Conf dosyaları ve sistem geri yükleme
-
arkadaşlar merhaba, pfsense dünyasına bende yeni dahil oldum. 75 kullanıcılı networkde fortigati çıkarıp yerine pfsense kurduk iyimi yaptık kötümü yaptık bilemiyorum :) squid+ sguidgard ve ligthsquid paketlerini kurdum, sistem şimdilik sorunsuz çalışıyor ancak biraz hız düşük geldi bana, pfsense kurduğum makine ibm server 16 gb ram + 70 gb sas disk (2 adet raid yapılı daurumda) + 2 adet gbit ethernet kartı olan bir makineye kurduk. tecrübeli arkadaşlardan önerilerini bekliyorum, birde sistemin çökme ihtimaline karşı conf dosyalarının yedeğini alsam yeni kulumuda bu dosyaları direk kullanabilirmiyim? veya hangi dosyaların yedeğini alırsam yeni kurulum yapılacak sisteme adaptesi kolay olur. hepinize teşekkür ederim.
-
pfsense'in diagnostics menüsünün altında backup ve restore seçeneği vardır.
Oradan kolayca backup alıp (çeşitli opsiyonları da mevcut) başka bir makineye restore edebilirsiniz.
İki makinenin ethernet sayılarının eşit olması, işinizi kolaylaştıracaktır.
Sistem geri yüklerken size sadece, yeni mekinedeki hangi ethernet interface'nin eski makinedeki hangi interface'e denk geliyor olduğunu soracak o kadar.Donanım konusunda ise, eğer özel bir durum yok ise çok abartılı bir makine kullandığınızı söyleyeyim :)
-
pfsense'in diagnostics menüsünün altında backup ve restore seçeneği vardır.
Oradan kolayca backup alıp (çeşitli opsiyonları da mevcut) başka bir makineye restore edebilirsiniz.
İki makinenin ethernet sayılarının eşit olması, işinizi kolaylaştıracaktır.
Sistem geri yüklerken size sadece, yeni mekinedeki hangi ethernet interface'nin eski makinedeki hangi interface'e denk geliyor olduğunu soracak o kadar.Donanım konusunda ise, eğer özel bir durum yok ise çok abartılı bir makine kullandığınızı söyleyeyim :)
hocam abartılı olduğunun farkındayım :) yeni server aldik eski server açığa çıkınca bu şekilde değerlendirmek istedik.