Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Belirli bir süre sonra internet yavaşlaması, hiç girememe

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    5 Posts 4 Posters 5.9k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • L
      lookout
      last edited by

merhaba arkadaşlar,

çalıştığım dershane için pfsense kurdum, squid ve squidguard paketlerini kurdum. engellemem gereken sitelerin listesini ayarladım, facebook için ise firewall kısmından iplerini girerek engellemeyi gerçekleştirdim.

sorunum: beliri bir zaman geçince, tahminimce internet kullanımı arttıkça sanki hdd de biyerde biriken dosyaların çoğalması ve o kısmın az olması(o iş için ayrılan alanın az olması) nedeniyle internette yavaşlama meydana gelmekte. sonrasında ise felç olmakta hiç giremiyoruz. makinayı yeniden başlattığımda problem düzeliyor..

pfsense sürümüm: 2.0.3-RELEASE (i386)
      pc özelliklerim: p4 2.8 ghz işlemci, 1gb ram(4x256mb), intel 82915g 128mb vga, broadcom netxtreme gigabit ethernet kartı(on board olan), birde tp linkin çok kullanılan bir modeli vardı eklerim

şunu denedim: tussuzdeli arkadaşımızın tavsiyesi üzerinde loader.conf dosyasındaki düzenleme
      http://forum.pfsense.org/index.php/topic,22258.msg114441.html#msg114441

Proxy server: Cache management ayarlarından, "Hard disk cache size" değerini 100, "Maximum object size in RAM" değerini ise 128 yaptım..

şimdilik squidguard ı devre dışı bıraktım. sorun tekrar olacak mı acaba diye..(ekleme: sorun tekrar oldu) sizlerin de fikirlerini almak isterim, forumda araştırma yaptım farklı konuları da okudum

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • K
        kalender
        last edited by

selamlar bahsettiğiniz sorun modem veya switch ten kaynaklanabilir
        yani mesela modemin adsl ışığı yanıyordur ama internete çıkamıyorsundur
        ama modemi kapatıp açtığında tekrar internete çıkabilirsin gibi

modem normal modda mı yada bridge modda mı bilmiyorum ama şöyle bir şey deneyin
        pfsense e hiç dokunmadan modemi kapatıp açın olmazsa switch i kapatıp açın bakalım
        internet bağlantısı düzelecek mi yok sorun illa pfsense üzerinde ise sorun,
        farklı ethernet kartları ile denemenizi tavsiye ederim birde şu var internete
        çıkamadığınızda pfsense yönetim paneline erişebiliyormusunuz?

• akabinde modemin arayüzüne erişebiliyormusunuz?

kolay gelsin

Deveye Sormuşlar Sırtın Niye Eğri Diye, Nerem Doğru ki Demiş!

• L
          lookout
          last edited by

@kalender:

selamlar bahsettiğiniz sorun modem veya switch ten kaynaklanabilir
          yani mesela modemin adsl ışığı yanıyordur ama internete çıkamıyorsundur
          ama modemi kapatıp açtığında tekrar internete çıkabilirsin gibi

modem normal modda mı yada bridge modda mı bilmiyorum ama şöyle bir şey deneyin
          pfsense e hiç dokunmadan modemi kapatıp açın olmazsa switch i kapatıp açın bakalım
          internet bağlantısı düzelecek mi yok sorun illa pfsense üzerinde ise sorun,
          farklı ethernet kartları ile denemenizi tavsiye ederim birde şu var internete
          çıkamadığınızda pfsense yönetim paneline erişebiliyormusunuz?

• akabinde modemin arayüzüne erişebiliyormusunuz?

kolay gelsin

cevabınız için teşekkür ederim. sorunun modemde olduğundan şüphelenmeye başladım söylediklerinizi okuyunca. internet yavaşlaması olunca veya internet kesilince pfsense in arayüzüne girebiliyorum ancak modeme erişemiyorum. modemi kapatıp açınca internete çıkabiliyorum. modem normal modda..

• technicalT
            technical
            last edited by

@lookout:

cevabınız için teşekkür ederim. sorunun modemde olduğundan şüphelenmeye başladım söylediklerinizi okuyunca. internet yavaşlaması olunca veya internet kesilince pfsense in arayüzüne girebiliyorum ancak modeme erişemiyorum. modemi kapatıp açınca internete çıkabiliyorum. modem normal modda..

modemin bridge modunda olması (DHCP, Firewall gibi özelliklerini kapatmanız) bu işlemleri yaptıktan sonra pfSense WAN arabirimini PPPoE modunda kullanarak kullanıcı adı ve şifreyi pfSense ye doğrulatarak internete girdiğinizde sorununuz çözülebilir.

Modemler (gelişmiş routerler hariç drytek gibi) genelde state,dhcp,firewall gibi servisleri yüzünden çakılırlar. Bridge olarak kullanmak bu sorunu aşmanıza yardımcı olacaktır. (NOT: Eğer bridge modddada aynı sorun olursa modem değiştirmeniz şarttır muhtemelen modeminizde donanımsal sorun var demektir.)

Kolay Gelsin.

Necati Selim GÜNER
            IT Technician

• O
              OGUZ
              last edited by

Sorununuz tamamen modem ile alakalı. bazı modemler gerektiğinden fazla yük bindirilmesi ve uzun süre çalışmalarından dolayı sıkıntı yaratıyor sizlere tavsiyem modeminizi bridge mod ile kullanmanız bu sayede modeminize fazla yük bindirmemiş olacaksınız. diğer tarafta ise tavsiyem mutlaka modeminizi değiştirin

Oğuz BAYBAHAN | Computer Engineer

Vodafone IT Manager

• First post
                Last post
              Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.