacak mı ?
-
Deneyeyim Fakat Repeater modda olmaz ise Kablosuz yayını tekrarlamaz (Genişletmez) ki..
-
Deneyeyim Fakat Repeater modda olmaz ise Kablosuz yayını tekrarlamaz (Genişletmez) ki..
eğer kullandığın üründe biridge with ap mod varsa (genelde tp-link ürünlerde var) sorunsuz hem bridge hemde repater özelliği yapacaktır.
-
biraz daha detaylı bilgi verirsen daha hızlı sonuca varırsın
kullandığın cihazların markası ve modeli ne cihazlar arası mesafen ne
ap ile repeater olarak kullandığın cihaz arasında kablo var mı?
ya da niye repeater olarak kullanıyorsun imkanın varsa onuda aynı ssid yayınlayan ap haline dönüştürebilirsin.
bir sürü çözüm yolu üretebiliriz detaylı bilgileri yaz bizde yardımcı olalım.
-
Eğer WDS modu seçeneği var ise ve seçersen kablosuz senkronizasyon sürekli olarak sağlar sorunun kalmaz