PPTP VPN
-
Arkadaşlar Merhaba,
ip yapısı 192.168.101.XXX olan bir yapıda PPTP VPN kurmak istiyorum. Bunun için yapılması gereken ayarlar nedir acaba?
Özellikle,
Server address ve Remote address range yazan yerde sıkıntı çekiyorum.
Burda server adresten kasıt nedir acaba?
Ayrıca bunun için firewall da ne gibi işlemler yapılması gerekir? -
VPN -> PPTP seçeneğine tıkladığınızda, karşınıza 2 sekmeden oluşan bir sayfa açılır.
1.Sekme : Configuration
2.Sekme : UsersConfiguration Sekmesine yapılması gereken ayarlar:
–-------------------------------------------------------------------------------------------
1. Enable PPTP servers işaretlenir
2. Server address , kısmına local ağınızda olmayan bir subnetten ip adresi atarsınız.
10.255.0.1 yazabilirsiniz.
3. Remote address range kısmına, vpn istemcilerine dağıtılacak ip aralığının başlangıcı girilir.
10.255.0.10 yazabilirsiniz. Bu demektir ki vpn ile bağlananlara 10.255.0.10'dan başlayarak ip verir.
4. PPT DNS Servers kısmına google dns'lerini 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 yazınEn alttaki 128 bit encryption işaretleyin...
Users Sekmesine yapılması gereken ayarlar:
Bu kısma vpn kullanıcılarını ekleyebilirsiniz.
kullanıcı adı ve şifrelerini tanımlarsınız. IP adresini boş bırakırsanız, vpn istemcilerine 10.255.0.10'dan başlayarak otomatik ip verilir İsterseniz ip adresini statik de tanımlayabilirsiniz.En son olarak da Firewall-> Rules seçeneğine tıklayın.
Interface olarak PPTP VPN seçin. Bu interface'e vpn kullanıcıları ile ilgili kuralı tanımlayın.
Source kısmında PPTP clients seçin.
Destination kısmında , PPTP istemcilerin erişmesini istediğiniz host veya network'leri tanımlayın
Port kısmında, PPTP istemcilerin hedefe giderken hangi portlar üzerinden erişim yapabileceğini tanımlayın.Hepsi bu kadar...
-
Güvenlik sizin için önemli ise, PPTP kullanmayın, çok ciddi güvenlik açığı vardır.
-
VPN -> PPTP seçeneğine tıkladığınızda, karşınıza 2 sekmeden oluşan bir sayfa açılır.
1.Sekme : Configuration
2.Sekme : UsersConfiguration Sekmesine yapılması gereken ayarlar:
–-------------------------------------------------------------------------------------------
1. Enable PPTP servers işaretlenir
2. Server address , kısmına local ağınızda olmayan bir subnetten ip adresi atarsınız.
10.255.0.1 yazabilirsiniz.
3. Remote address range kısmına, vpn istemcilerine dağıtılacak ip aralığının başlangıcı girilir.
10.255.0.10 yazabilirsiniz. Bu demektir ki vpn ile bağlananlara 10.255.0.10'dan başlayarak ip verir.
4. PPT DNS Servers kısmına google dns'lerini 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 yazınEn alttaki 128 bit encryption işaretleyin...
Users Sekmesine yapılması gereken ayarlar:
Bu kısma vpn kullanıcılarını ekleyebilirsiniz.
kullanıcı adı ve şifrelerini tanımlarsınız. IP adresini boş bırakırsanız, vpn istemcilerine 10.255.0.10'dan başlayarak otomatik ip verilir İsterseniz ip adresini statik de tanımlayabilirsiniz.En son olarak da Firewall-> Rules seçeneğine tıklayın.
Interface olarak PPTP VPN seçin. Bu interface'e vpn kullanıcıları ile ilgili kuralı tanımlayın.
Source kısmında PPTP clients seçin.
Destination kısmında , PPTP istemcilerin erişmesini istediğiniz host veya network'leri tanımlayın
Port kısmında, PPTP istemcilerin hedefe giderken hangi portlar üzerinden erişim yapabileceğini tanımlayın.Hepsi bu kadar...
Yok Hocam beceremedim.
Sanırım firewall tarafında hata yapıyorum.
-
Sorun çözüldü,
Firewall tarafında baya fazla kurcalamışım. Birden fazla kural oluşmuş. Şimdi onları ayıkladım sorun çözüldü.