Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Accesspoind + notebook + pfsense ile MAC Loglama ?

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    10 Posts 6 Posters 3.1k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • D
      drnabi
      last edited by

Kolay gelsin herkese
      3 veya 4 yıl önce pfsense kullanıcısıydım işyerimde bazı kısıtlamalar ve loglamalar yaptım vs vs ama şimdi bişi beceremedim
      Yapmak istediğim internetsiz bir ortamda notebooka accesspoint takmak ve bu accesspoint e bağlanan wifi lerin mac adreslerinin loglamak istiyorum bağlantı tarihi saati zamanı  kopma tarihi saati zamanı yapmak isteyipte yapamadığım olay bu eger ilgilenen arkadaş warsa yardım ederse sevinirim gerekirse site adminlerinie bağışş siteye bağış yada yardımcı olucak arkadaşa ne gerekiyorsa yaparım… ne olur yanlış anlamayın yapamadığım için böle bişi teklif ediyorum ....

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • D
        drnabi
        last edited by

Yokmu arkadaşlar  böle bi sistem  olmazmı yada bilen birisinemi rastlıyamadım ?

• D
          drnabi
          last edited by

vay arkadaş herkese bi cevap veriliyor herkes birbirine yardımcı oluyor  ters bişimi yazdım neden cevap yazan yok anlamadım ben yapamıyorum beceremiyorum yapıcak olana parası neyse vericem ne olur  biri bişi desin olmaz desin olur desin lütfen bişi diyin rica ediyorum ustalardan

• tuzsuzdeliT
            tuzsuzdeli
            last edited by

1 Üslubunuza dikkat edin
            2 Üst üste benzer mesajlar atmayın
            3 Sabırlı olun. Bilen varsa cevap verecektir.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• A
              agasar_ts61
              last edited by

şu adresten laptopunu access point olarak kurabilirsin ;http://yusufalibozkir.com/notebooku-access-point-modem-olarak-kullanma.html diğer dediğini araştırmak lazım log programları var ama buna göre uyarlanılırmı bilmiyorum denemek lazım

• Q
                Qbilay
                last edited by

Merhaba .

tuzsuzdeli'nin de soyledigi gibi hemen cevap alamayinca ki tavrin pekte hos degil. Benim gorusum burada gonullulugun esas olmasi sana yardimci olmayi dusunen bir arkadasin bu konusma tavrinla vazgecmesine bile neden olabilirsin. Sana onerim bu isi eger pfsense ile cozeceksen DHCP server 'i pfsense uzerinde yapilandirip syslog sunucusu kurulu bir sisteme loglari syslog sunucusuna gonderip burdan analiz edebilirsin. pfsense ile yapmayi dusunmuyorsan log lari syslog sunucusuna gonderebilen bir acces point temin edip dhcp server i yapilandirarak isini gorebilirsin.

Saygilar.

• D
                  drnabi
                  last edited by

Haklısınız çok özür dilerim arkadaşlarım bende farkındayım eşşekliğimin ama acele etdim işte çözemeyincede kendimce saçmaladım işte
                  hala bi çözüm bulamadım bi arkadaş yapmış ama başka bir siteden alıntıdır kızarmışınız bilemem ama nasıl yaptığını ve nasıl loglama aldığını tabi ben beceremedim
                  samba yı kuramadım ayarları yapamadım vs ezberden bilgim olduğu için yapamıyorum
                  http://www.linuxprogramlama.com/index.php/page,5651_DHCP_Pfsense.html

• D
                    drnabi
                    last edited by

bakarmısınız bunun gibi bişi istiyorum :(

log.png
                    log.png_thumb

• technicalT
                      technical
                      last edited by

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,59557.0.html

yukarıdaki linki incelediniz mi ?

forum sabit başlıklara baktınız mı ?

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,62336.0.html

Necati Selim GÜNER
                      IT Technician

• T
                        tekno
                        last edited by

verdiğin linkteki yazilim 5651 tib loglamasi ile ilgili sanirim. forumda bu konu ile ilgili kurulum için detayli bir konu ve görsel anlatim mevcut.
                        resimde verdigin mikrotik denilen pfsense tarzi bir yazilim. daha cok hotspot uygulamalarda tercih ediliyor.

2 yazilim da istegini karsilayacak cinsten. sadece log turetmesi icin ufak ayarlar gerekiyor.. sadece biraz okusan yetecek.

• First post
                          Last post
                        Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.