Modemi bridge moda aldım ama modem arayüzüne ulaşamıyorum
-
evet modemi bridge modeme aldım pfsensedende ayarları yaptım sistem çalışıyor lakin bu seferde modem arayüzüne ulaşamıyorum neden acaba?modemden dhcp felanda kapatmıştım
-
Selam,
Modemin dhcp servisi ile alakalı değil. Modemin ip blogu nedir? Sizin local network blogunuz nedir?
Sevgilerle,
SGTR -
modemin ip 192.168.3.1
local agın ki 192.168.2.x şeklindebridge mode almadan oncede aynı böle idi ve modem arayüzüne ulaşabiliyordum.
-
Selam tekrar,
Şu şekilde yapmayı dener misiniz; cihazınızın wan interface üzerinden virtual ip ekleyerek sonrasında da nat üzerinde buna kural ekleyerek dener misiniz.
Sevgilerle,
SGTR -
192.168.3.1 şeklinde virtual ip ekledim ancak nat kısmını beceremedim.
-
Selam,
Bu arada modeminizin ip adresi de aynı değil mi? O ip dışında bir ip adresi ekleyin. Nat kuralınızın resmini de gönderir misiniz?
Sevgilerle,
SGTR -
valla üstad kafam karıştı. modem ipsi192.168.3.1
ben 192.168.3.3 gibi bi virtual ip mi eklemeliyim. yada bağlanmaya çalıştığım pc nin ipsinimi eklemeliyim?
-
Şimdi modeminizin ip adresi 192.168.3.1 sizin pfSense üzerinde bunun dışında bir ip adresi virtual olarak eklemelisiniz. Bu arada NAT kural tablonuzu göremedim. Nasılk eklediğinizi tahmin edemiyorum. O resmi de gönderirseniz daha etkin yardımcı olmaya çalışalım.
Sevgilerle,
SGTR -
nat kura tablosunda girili hiç bir kural yok siz nasıl bir yol izlemem gerektiğini biraz bdaha açıklayıcı şeklde yazarsanız bende ona göre yapmaya çalışayım. virtual ip ye nasıl bir ip gireyim. natta hangi kurala hangi uygulamaları yapmam gerkiyor?
-
SGTR ye çok teşekkürler. ayrıntılı çözüm http://forum.pfsense.org/index.php/topic,48944.0.html adrsinde.
-
Selamlar.
Bende Bridge yaptıktan sonra modem arayüzüme erişemiyordum. İnternetten şu yazıyı buldum. Bu şekilde sorunumu çözdüm.
http://www.interspective.net/2012/05/pfsense-initial-configuration-adsl-wan.htmlYazıdaki NAT Outbound bölümünü uygulamadan da arayüze erişebildim, bende o bölümü ve DNS forward kısmını es geçtim.
-
Buradaki uygulamaları yaptım ama pfSense 2.0.3 üzerinde çalışmadı. Modemler bridge mode olarak bağlı ama ne yaptıysam olmadı. Adım adım uygulanması gerekeni yazabilir misiniz acaba.
1. Modem IP: 192.168.1.1
2. Modem IP: 192.168.2.1Şimdiden çok teşekkürler.
-