Lightsquid Türkçe Yama
-
Arkadaşlar Sarg bu aralar squid3 kullanmaya başlamamdan itibaren uçtu rapor alamıyorum bende lightsquid e dönüş yaptım.
Ama türkçe arayüzü olmadığı için türkçeye çevirmeye çalıştım (kelime hatam varsa bu başlık altında güncelleyebiliriz)
Adım 1 :Öncelikle ekte gönderdiğim txt dosyasını tr.lng olarak yeniden adlandırın
Adım 2 :Dosyayı putty ile /usr/local/share/lightsquid/lang/ dizinine atın
Adım 3 :/usr/local/pkg/lightsquid.xml dosyasını yedekleyin (ne olur ne olmaz)
Adım 4 :/usr/local/pkg/lightsquid.xml bu dosyayı editör ile açıp aşağıdaki kodu ukraynanın altına ekleyiniz. (not: ukraynayı bilerek verdim gözünüze çarpsın diye)<option><name>Ukrainian</name><value>ua</value></option> <option><name>Turkish</name><value>tr</value></option>
daha sonra resimde1 görüldüğü yerden dili seçiniz.
hayırlı olsun. -
Ellerine sağlık kardeşim.
Türkçe Karakter sorun yaşayan arkadaşlar ; tr.lng dosyasını açıp MSG_CODEPAGE= satırını utf-8 olarak değiştirseler düzelir.
Örnek : MSG_CODEPAGE=utf-8
-
Türkçe Karakter sorun yaşayan arkadaşlar ; tr.lng dosyasını açıp MSG_CODEPAGE= satırını utf-8 olarak değiştirseler düzelir.
samet zaten karakter sorunu yaşanmaz test edildi de yayınlandı. ISO-8859-9 Türkçe dir zaten.
-
samet zaten karakter sorunu yaşanmaz test edildi de yayınlandı. ISO-8859-9 Türkçe dir zaten.
Ben direk senin yapmış olduğun dosyayı attığımda karakter sorunu yaşadım. utf-8 olarak ayarladığımda sorun düzeldi.
-
tarayıcında sorun olabilir mi ? 5 ayrı bilgisayarda denedim ben.