Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Load balance ve squidguard

Turkish
    4
    7
    1808
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      mehmett21
      last edited by

selamlar herkese load balance ve squidi yapamadım bir türlü sürekli aynı ipden çıkıyor internete yardımcı olur musunuz ?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        sgtr
        last edited by

Selam,

Yapılandırmanızın resimlerini paylaşırsanız daha etkin ve hızlı yardım alabilirsiniz. Birde Sık sorulan sorula kısmındaki http://forum.pfsense.org/index.php/topic,26793.0.html linkine baktınız mı?

Sevgilerle,
        SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• M
          mehmett21
          last edited by

kusura bakmayın ya ben soruyu yanlış sordum, load balance yaptım ancak lb + squid yapılandırmasını yapamadım sürekli aynı ip den çıkıyor nete lb + squid tarafını detaylı anlatan bir makalede bulamadım.

• tuzsuzdeliT
            tuzsuzdeli
            last edited by

@SGTR'nin verdiği linkteki uygulamayaı yaptığınıza emin misiniz ? Biz o şekilde sorunsuz kullanıyoruz.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• S
              sgtr
              last edited by

Selam tekrar,

Size ilk gönderdiğim link ve bu link ile sorunsuz bir şekilde olması gerekli. Eğer buna rağmen bunu aşamıyorsanız;

1. Gateway lerinizi ve Routing group larınızın ekran görütülerini,
              2. Squid yapılandırmanızın ekran görüntülerini,
              3. Firewall rule (wan1, wan2, wanx) ekran görüntülerinin resimlerini mesaja eklerseniz daha hızlı yol alırsınız.

Sevgilerle,
              SGTR

• L
                Liderweb
                last edited by

@mehmett21:

selamlar herkese load balance ve squidi yapamadım bir türlü sürekli aynı ipden çıkıyor internete yardımcı olur musunuz ?

Bende çift hat kullanıyorum ancak load balance kısmına hiç dokunmadım dahi. Yaptığım gateway grup  oluşturmada wan1 de wan2 de Tier1 olarak seçili. Trigger levelde packet los and high latency. Sorunsuz hattın ping durumuna göre wan değiştiriyor. Grup oluştururken birini Tier1 diğerini Tier2 seçerseniz tek hattı kullanır. İkisinide Tier1 seçmeniz gerekiyor. Rules ayarlarınıda yapınca Lod Balance yapmayada gerek kalmıyor. Squiddee sorunsuz çalışıyor.

• S
                  sgtr
                  last edited by

Selam tekrar,

Ekran görüntüleri olmuş olsa daha hızlı bir çözüm alınabilir diye düşünüyorum.

Sevgilerle,
                  SGTR

• First post
                    Last post