Yurt içinden pfsense için alınabilecek anakart tavsiyesi?
-
Merhabalar,
Ev için pfsense firewall kurmak istiyorum ve araştırmalara bayadır başlamıştım. Mini itx pc toplamak istiyorum az yer kaplaması için, buna uygun anakart da GIGABYTE Z77N-WIFI Intel Z77 Soket 1155 buldum. 2 adet gigabit realtek lan portu var. Fakat bunun dışında Türkiye'de 2 lan portlu mini itx kart bulamadım. Sizce bunu almalı mıyım yoksa başka bildiğiniz şu kartı alabilirsin diyebileceğiniz öneriniz var mıdır arkadaşlar?
-
Merhaba
Bu siteyi inceleyebilirsiniz. Hangi servisleri kuracaksınız ? Yeni nesil ethernet kartlarını pfsen 2.0.3 tanımayabiliyor. Bu sebeple 2.1 kurmak yada elle tanıtmak zorunda kalabilirsiniz.
http://www.merpazar.com/asp/group/1/Mini-ITX-Anakartlar
-
Merhabalar,
Ev için pfsense firewall kurmak istiyorum ve araştırmalara bayadır başlamıştım. Mini itx pc toplamak istiyorum az yer kaplaması için, buna uygun anakart da GIGABYTE Z77N-WIFI Intel Z77 Soket 1155 buldum. 2 adet gigabit realtek lan portu var. Fakat bunun dışında Türkiye'de 2 lan portlu mini itx kart bulamadım. Sizce bunu almalı mıyım yoksa başka bildiğiniz şu kartı alabilirsin diyebileceğiniz öneriniz var mıdır arkadaşlar?
max. kullanıcı sayını soylersen daha iyi olur gibime geliyor.. evde tek başına kullacaksan itx atom işlemcilerden bir tane seçebilirsin..
-
Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.
Max kullanıcı sayısı 3 olucak ama openvpn ile kullanmayı düşünüyorum.Şuan 8mbps ttnet internet var fakat ilerde fiber gelince 20-30 mbps paketlere geçtiğimde sorun çıkmayacak birşey arıyorum.Sizce atom işlemciler işimi görür mü? Ben anakartın yanına Intel Pentium G2020 2.90GHz işlemci almayı düşünüyorum sizce gereksiz mi olur?
-
Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.
Max kullanıcı sayısı 3 olucak ama openvpn ile kullanmayı düşünüyorum.Şuan 8mbps ttnet internet var fakat ilerde fiber gelince 20-30 mbps paketlere geçtiğimde sorun çıkmayacak birşey arıyorum.Sizce atom işlemciler işimi görür mü? Ben anakartın yanına Intel Pentium G2020 2.90GHz işlemci almayı düşünüyorum sizce gereksiz mi olur?
İnternet cafede kullandığım e2200 işlemci ile 2 pci yuvalı şu an modelini hatırlamadığım ucuzundan bir 775 pin anakart. 100mbit o/b etherneti var. Çift wan var. 2 ethernette TP-Link Gbit port ethernet. 14 TL lik. Ethernetin biri Lana biri wana o/b da wana atanmış durumda. Squid aktif durumda. Oldukça fazla sayıda oyun için squid cachede kullanıyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım.
-
3 kullanıcı için Atom veya Via işlemcili bir itx rahatlıkla işinizi görecektir.