Pfsense için uygun olduğunu düşündüğüm Mini ITX Pc
-
Arkadaşlar Merhaba,
Aşağıdaki özelliklerde bir mini ITX kasa bilgisayar hazırlamayı düşünüyorum. Düşük enerji tüketimi var. Anakartın üzerinde 2 adet ethernet var. Siz de inceleyebilir misiniz bu özellikleri?
Model : GIGABYTE C847N DDR3 1333 (Hdmi,Seri,E-Sata) 2xGLan
Yonga seti : IntelNM70 Chipset
İşlemci Desteği : Tümleşik IntelDual-core Celeron
847 processor (1.1 GHz)
Tümleşik Ağ : 2 x Realtek GbE LAN chips (10/100/1000 Mbit) (Realtek konusunda destek sorunu var mı acaba pfs nin?)Kasa: Dark miniVESA 90W Güç Kaynaklı Mini-ITX
3. Ethernet:Tp-Link TG-3269 10/100/1000M Gigabit Ethernet
2.5" 320 gb disk -
Genel olarak güzel.
Ethernete kartının chipseti önemli. Chipset realtek ama hangi serisi. Ben sitesinde direk göremedim.
-
Gigabyte'ın sitesinde ben de detay bulamadım. Sanırım deneyip görmekten başka çaremiz yok :)
Makineyi başka bir iş içinde değerlendirme olanağım olduğu için ben siparişi geçtim. Denemeyi yapar foruma da bilgi geçerim.
-
linux-freebsd de en iyi tanıyan chipsetlerden biriside realtek dir sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.
http://forum.pfsense.org/index.php/topic,27094.msg141273.html#msg141273
-
şuanki pfsense altındaki freebsd sürümü genelde yeni nesil pcı-e realtekleri tanımıyor.
-
Selam,
Bu anakarttaki ethernetleri 2.0.2 ve 2.0.3 versiyonları ile manuel olarak tanıtmalısınız. Bu anakarttaki ethernet kartları realtek 8111 chipsetli bunu 2.1 versiyonu (x86 ve x64) herhangi bir işlem yapmadan tanıtabilirsiniz. Bir diğer noktada vesa enclosure içerine harici bir kart takmanız zor gibi görünüyor. Pci slotun dışarı monte yerş yok diye biliyorum enclosure içerisinde. Bunu bir daha düşünün.
Sevgilerle,
SGTR -
Hiç manuel tanıttınızmı ?
Ben bu şekilde realtek chipseti bir türlü tanıtamamıştım.
-
Arkadaşlar Merhaba,
Aşağıdaki özelliklerde bir mini ITX kasa bilgisayar hazırlamayı düşünüyorum. Düşük enerji tüketimi var. Anakartın üzerinde 2 adet ethernet var. Siz de inceleyebilir misiniz bu özellikleri?
Model : GIGABYTE C847N DDR3 1333 (Hdmi,Seri,E-Sata) 2xGLan
Yonga seti : IntelNM70 Chipset
İşlemci Desteği : Tümleşik IntelDual-core Celeron
847 processor (1.1 GHz)
Tümleşik Ağ : 2 x Realtek GbE LAN chips (10/100/1000 Mbit) (Realtek konusunda destek sorunu var mı acaba pfs nin?)Kasa: Dark miniVESA 90W Güç Kaynaklı Mini-ITX
3. Ethernet:Tp-Link TG-3269 10/100/1000M Gigabit Ethernet
2.5" 320 gb diskBu tip pc lere en uygun fiyatla nereden ulaşabiliriz.Link verirseniz tüm arkadaşlarımız inceler ve alma şansı olur belki.Teşekkürler.
-
Merhaba,
Bu hafta sonu ürünün bütün parçaları gelir de toplayıp test etme imkanım olursa ve başarılı sonuç elde edersem bütün detayları fotoğrafları ile birlikte paylaşırım burada. -
Arkadaşlar,
Cihazı topladım. Tahmin ettiğimden de küçük ebatlarda oldu. Piyasadaki donanımsal firewallar büyüklüğünde nerdeyse.Ancak kurulumu yapamıyorum bir türlü. Ekteki resimde görülen adıma geldiğinde kurulum duruyor ve ilerlemiyor. Ne yaptımsa çözemedim. Kurulumu USB porttan bağlanan harici dvd rom ile yapıyorum.
Bu arada anakartın üzerinde 2 adet 1 gbps destekli ethernet kartı var chip seti RTL8111F (PFS destekler mi emin değilim. Kurulumu yapabilsem emin olacağım :))
Aynı pc ye win7 pro sorunsuz olarak kuruldu.
-
Arkadaşlar,
Cihazı topladım. Tahmin ettiğimden de küçük ebatlarda oldu. Piyasadaki donanımsal firewallar büyüklüğünde nerdeyse.Ancak kurulumu yapamıyorum bir türlü. Ekteki resimde görülen adıma geldiğinde kurulum duruyor ve ilerlemiyor. Ne yaptımsa çözemedim. Kurulumu USB porttan bağlanan harici dvd rom ile yapıyorum.
Bu arada anakartın üzerinde 2 adet 1 gbps destekli ethernet kartı var chip seti RTL8111F (PFS destekler mi emin değilim. Kurulumu yapabilsem emin olacağım :))
Aynı pc ye win7 pro sorunsuz olarak kuruldu.
usta cihaz kaça mal oldu.
64 bit kurmaya çalışıyorsan olur. birde pfsense cd de açıp kendi ana ekranında cd ileyken 99 ile yükleme yapıtğında oldu bende.Ama açılışta (I) ınstallation ile yaptım o donup kalma sorunu geçti
diğer yandan işlemci ve ramden yapabilir bence
fiyat olarak ve temin yeri olarak bilgi verirseniz herkese yardımcı oluruz.sevgiler -
Sistem çalışırsa bütün detayları belirteceğim. Çalışmadan kimseyi yanlış yönlendirmek istemiyorum.
-
Selam,
Bu anakarttaki ethernetleri 2.0.2 ve 2.0.3 versiyonları ile manuel olarak tanıtmalısınız. Bu anakarttaki ethernet kartları realtek 8111 chipsetli bunu 2.1 versiyonu (x86 ve x64) herhangi bir işlem yapmadan tanıtabilirsiniz. Bir diğer noktada vesa enclosure içerine harici bir kart takmanız zor gibi görünüyor. Pci slotun dışarı monte yerş yok diye biliyorum enclosure içerisinde. Bunu bir daha düşünün.
Sevgilerle,
SGTRSelam,
Yukarıda da belirttiğim gibi 2.1 versiyonunu bu sürüme sorunsuz bir şekilde kurabilirsiniz.
İzlenilmesi gereken yol;
-
İlk önce snapshots.pfsense.com adresinden 3 gb üzeri olmayacaksa 32 bit 3 gb üzeri olacaksa da 64bit versiyonu live CD olarak indrilir,
-
İndirilien sıkıştılmış dosya uygun bir konuma genişletilir içindeki iso dosyası aartık cd ye yazdırılması için hazırdır,
-
Çıkarılan bu iso imaj dosyası bir cd ye yazdırılır, (tercihen boş olması gerekli aksi durumda boot özelliği olmaz)
-
Anakarta SATA cd sürücüsü takılır,
-
Anakart üzerindeki SATA portlarından birisi SATA3 destekli harddiskinizi bu porta takmanızı tavsiye ederim, kurulumdan sonra port değiştirirseniz sorun yaşarsanız (tecrübe)
-
Anakartın üzerinden cd den boot etmesi için boot order dan birinci sıraya cd sürücüsü tanımlanır,
-
Anakartın kasa bağlantıları tekrar kontrol edilir (power sw, power led vs),
-
Standart kurulum aşamasına şu anda fiili olarak hazırızdır. Tek yapmamız gereken artık ekrandaki adımları takip etmek.
Sana fikir vermesi için ekteki resmi gönderiyorum.
Sevgilerle,
SGTR
 -
-
Kasanın birkaç fotoğrafını paylaşabilir misiniz ?
Zahmet olmaz ise yanına cetvel, su bardağı filan koyarsanız, boyutu konusunda fikrimiz olsun :) -
Arkadaşlar merhaba,
Cihazla ilgili birkaç resim yüklemeye çalıştım.
Cihaz kara bir cihaz ve kenar uzunlukları 21.5 cm
Yüksekliği 6 cm
DC 12V 5A güç kaynağı ile çalışıyor.
Ben içine 320 gb 2.5 disk taktım. (tabiki içine 2.5" SSD diskte takılabilir) Zatan 2.5 " ten büyük bir disk takma imkanınız yok. İşlemcisi anakart içinde geldiği için ekstra bir işlemci almaya gerek yok. Anakartın markası gigabyte ve üzerinde 2 adet 1 gbps ethernet kartı mevcut. Unutmadan anakartın üzerinde 1 adette PCI slot var. Kasanın metal aksamı kesilerek ve ethernet kartını kasaya tutturan aparat çıkarılarak 1 adet daha ethernet sığabilir gibi görünüyor. Eğer kurulumu yapabilirsem bu işlemi de yapıp uygulayarak fotolarını gösterebilirim. Gürültü neredeyse sıfır.
Cihaz yaklaşık 450 TL maloldu.Yalnız şunu özellikle belirtmek isterim haftasonu tüm uğraşlarıma rağmen henüz PFSense kurulumunu gerçekleştiremedim.
-
neredeyse benim alix 2d13 ile kurudğum sistem boyutlarında çok güzel tabi alix e göre çok daha performanslıdır :)
-
Kasanın detaylı özellikleri.
Tip PC
Boyutlar (G x D x Y) 60 x 205 x 230 mm
Malzeme SECC
Yükseklik 230 mm
Genişlik 60 mm
Derinlik 205 mm
Uzaktan kumanda N
Ürün rengi Siyah
Ses konektörleri Evet
Ses çıktısı Evet
Kablolar içinde AC
USB 2.0 bağlantı noktası sayısı 2
Entegre kart okuyucu N
Desteklenen ana kart formları mini-ITX
Supported hard disk drive sizes 63.5 mm (2.5 ")
Transport wheels N
Power supply included N
Side window N
Number of expansion slots 1
-
Arkadaşlar SGTR arkadaşımızın dediği gibi ethernet kartlarını tanıdı. Şimdi olayı biraz daha geliştiriyorum. Anakartın üzerinde 1 tane PCI slotu var. Kasada küçük bir modifikasyon yapıyorum. :)) İnşaallah elimde kalmaz. Yaptıktan sonra oraya 1 PCI ethernet kartı takıp toplamda 3 tane interface elde etmeye çalışacağım. Bakalım sonucu göreceğiz hep birlikte.
-
Bu arada içine taktığım hard diski çıkarmaya karar verdim. 8 GB lik bir flash bellek üzerine kurmayı düşündüm. Dolayısıyla maliyet oldukça düşüyor. Bu arada ne dersiniz 8GB flash bellek yeterli olur mu?
-
Bu arada içine taktığım hard diski çıkarmaya karar verdim. 8 GB lik bir flash bellek üzerine kurmayı düşündüm. Dolayısıyla maliyet oldukça düşüyor. Bu arada ne dersiniz 8GB flash bellek yeterli olur mu?
kesinlikle tavsiye etmiyorum 8 gb flashdisk okuma/yazma performansı vermeyeceği için çok yavaş çalışan bir sistemle karşı karşıya kalırsın.
alix 2d13 de 4g nanobsd kullanıyorum CF kart üzerinde kurulu Cf kart 233x olmasına ramen yavaş.