Navigation

Netgate Discussion Forum
    • Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search

DNS

Turkish
    3
    6
    1630
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • G
      ghost_busters last edited by

Merhabalar,

Acil olarak bilen arkadaşlar cevaplarsa çok minnettar kalırım, ben sistemimde bir web server barındırmaktayım lan networkumdeki kullanıcılarım www…..com yazdıklarında onların iç networkumdeki adrese yonlenmesini istiyorum dns forward vs. herşeyi denedim,  belkide yapamadım bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. şimdiden teşekkürler.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • F
        fozcan21 last edited by

İp atamasını Pfsensin Dhcpsinden yapıyorsan dns forwader işini görür fakat elle ip ip, dns ataması yapıyorsan biraz sıkıntı localdeki bilgisayarların sayısı çok fazla değilse host dosyası yardımı olur düşüncesindeyim fakat sayı fazla ise www….com adresine birsey diyemem ama yinede açıklamak gerekirse aynı durumda localde calısan bir web ve ftp serverim var bunun için pcsin ismini webserver yaptım adres cubuguna sadece webserver yazıp enter dedıgımde ıstedıgım sayfaya gıdıyor (localdeki bilgisayarlardan)
        daha değişik yöntemlerde mevcut ama benim işime bu yaradığından bunu kullanıyorum.

• tuzsuzdeli
          tuzsuzdeli last edited by

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,64389.msg351169.html#msg351169

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• G

ilgilendiğiniz için tekrar teşekkür ederim, sistemde iki firewall var pfsens e geçeceğim, diğer firewallı iptal edeceğim, bu geçiş sürecinde bir kaç kullanıcıyla test ediyorum dolayısıyla dhcp kapalı , bu yöntemin işe yarayabilmesi için manuel ip değil dhcpden ip alması gerekiyor değil mi bilgisayarların ?

• tuzsuzdeli
              tuzsuzdeli last edited by

Sağlıklısı o olur.
              Ya da DNS olarak pfsense makinesini yazarsanız, dediğim yöntem işe yarayacaktır.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• G

Çok teşekkür ederim, tuzsuzdeli üstat, bu forumda ciddi anlamda katkı verdiğinizi görüyorum, buraya bağlanan IT cilerde var dolaylı yollardan bakıldığında insanların ekmeklerini kazanmalarında yardımcı oluyorsunuz teşekkürler, Allah razı olsun

• First post
                  Last post