Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Dual Wanda Cliente İstediğim Tek Wanı Atayabilme?

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    10 Posts 4 Posters 3.0k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • L
      Liderweb
      last edited by

Sorunum şu. İnternet cafe çalıştırdığım için filtre programları IP bazlı. Ana masa IP adresim statik 10.0.0.4 olarak. Pfsense DHCP IP başlangıcıde 10.0.0.5 İsteğim ana masam dual wanı kullanmasın istediğim wanı kullansın. Rules filan karıştırdım çözemedim. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        sgtr
        last edited by

Selam,

Bunun için tek yapmanız gereken Firewall > Rules > LAN sekmesine gelip source ip olarak bahsi geçen bilgisayarın ip adresini gireceksiniz Advanced kısmında da gateways bölümünden hangi wan üzerinden gitmesini istiyorsanız onu seçeceksiniz. Tek dikkat etmeniz gereken nokta bu kuralın default kuralın üstünde olması gerekiyor.

Sevgilerle,
        SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• N
          newceri
          last edited by

arkadaşım bende kafeciyim sana tavsiyem online oyun oynanan makinalarına bir hattını ayır. hattın-hatların ne kadar hızlı olursa olsun ie trafiği olduğu sürece online oyunlarda lag oluyor. Limitleme yeterli olmuyor. ben bir hattımı online oyunlara ayırdım diğer hattımı pfsense+squid ile internet trafiğine ayırdım. Tabiki online oyun oynanan makinalarada proksi ile internet trafiğini diğer hattına yönlendirmelisin.

• L
            Liderweb
            last edited by

@newceri:

arkadaşım bende kafeciyim sana tavsiyem online oyun oynanan makinalarına bir hattını ayır. hattın-hatların ne kadar hızlı olursa olsun ie trafiği olduğu sürece online oyunlarda lag oluyor. Limitleme yeterli olmuyor. ben bir hattımı online oyunlara ayırdım diğer hattımı pfsense+squid ile internet trafiğine ayırdım. Tabiki online oyun oynanan makinalarada proksi ile internet trafiğini diğer hattına yönlendirmelisin.

Şuana kadar gerek görmedim açıkcası oyunları ayırmak için. Şayet hat yeterli durumda. Netpatron kullanıyorum lisans kodu ile çalıştığı için dual wanda sorun olmuyor ama bazı oyunlarda patch çektirmiyor. Başka filtreye geçmeyi düşünüyorum geçmek istediğim filtre ise IP bazlı çalışıyor :)

• L
              Liderweb
              last edited by

@SGTR:

Selam,

Bunun için tek yapmanız gereken Firewall > Rules > LAN sekmesine gelip source ip olarak bahsi geçen bilgisayarın ip adresini gireceksiniz Advanced kısmında da gateways bölümünden hangi wan üzerinden gitmesini istiyorsanız onu seçeceksiniz. Tek dikkat etmeniz gereken nokta bu kuralın default kuralın üstünde olması gerekiyor.

Sevgilerle,
              SGTR

Hocam dediğinizi yapmaya öçalıştım ama default rulenin altında oluyor. En üsteki + işaretine tıklıyorum gene bir alta alıyor. Tabi kuralda çalışmamış oluyor.

• N
                newceri
                last edited by

@Liderweb:

@SGTR:

Selam,

Sevgilerle,
                SGTR

Hocam dediğinizi yapmaya öçalıştım ama default rulenin altında oluyor. En üsteki + işaretine tıklıyorum gene bir alta alıyor. Tabi kuralda çalışmamış oluyor.

Bir hattını direk swiche bağlayacaksın Pfsense ile alakası olmayacak ondan online oyunları oynatacaksın. Yani hat online oyunlar haricinde internet trafiğinde kullanılmayacak. Diğer hattınıda Pfsense ve Squid ile Tüm kafeye internet trafiği için ayıracaksın. Varsayılan ağ geciti ve online oyun makinalarında proksi ayarları ile. Bir dene. Ana makinayıda online internet hattına yönlendirerek filtreni güncellersin.

• L
                  Liderweb
                  last edited by

@newceri:

Bir hattını direk swiche bağlayacaksın Pfsense ile alakası olmayacak ondan online oyunları oynatacaksın. Yani hat online oyunlar haricinde internet trafiğinde kullanılmayacak. Diğer hattınıda Pfsense ve Squid ile Tüm kafeye internet trafiği için ayıracaksın. Varsayılan ağ geciti ve online oyun makinalarında proksi ayarları ile. Bir dene. Ana makinayıda online internet hattına yönlendirerek filtreni güncellersin.

Oyunları ayırmak gibi bir amacım yokki. Şuanki tek amacım ana makinamı istediğim wana atayabilmek. Oyunlar için Squid cache kullanıyorum çok fazla yük bindirmiyorlar hatta, 16+8 kullanıyorum 20 clientte 16mbite bile çıktığını görmedim henüz trafiğin. Clientlerim Trafic shaper ile 4mbite, Layer7 ilede videolar 2mbite sabitlenmiş durumda.

• N
                    newceri
                    last edited by

@Liderweb:

@newceri:

Oyunları ayırmak gibi bir amacım yokki. Şuanki tek amacım ana makinamı istediğim wana atayabilmek. Oyunlar için Squid cache kullanıyorum çok fazla yük bindirmiyorlar hatta, 16+8 kullanıyorum 20 clientte 16mbite bile çıktığını görmedim henüz trafiğin. Clientlerim Trafic shaper ile 4mbite, Layer7 ilede videolar 2mbite sabitlenmiş durumda.

Oyunları ayırma benim sana tavsiyem sorun cevabı olmadığı doğru. Sorunun cevabı olarak söylemedim. Bu sistemle online oyunlarında lag sorunu olmayacak.
                      ne güzel yazmışsın 20 mbite cıkmıyor ne güzel. Şimdi hattın dolu olmaması seni yanıltmasın hattın bomboş olsa bile arka arkaya abartarak 20-30 sayfa yüzlerce linke bağlantısı olan sayfalarla hat trafiğin 1mbit olsa bile online oyunların lag yapacaktır. Sen dediğim sistemi yap çok rahat edeceksin 8 i oyunlara 16 yı internet trafiğine yönlendir. Müşterin lagsız oyun oynasın sen dediğimi 1 hafta dene.

Başlıktaki sorunun cevabını dual wan kullanmadığım-demediğim-bilmediğim için cevap veremiyorum.

• S
                      sgtr
                      last edited by

@Liderweb:

Selam,

Ekli resimdeki gibi önce işaretleyeceksiniz sonra da hangi kuralın üstüne taşımak istiyorsanız o kuralın yanındaki 2 numaralı çember içindeki simgeye tıklayacaksınız.

Sevgilerle,
                      SGTR

![Kural Tasima.png](/public/imported_attachments/1/Kural Tasima.png)
                      ![Kural Tasima.png_thumb](/public/imported_attachments/1/Kural Tasima.png_thumb)

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• S
                        sahtecihaneso
                        last edited by

aynı problemi yaşıyorum ayarlıyorum ama istedigim wan3 den cıkış yapamıyorum hata nerde sizce birde ip yazabilmem için sadece network secmek zorunda kalıyorum bu normal mi ?

http://p1307.hizliresim.com/1c/7/pzx7g.jpg

• First post
                          Last post
                        Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.