PfSense VPN Client
-
Herkese merhaba,
Çalıştığım şirkette pptp vpn var evimden bilgisayar üzerinden rahatlıkla bağlanabiliyorum sıkıntı yok ama aynı anda iki makineden bağlanmaya çalıştığımda ya da cihazları açıp kapattığımda bağlantı kopuyor.Evimde pfsense'in son sürümünü kullanıyorum istediğim şey pfsense'i client haline getirip iç ağımdaki bütün cihazları ek işlem yapmadan şirket ağındaymış gibi bağlanabilmek.Site to Site dan başka basit bir yöntem önerebilirmisiniz,ben araştırdım fakat bulamadım.
Şimdiden teşekkürler.
-
-
Tekrar baktım gördüğüm kadarı ile benim gibi bi kaç yabancı kişi yapmaya çalışmış ama olmadığından bahsedilmiş yinede bilen varsa söylemesini rica ederim.
-
All I could understand is PPTTP and "connect two machines at same time".
Is he trying to connect two or more clients that are behind the same firewall to a single pfsense PPTP server? -
All I could understand is PPTTP and "connect two machines at same time".
Is he trying to connect two or more clients that are behind the same firewall to a single pfsense PPTP server?Yes bro I want this.
-
http://doc.pfsense.org/index.php/OpenVPN_Site-to-Site_%28Shared_Key,_2.0%29
openvpn de site to site client-server çalışması mümkün gibi görünüyor. fakat yapılandırma hakkında sanırım henüz türkçe döküman yok.
-
You can't connect 2 PPTP clients that are behind the same firewall to 1 pfsense PPTP server reliably. Ever.
Its hard a limitation of the the GRE protocol, not a problem with pfsense.
You need openvpn or you can make sure your PPTP clients are all on different public IPs.
–----
Sen güvenilir 1 aktif kalma süresini PPTP sunucularına aynı güvenlik duvarının arkasındaki 2 PPTP istemcileri bağlanamıyor. Hiç.
Zor GRE protokolü değil, aktif kalma süresini ile ilgili bir sorun bir sınırlama olduğunu.
Sen openvpn gerekir ya da PPTP istemcileri farklı kamu IP'lere tüm emin olabilirsiniz.
-
En son mesajda da belirtildiği üzere pptp ile aynı anda sadece tek makine bağlanır.
Ipsec yapamıyorsanız sizin için en uygunu openvpn görünüyor şu an. -
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Thanks for support.